Fantasybibelen: Manchester United

Med José Mourinho ut og Ole Gunnar Solskjær inn gikk Manchester United fra å servere oss tørre brødskiver til wraps med couscous og sataykylling. Men selv angripende backer og topp stemning ble til ny skepsis på tampen av sesongen. Kan nye United gi oss noen nye poengkonger? Vil Wan-Bissaka og Maguire stramme opp forsvarsrekka? Og kan Paul Pogba fortsette der han slapp?

Den tidligere keiseren mellom stengene, David De Gea (5.5 millioner), fikk kun med seg usle 7 clean sheets forrige sesong. Med 54 innslupne mål var verken De Gea eller noen av forsvarerne i United noen gode kjøp forrige sesong, også etter at Solskjær kom inn. 25 av baklengsmålene kom under Solskjær, så det er ingen overraskelse at defensive forsterkninger har stått høyt oppe på prioriteringslista på Old Trafford – dette såkalte “fortet” hvor United holdt nullen TO (!!) ganger forrige sesong. 

Når poengkonge Luke Shaw (5.5) i forsvaret kun plukker 91 poeng – 122 poeng bak Andrew Robertson – er bordet dekket for at både Aaron Wan-Bissaka (120 poeng totalt) og Harry Maguire (92 poeng totalt) kan ta over poengtronen bakerst hos United. Men det er ikke bare én hake, det er en dobbelthake. Aaron Wan-Bissaka fikser ikke clean sheets aleine, selv om prisen hans på 5.5 millioner kanskje skulle tilsi det. Wan-Bissaka er fortsatt ung, og ifølge tall fra Opta slapp United til 260 skudd (inkludert blokkerte skudd) på Solskjærs 21 kamper forrige sesong. Det vitner om et kollektivt problem, ikke et spesifikt høyreback-problem. 

POPULÆR: 35% har valgt Aaron Wan-Bissaka på sitt lag, som etter klubbyttet har mistet sin verdi. (Foto: NTB Scanpix)

Heller ikke Harry Maguire (5.5) tror jeg vil være svaret med to streker under, da Maguire først og fremst er en offensiv stopper, som er god med ballen i beina og har en god pasningsfot. Maguire vil bidra med fysikk inne i egen boks og en god mann å ha i hodeduellene i begge bokser, men la for all del både Maguire og Wan-Bissaka spille seg varme i United-trøya før du bruker 5.5 millioner på noen av dem. For akkurat nå er det bortkastede penger.

Den største forvandlingen i Premier League-sesongen 2018/19 var signert Paul Pogba (8.5), som gikk fra en kald, portugisisk skulder til litt deilig, norsk pjusking på underarmen. Med Mourinho som manager, skapte Pogba 18 sjanser. Under Solskjær skapte Pogba 37 sjanser. Alle husker Pogbas hattrick av tosifret poengscore i Solskjærs tre første kamper, og med en strålende siste halvdel av sesongen endte Pogba opp som poengkonge med 13 mål og 10 målgivende. Da skulle man jo tro at Pogba burde være en Fantasy-skatt av de sjeldne denne sesongen, men med en utømmelig rykteflom og mildt sagt sårbar mentalitet, er det kun 9.8% som har Pogba på sitt lag. Det gir veldig mening enn så lenge overgangsvinduet i Spania er åpent, så med en gang vi snur kalenderen til september vil nok den eierandelen skyte i været.

SPENNENDE DUO: Klarer Pogba og Martial å få hodet på plass og fart på beina, kan de bli en ny superduo på Fantasy. (Foto: NTB Scanpix)

Det morsomme med Manchester United er at forventningene alltid er skyhøye, uansett hvordan prestasjonene har vært i forveien. Det fører til at prislappene ikke er så voldsomme og en jeg skal holde et ekstra øye med denne sesongen er Anthony Martial (7.5 millioner). Det hersker ingen tvil om potensialet til franskmannen, dog hersker det stor tvil om Martial for en gangs skyld kan holde seg skadefri over en lengre periode. Klarer kantspilleren i tillegg å holde seg for god for rotasjonspolitikken til Solskjær slik Rashford har gjort, vil Martial gå fra å være en underdog til en skikkelig hot dog. 

På ønskelista: Marcus Rashford

FØRSTEVALG: Marcus Rashford vil spille den offensive hovedrollen i nye United og kan gi mye verdi for pengene denne sesongen. (Foto: NTB Scanpix)

Favoritten til Solskjær er også Fantasy-favoritt, og med en prislapp på 8.5 millioner kan Marcus Rashford gi deg mye målpoeng for pengene. 1,3 skudd per kamp under Mourinho ble til 3,5 skudd per kamp under Solskjær, i tillegg til dobbelt så mange skudd på mål etter trenerbyttet. Skal Manchester United ha en god sesong og nærme seg topp fire, er de fullstendig avhengige av at Rashford fortsetter å levere mål så ofte som mulig. Når alt også tyder på at Romelu Lukaku (8.5) er på vei ut porten, er det Rashford som er hærføreren i det nye United – og den nye poengkongen på Drømmenes teater.