Fantasybibelen: Leicester

Leicester fikk en ny vår under Brendan Rodgers forrige sesong, og både offensivt og defensivt så vi klare forbedringer siste del av sesongen. Jamie Vardy stortrivdes under sin nye sjef, mens Youri Tielemans viste hvorfor han ble ansett som et supertalent for noen år siden. Kan de blå revene fortsette den gode trenden denne høsten?

Akkurat nå er det vanskelig å vite hvordan Leicester-forsvaret kommer til å se ut denne høsten. Harry Maguire skal være så godt som klar for Manchester United, og det vil selvfølgelig være et stort tapt for Rodgers. Maguire har vært en enormt viktig spiller for Leicester, og vil bli vanskelig å erstatte. Det ser ut til at Leicester har sett seg ut Lewis Dunk fra Brighton. Det er i utgangspunktet interessant i og med at Dunk bare koster 4.5 og potensielt kan tilby en billig vei inn i Leicester-forsvaret. 

Den Leicester-forsvareren som per nå er eid av flest fantasy-managere er naturlig nok Ricardo Pereira. I sin første sesong i Leicester-drakta fikk han med seg 2 scoringer, åtte fantasy-assists, 22 bonuspoeng og 146 poeng totalt. Det var akkurat nok til å snike seg inn på topp 10 blant forsvarsspillerne, to poeng foran Matt Doherty. Dessverre har Pereira i likhet med flere offensive backer fått et realt prishopp. 6.0 er en stiv pris selv om han har gode underliggende tall. Ben Chilwell er hakket billigere (5.5), men med tanke på Leicesters tøffe kampprogram nå i starten, anbefaler jeg å styre unna. Pereira og co skal bryne seg på både Chelsea, Manchester United, Tottenham og Liverpool i løpet av de første åtte kampene. 

Den som har den høyeste eierandelen i skrivende stund er James Maddison med 13,4 %, etterfulgt av Ayoze Pérez på 12 %. Maddison var fantastisk i sin første sesong i Premier League, og var den som skapte soleklart flest sjanser for Leicester. Sju mål og sju målgivende pasninger er slett ikke verst for en nykommer. Ingen i hele Premier League hadde flere nøkkelpasninger per kamp enn Maddison, som i år har steget fra 6.5 til 7.0. Jeg tror Maddison fortsatt kan være et finfint kjøp denne sesongen, men han er ikke den eneste Leicester-spilleren jeg gjerne vil ha plass til på mitt lag. 

POPULÆR: Maddison er den mest eide Leicester-spilleren. Kan Tielemans gi ham konkurranse? (Foto: Scanpix)

Ayoze Pérez (6.5) har blitt satt opp som midtbanespiller på Fantasy denne sesongen, men har også vært brukt på topp sammen med Vardy nå i sesongoppkjøringa. Han leverte 12 scoringer for Newcastle forrige sesong, og kan bli et røverkjøp hvis han finner tonen med de nye lekekameratene. Jeg kommer imidlertid til å se det litt an før jeg hopper på Pérez-toget. Youri Tielemans (6.5) frister enormt etter den forrykende starten han hadde i fjor vår. På sine første 13 kamper leverte han tre scoringer og fem målgivende pasninger. Han er jevngod med Maddison på skuddstatistikkene, selv om Maddison naturlig nok har klart bedre tall når det kommer til totale sjanser skapt per kamp. Interessant nok var det Tielemans som skapte flest store sjanser i den perioden de to spilte sammen. 

Jeg tror både Maddison, Tielemans og Pérez kan bli gode valg denne sesongen. Etter at Rodgers tok over i februar ble Leicester et av de mestscorende lagene i Premier League. I denne perioden ligger de også på topp fem i Premier League når det gjelder skudd på mål og sjanser skapt. Ingen i hele ligaen scora flere mål enn Jamie Vardy i denne perioden, på de siste 10 kampene forrige sesong hadde han hele ni scoringer. Ingen spillere hadde flere store sjanser i denne perioden, og kun Mohamed Salah hadde flere avslutninger på mål. Hvis Vardy har klart å ta vare på den fine flyten over sommerferien, kan han bli et av de aller beste spissvalgene.

På ønskelista:

VETERAN: Jamie Vardy viser år etter år at han er en målscorer av rang. (Foto: Scanpix)

Som dere skjønner er det flere Leicester-spillere som frister, men den som står aller øverst på min liste er Jamie Vardy. Han koster fortsatt 9.0, og har vist over flere sesonger at han leverer jevnt og trutt både for laget og for de som gir ham tillit på fantasy. Blant spissene var det kun Aubameyang, Agüero og Jiménez som tok flere poeng forrige sesong. I tillegg har han vist at han kan prestere uavhengig av motstand. Forrige sesong ble det scoringer både mot Manchester United, Chelsea, Tottenham og Arsenal. Jeg tror Leicester kommer til å ha en sterk sesong i år, og da tyder alt på at Vardy blir rent fantasy-gull.