Fantasybibelen: Crystal Palace

Med offensive backer, en trofast straffetaker og en triksekonge på topp som er et angrep alene krysser Crystal Palace av mange bokser på Fantasy-sjekklista. Vil VAR gi Zaha og Milivojevic enda flere poeng? Er Palace-forsvaret fortsatt en skattekiste med forsvarsspillere til 4.0 millioner?

Vår alles yndling Aaron Wan-Bissaka har forlatt ørneredet, men det betyr ikke at det ikke finnes en forsvarer til 4.0 millioner som får ligger an til å få spilletid hos Palace. Martin Kelly har i skrivende stund en eierandel på 24.8%, og med mye skadeproblematikk på både James Tomkins og Mamadou Sakho i tillegg til den kronisk skadde Scott Dann, er Kelly blant de aller beste alternativene i jakten på en spillende 4.0 forsvarer. 

Så er heller spørsmålet om salget av Wan-Bissaka mikset sammen med skader på sine antatt beste forsvarere om Crystal Palace i det hele tatt er et lag som vil holde nullen ofte denne sesongen. Spesielt skadeproblemene er alarmerende, og selv om ringreven Hodgson aldri skal undervurderes, ser det skummelt ut for det defensive potensialet for Crystal Palace. Hadde Patrick Van Aanholt vært en halv million billigere, hadde han vært klink på laget mitt. Alltid like offensiv, og med evnen til å levere en femtenpoenger nesten når som helst har nederlenderen alt som skal til for å bli en Fantasy-favoritt. Men med skrøpelige forsvarskollegaer blir 5.5 millioner dessverre for dyrt.

Forrige sesongs toppscorer i Palace med 12 mål og poengkonge med 166 poeng, ble Luka Milivojevic. Den pålitelige serberen har fått samme prislapp som Zaha, og vil fortsatt ta straffene som Zaha skaffer på både ærlige og uærlige måter. Med VAR inne i bildet denne sesongen, er det naturlig å anta at det vil bli flere straffer, men akkurat når det gjelder Crystal Palace er jeg usikker.

TOPPSCORER: Luka Milivojevic er nok rimelig fornøyd med innføringen av VAR i Premier League kommende sesong. (Foto: NTB Scanpix)

Det er fullt mulig at VAR vil slå ut i negativ forstand for Palace, da opptil flere av straffesituasjonene som Zaha er involvert i ofte er diskutable, og kanskje til og med tvilsomme. Når andelen av Milivojevic sine poeng stort sett kommer fra straffemerket, kan det selvfølgelig slå begge veier om VAR fører til at Zaha vil få flere straffer også, så her er det bare å hente frem blokka og følge nøye med både på hvordan VAR utspiller seg og hvordan dommerne håndterer straffesituasjonene. 

Med ti mål og elleve målgivende forrige sesong endte Zaha på 143 poeng, og til samme prislapp på 7.0 millioner er Zaha en av spillerne du rett og slett må ha på laget denne sesongen. Spekulasjonene og ryktene om ny klubb for Zaha har alltid vært der, så frykten for at Zaha ikke kan ha hodet på plass når sesongen sparkes i gang ville jeg ikke brukt mye energi på. Zaha må inn uansett, spør du meg. 

På ønskelista: Wilfried Zaha

SOLO: Wilfried Zaha er tilbake som midtbanespiller på Fantasy, og anbefales på det sterkeste. (Foto: NTB Scanpix)

Det offensive potensialet til Crystal Palace heter Wilfried Zaha, og kun Wilfried Zaha. En mann som er på sitt aller beste når han er et angrep alene får også lov til å være et helt angrep alene, og etter en sesong klassifisert som spiss er Zaha nå tilbake som midtbanespiller på Fantasy. Det er så enkelt som at Zaha får ett ekstra poeng for hver scoring, samt ett poeng for clean sheets. Du får altså minimum ett poeng gratis for hver scoring, og slike gavepakker er det bare å få kloa på.