Fantasybibelen: Sheffield United

Det er alltid vanskelig å spå hvordan lag og spillere takler overgangen fra Championship til Premier League. Likevel kan man trekke en del konklusjoner basert på hva de presterte på nivå to forrige sesong. Ingen lag i Championship slapp inn færre mål enn Sheffield United forrige sesong. De holdt nullen i 21 av 46 kamper, og slapp i snitt inn 0.9 mål per kamp. Det er soleklart best blant de nyopprykkede lagene, og gjør de defensive spillerne interessante. 

Sheffield United spilte stort sett med tre stoppere og vingbacker forrige sesong. Den spilleren som kanskje er mest spennende er vingback Enda Stevens. Han leverte fire mål og seks assists forrige sesong, og var en konstant offensiv trussel. Problemet er at han koster 5.0, mens resten av forsvarsrekka koster 4.5. Tør man satse på en forsvarsspiller fra et nyopprykka lag som koster 5.0? Er han den nye Doherty, eller er det bortkasta penger? Det er vanskelig å vite, men hadde han kosta 4.5 hadde jeg tatt ham rett inn på laget mitt. Nå er jeg mer avventende. 

Sheffield United har tidligere brukt en taktikk med overlappende midtstoppere, og jeg er utrolig spent på om stopperne kommer til å få samme offensive frihet også i Premier League. Taktikken går ut på at høyre og venstre midtstopper i trebackslinja blir med framover når Sheffield United angriper, og ofte overlapper med vingbackene. I fjor var det Chris Basham og Jack O´Connell som stort sett spilte i disse posisjonene, og begge er tilgjengelig for 4.5. Basham scora fire mål og hadde én assist forrige sesong, mens O’Connell leverte tre scoringer og tre assists. Begge blir ekstremt interessante å følge med på de første rundene. 

En spiller jeg seriøst vurderer på mitt lag er John Lundstram. Han fikk lite spilletid i fjor, men er blant spillerne som har spilt mest nå i pre-season. Mangelen på spilletid i fjor gjør at han koster 4.0. Han er satt opp som forsvarsspiller, men interessant nok har han blitt brukt på midtbana i sesongoppkjøringa. Her har vi altså en spiller til 4.0 som potensielt kan vise seg å både få en del spilletid, og å spille midtbane selv om han er forsvarsspiller. For meg høres det ut som en kjempedeal. Vi vet fortsatt ikke om han kommer til å få sjansen når det virkelig blir alvor, men Lundstram seiler opp som en av mine favoritter til rollen som billig forsvarsspiller på ytterst på benken. Problemet er at han kun starta fem kamper forrige sesong… 

KAMP OM PLASSEN: Blir det tommel opp eller ned til Lundstram fra trener Chris Wilder?

Alle Sheffield Uniteds midtbanespillere koster enten 5.0 eller 5.5. Oliver Norwood (5.0) tar dødballer, og var den som hadde nest flest målgivende pasninger forrige sesong (9). Han var også den som skapte flest sjanser og hadde flest nøkkelpasninger per kamp. Hvis du er på jakt etter en billig midtbanespiller som er garantert spilletid, er Norwood absolutt en mann du bør vurdere. Han ligger i utgangspunktet litt for dypt i banen til å være en typisk fantasy-spiller, men garantert spilletid og dødballansvar veier opp for det. En annen mann det er verdt å følge nøye med på er nysigneringen Callum Robinson (5.5). Han har spilt spiss nå i pre-season selv om han er oppført som midtbanespiller, og kan fort få sjansen på topp også når sesongen starter. Han står høyt oppe på jokerlista mi. 

Sheffield Uniteds toppscorer forrige sesong var 33 år gamle Billy Sharp med 23 mål . Spissmakker David McGoldrick var nestemann på lista med 15 scoringer. Sharp koster 6.0, noe som gjør ham uaktuell for min del. McGoldrick er 0.5 billigere, og har bedre underliggende tall når det gjelder avslutninger, avslutninger på mål og avslutninger fra farlig posisjon. Siden Robinson skal brukes som spiss får begge imidlertid konkurranse, så jeg styrer foreløpig unna. 

På ønskelista:

DØDBALLSPESIALIST: Oliver Norwood har fått prøve seg fra straffemerket i sesongoppkjøringa.

Oliver Norwood. Jeg har selvfølgelig lyst til å hive inn en overlappende midtstopper eller en fremadstormende vingback, men i og med at Sheffield Uniteds første fire kamper er mot Bournemouth, Crystal Palace, Leicester og Chelsea ser jeg det an. Norwood tilbyr garantert spilletid, tar dødballer og var på delt tredjeplass for nøkkelpasninger per kamp i hele Championship forrige sesong. Han er kanskje ikke det mest spennende valget, men vi trenger de billige budsjettspillerne som gir oss 2 garanterte poeng hver kamp og glimter til innimellom med en assist eller et nydelig frispark. Hvis du vil ha dessert, må du spise grønnsakene også.