Fantasybibelen: Chelsea

Forskjellen på Chelsea anno 2018/19 og Chelsea anno 2019/20 er enorm. Eden Hazard har forlatt skipet, og igjen på dekk står styrmann Lampard med dekksgutter og matroser uten erfaring. Er Chelsea et synkende skip eller kan guttene på byssa stige i gradene og bli kongene på havet allerede denne sesongen? 

Med 14 nuller og 39 innslupne mål må debutsesongen til Kepa Arrizabalaga være godkjent, selv om 142 poeng var et lite stykke unna Alisson og Ederson på toppen. Til 5.5 millioner er Kepa også billigere enn sine brasilianske kollegaer, men det er en grunn for det aller meste her i verden. Hvis vi ignorerer Cesar Azpilicueta, består forsvarsrekka til Chelsea av forsvarsspillere som først og fremst ikke er forsvarsspillere. Både David Luiz og Marcos Alonso tror fortsatt de spiller sjuerfotball og glemmer titt og ofte at de har et defensivt ansvar. Og med en ny manager som vil ha backene i angrep så ofte som mulig, må både Kepa og David Luiz finne seg i å stille seg bak de spanske backene i køen. 

SJOKK: Cesar Azpilicueta er tydeligvis overrasket over at prislappen hans er satt ned til 6.0 millioner! (Foto: NTB Scanpix)

Cesar Azpilicueta har gått ned i pris til 6.0 millioner, og for kapteinen som spiller hvert eneste sekund er det intet mindre enn superdeal. Sammenlignet med landsmannen på andre siden, Marcos Alonso (6.5 millioner), plukket Azpi 158 poeng mot Alonsos 161 forrige sesong. Alonso skøyt mye mer med 45 kontra Azpilicuetas 17 skudd, mens Alonso hadde mange færre innlegg med 9 mot Azpilicuetas 21. Når Azpilicueta da er billigere, og Emerson er en sterk konkurrent mot spilletiden til Alonso, er det kaptein Cesar som seiler opp som det beste alternativet i Chelsea-forsvaret.

Hvis du tar bort poengene til Eden Hazard, er det N’Golo Kanté som var den spilleren som leverte flest poeng offensivt for Chelsea forrige sesong. Selv om N’Golo er verdens fineste fotballspiller, forteller det alt om problemet – og potensialet – i Chelsea før denne sesongen. Siden det er på grensen til umenneskelig å skulle tette det gigantiske hullet etter Hazard, har ingen offensive spillere i blått fått en høyere prislapp enn 7.0 millioner. Hadde ikke Willian vært bortreist med landslaget i sommer, hadde han vært langt oppe på blokka mi. Den afrotastiske brasilianeren vil få dødballansvar og etter alle solemerker bli den nye ledestjernen offensivt, men det er vel ingen av oss som tror det før vi får se det. 

ERSTATTER: Willian er den mest naturlige erstatteren til Eden Hazard, men er brasilianeren god nok? (Foto: NTB Scanpix)

Situasjonen på midtbanen i Chelsea ligner veldig på slik det så ut i Tottenham etter salget av Gareth Bale. Christian Pulisic er hentet inn, men er ikke sikret noen plass i startelleveren mot Manchester United i første runde. Hvordan Lampard stabler sammen midtbanen er svært usikkert, og dermed er det bare å ta plass på det berømte gjerdet og vente til Ruben Loftus-Cheek er tilbake fra skade. DA blir det fart på sakene. 

Helt fremme på topp finner vi tre også spørsmålstegn, men ingen svar. Enn så lenge vet vel ikke Lampard selv engang hvem som er førstevalget på topp, og derfor gir det fullstendig mening at både Giroud, Abraham og Batshuayi alle koster 7.0 millioner. Av det vi så av Lampard i Derby i fjor er det også svært sannsynlig at de vil stjele minutter fra hverandre, for spesielt offensivt pleier Lampard å rotere en god del. Forhåpentligvis vil én av de bli et førstevalg utover høsten, og skulle jeg satt trygda mi på hvem det blir, ville det vært Giroud. 

På ønskelista: Mason Mount

MÅLFARLIG: Det kan bli flere mål å glise over for Mason Mount denne sesongen. (Foto: NTB Scanpix)

Et av Chelseas mange talenter som har fått plass i vannskorpa og som denne sesongen skal kjempe seg inn i startelleveren. Mount signerte ny kontrakt i sommer, og mens Willian har spilt Copa America, har Mount spilt meget bra i sesongoppkjøringen – så bra at han etter alle solemerker vil starte i tier-rollen på midten i første runde. Med Frank Lampard som manager, får ikke Mount noen bedre læremester til å komme fra dypet og score fra sekstenmeteren, og til 6.0 millioner kan Mount være den spilleren som alle snakker om når det første wildcardet ryker i september.