Fantasybibelen: Newcastle

Hvis noen skal lage et TV-program som handler om krangling og dårlig stemning, er det bare å kontakte Rafa Benitez, Steve Bruce, Mike Ashley og et par Newcastle-fans. Etter at Benitez har sagt farvel, sammen med Salomon Rondon og Ayoze Perez, er det ikke mye lys å spore i enden av tunellen. Kan Joelinton og Miguel Almiron spille seg inn i Fantasy-hjertene våre? Og hvorfor koster Matt Ritchie så mye som 5.5 millioner?

Forventningene til Newcastle har gått fra å være ganske så ålreite til å være nærmest på bånn. I tidligere sesonger under Rafa Benitez har Newcastle-forsvarerne nærmest vært en garanti for clean sheets-poeng fra siste halvdel av sesongen til plassen sikres et par runder før slutt, og Rondon og Perez på topp var morsomme jokere som spesielt forrige sesong plukket en god slump med poeng. Ethvert lag som mister spissen som plukker flest poeng (Rondon, 148 poeng) og toppscoreren sin (Perez, 12 mål) i tillegg til manageren som alle er enige om at er for god for laget sitt, vil få store problemer. Derfor bør du holde Newcastle-spillere langt unna laget ditt denne sesongen. 

SERVITØR: Med straffeansvar og gode innlegg har prisen til Matt Ritchie skutt i taket denne sesongen. (Foto: NTB Scanpix)

At Jamaal Lascelles plukket flest poeng av forsvarerne med én målgivende og 95 poeng totalt forrige sesong, vitner om et forsvar som ikke vil gi deg store poengsummer. Selv om Matt Ritchie er blitt klassifisert som forsvarsspiller grunnet hans rolle som vingback forrige sesong, og er Newcastle antatte straffetaker, er 5.5 millioner for en Newcastle-forsvarer så hinsides tullete som det får blitt. Ritchie hadde en fin 18/19-sesong med to mål og åtte målgivende, men det ble også ni gule kort, så de store poengfangstene blir det nok ikke på Ritchie denne sesongen. 

Når det gjelder Newcastle offensivt, handlet alt om å slå langt mot Rondon, skape litt trøkk på dødballene og ta en kontring i ny og ne. Det er høyst sannsynlig at Steve Bruce vil fortsette i samme gate, med Joelinton som oppspillspunkt og Almiron som uromomentet med fart i skoa. 

FERSK: Joelinton har meget store sko å fylle etter Salomon Rondon. (Foto: NTB Scanpix)

Nysignerte Joelinton er mannen som Bruce og Newcastle må sette sin lit til, og med 7 mål og 7 målgivende for Hoffenheim forrige sesong er jeg usikker på hvor pålitelig den høyreiste brasilianeren er. Miguel Almiron kom inn som et friskt pust i vinter, og med et herlig Santiago Nunez-drag over seg, så vi noen små glimt av hva vingen fra Paraguay hadde innabords. Samtidig ble ingen av oss slått i bakken av hva Almiron kunne skape på egenhånd, for det er akkurat det han som ofte er – overlatt til seg selv med oppgaven om å fikse biffen uten særlig hjelp fra medspillerne sine. Og da blir det vanskelig å plukke mye poeng. 

På ønskelista: Ingen

Joelinton og Miguel Almiron kommer nærmest ønskelista, men du ønsker deg jo aldri ting du trenger til bursdagen din. Du ønsker deg noe du har lyst på, og jeg har fryktelig lite lyst på Newcastle-spillere denne sesongen. Hvordan Bruce skal få en enda mer begrenset spillertropp til å overprestere nok en sesong tror jeg vil gå rett åt skogen, så igjen blir formaningen å holde seg langt unna guttene fra nord.