Fantasybibelen: Manchester City

Med et snitt på 2.5 scoringer per kamp var Manchester City ustoppelige forrige sesong. Det er nesten umulig å bare velge tre City-spillere, så her må noen ofres. Men hvem i all verden skal vi satse på? Blir Sterling Citys poengkonge for andre år på rad? Eller er dette året Kevin De Bruyne tar over stafettpinnen? 

Vi snakka mye om alle målscorerne i Manchester City forrige sesong, men de var jammen meg verdt pengene defensivt også. 20 smultringer bidro til at Ederson ble den nest beste keeperen på hele spillet, og han og Alisson er de to dyreste keeperne denne sesongen. 6.0 er mer enn de fleste av oss er innstilt på å bruke på keeperen vår, men Ederson kan likevel være et fristende alternativ. Han er den sikreste veien inn i et av ligaens sterkeste forsvar, og er fortsatt 0.5 billigere enn Laporte. Hvis du har lyst til å investere litt skikkelig i keeperplassen slik at du slipper å tenke på keepere resten av sesongen, er Ederson et godt valg. 

Laporte var den av Citys forsvarsspillere som plukka mest poeng forrige sesong, med tre mål, tre målgivende og totalt 177 poeng. Kun Ederson spilte flere minutter enn Laporte, og han ser ut til å være det tryggeste valget i forsvarsrekka med tanke på spilletid. Det reflekteres også i prisen, siden han er den eneste City-forsvareren som koster 6.5. De to andre alternativene på stopperplass koster begge 5.5, men da må man leve med usikkerheten fordi man ikke vet om det blir Otamendi eller Stones som kommer til å være førstevalget. For å gjøre ting enda mer komplisert har Laporte pådratt seg en bitteliten skade, og kunne ikke være med i går da City vant Community Shield mot Liverpool. 

GRUNNMUREN: Ingen tvil om at Laporte var førstemann på blokka i City-forsvaret i fjor. (Foto: Scanpix)

Zinchenko (5.5) har fått mye spilletid på backen nå i sesongoppkjøringa, men vi vet fortsatt ikke når Benjamin Mendy er tilbake fra skade. Angeliño har blitt henta tilbake fra PSV, og er også et alternativ på venstrebacken. Hvis Zinchenko faktisk klarer å etablere seg som førstevalget, er han absolutt en interessant mulighet. Jeg syns likevel risikoen er for stor, spesielt når Kyle Walker er tilgjengelig for bare 0.5 mer. Walker er så godt som garantert å starte de aller aller fleste kampene, og så voldsomt frisk ut mot Liverpool nå på søndag. Slik ting ser ut akkurat nå er han mitt førstevalg i forsvarsrekka, men det kan fort endre seg. Det går nå sterke rykter om at Manchester City er i ferd med å kjøpe João Cancelo fra Juventus, og i så fall er vi like langt.

Manchester City renner over av potensielle poengsankere på midtbana. Raheem Sterling ble poengkongen i fjor med 17 scoringer og 15 assists. Kun Mohamed Salah tok flere poeng av samtlige spillere forrige sesong. Denne sesongen må du punge ut med 12.0 for Sterling, og sammen med Sergio Agüero er han Citys dyreste spiller. Det er mye penger, men jeg tror det kan bli fryktelig kostbart å gå uten Raheem denne høsten. 

Toppscoreren forrige sesong var (selvfølgelig) Sergio Agüero med 21 mål. Han beviser år etter år at han er en av de mest målfarlige spillerne i verden, men han har knapt vært involvert i sesongoppkjøringa. Han kom sent tilbake etter Copa América, og ble sittende på benken selv da Leroy Sané måtte ut med skade mot Liverpool. Jeg frykter at Agüero kan få mer hvile denne sesongen. Så lenge alternativene på midtbana i City er så enormt fristende, blir det vanskelig å få plass til den argentinske fantasy-legenden. 

VALGETS KVALER: Hvem av disse gutta bør få en plass på lagene våre? (Foto: Scanpix)

Jeg tror det er bedre verdi i spillere som Kevin De Bruyne (9.5) og Bernardo Silva (8.0). De Bruyne var ute med skade mesteparten av sesongen, men er nå tilbake i fin form. Det er en risiko for at han kommer til å ligge litt dypt i enkelte kamper, men han er likevel en spiller som kan gi enorm verdi for den prisen. Vi vet alle hva han er i stand til å prestere når han holder seg skadefri, og han kommer til å starte de aller aller fleste kampene. Bernardo Silva er 1.5 millioner billigere, og var en av Manchester Citys aller beste spillere forrige sesong. Han var den midtbanespilleren som spilte flest minutter forrige sesong, og tilbyr en billigere vei inn i Citys offensive arsenal. Portugiseren var den City-spilleren som hadde tredje flest avslutninger og tredje flest avslutninger i farlig sone forrige sesong, i tillegg til at han skapte nest flest sjanser. Han har blitt brukt en del på kanten, noe som gjør ham enda mer fristende. 

Når jeg skal velge mellom De Bruyne og Bernardo Silva handler det til slutt om pris. Jeg tror De Bruyne har større sjanse for å bli en av de virkelig store poengplukkerne denne sesongen, mens Bernardo Silva sannsynligvis kommer til å ligge noen hakk bak. Mitt tips er å se hva du får råd til med De Bruyne versus hva du får råd til med Bernardo Silva. Hvis du syns laget blir nesten like bra med De Bruyne, er det bare å kjøre på. Hvis du (som meg) syns prisforskjellen svekker resten av laget for mye, gå for Bernardo Silva. 

På ønskelista: Raheem Sterling

LÆREGUTTEN: Sterling blir bedre og bedre under Guardiola (Foto: Scanpix)

Det kryr av fristelser i den lyseblå delen av Manchester, men førstevalget for meg er helt klart Raheem Sterling. Ja han er dyr, men han er sannsynligvis verdt det. Med minst 30 målpoeng i to sesonger på rad har Sterling tatt steget helt opp på pallen av fantasy-eliten. Sterling har fått prøve seg som spiss i sesongoppkjøringa, noe som bare gjør ham enda heitere. Sterling hadde hele ni runder med tosifra poengscore forrige sesong, et tall kun Sadio Mané og Trent Alexander-Arnold kan matche. Jeg orker ikke tanken på å sitte uten Raheem Sterling denne høsten.