Fantasybibelen: Southampton

Etter det åpenbare trenerbyttet fra Mark Hughes til Ralph Hasenhüttl, berget ikke bare Southampton plassen, men tidligere marerittspillere som Nathan Redmond og Shane Long fikk seg en real Fantasy-makeover og fant sitt nye jeg. Vil Redmond og Long falle tilbake til gamle synder denne sesongen? Og klarer Cedric Soares å lure seg inn på laget før denne sesongen også? 

Med kun én seier på fjorten forsøk var det ingen som løftet noen øyenbryn da Mark Hughes måtte si farvel etter halvspilt sesong. Inn kom tyske Hasenhüttl og en seier ble til ni totalt, inkludert trepoengere mot Arsenal og Tottenham. Dermed ble plassen sikret og Southampton slapp enda et overgangsvindu hvor deres beste spillere har blitt hentet av større klubber, og har heller kunnet forsterke mannskapet med Che Adams fra Birmingham som kommer inn i spillet til 6.0 millioner og går mest sannsynlig rett inn på laget etter 22 mål i Championship. Med Danny Ings også inne i miksen ser Shane Long sine utsikter for spilletid ganske mørke ut, og selv om Long er billig, er han denne sesongen et dårlig langskudd som sklir av foten og ender på rad 34. 

Med fart, energi og ungdommelig pågangsmot, personifisert med spillere som Yan Valery, Stuart Armstrong og James Ward-Prowse var det flere Soton-spillere som havnet på blokka hos oss. Det evige talentet Nathan Redmond fikk det på mange måter endelig til å løsne og ble poengkonge med 137 poeng, takket være 6 mål og 5 målgivende. Min kaptein i siste runde forrige sesong blir ikke kapteinen min i første runde denne sesongen, for nå som prislappen til Redmond er oppe på 6.5 millioner, kommer den vonde følelsen i magen snikende. Ikke fordi jeg spiste wok tidligere i dag, men fordi Redmond skapte 0.2 store sjanser per kamp og hadde 0.6 skudd på mål per kamp i sesongen han tydeligvis slo ut i full blomst. Isolert sett er de underliggende tallene helt ok, men 6 mål og 5 målgivende er veldig lite for en midtbanespiller til 6.5 millioner når du sammenligner med andre til samme pris. Så jeg går ikke i Redmond-fella denne sesongen, men lar det bli med de gode minnene vi skapte sammen på våren.

LURING: Han kan sjarmere de fleste, men denne sesongen må man ikke la seg lure av Nathan Redmond. (Foto: NTB Scanpix)

Omleggingen til tre bak og Bertrand og (why don’t you come on over) Valery på vingbackene gjorde spesielt Valery som da kostet 4.0 millioner til et superkupp. Nå er det slutt på salget, for Valery er skrudd opp til 5.0 og når formasjonsbyttet heller ikke gjør Southampton til et sterkt lag defensivt er det bare å styre unna. Syv clean sheets imponerer svært få, og når ingen av stopperne er særlig målfarlige heller, sitter vi bare igjen med Ryan Bertrand. Beholder Hasenhüttl formasjonen kan 5.0 millioner være en god pris å betale for en småfarlig vingback med en ålreit innleggsfot, og det samme kan egentlig sies om Cedric Soares som er tilbake fra Milano. Alle har på et eller annet punkt i livet Cedric inne på laget sitt, men denne sesongen må det bli med tanken. 

På ønskelista: James Ward-Prowse

UFORLØST POTENSIAL: En personlig favoritt som tilbyr en komplett poengpakke – hvis lagkameratene klarer å score på sjansene han skaper, vel og merke. (Foto: NTB Scanpix)

Forrige sesongs toppscorer i klubben med syv mål – ja, du leste riktig – er alltid med på min ønskeliste før hver bidige sesong. En dødballfot av høy klasse som nå også begynner å få hull på den berømte målbyllen vitner om et uforløst potensial som bare venter på det rette øyeblikket. At 47 forsøk på målgivende forrige sesong endte i null målgivende er ikke lysluggens feil, og til 6.0 millioner kan Ward-Prowse være den billige midtbanespilleren vi alle drømmer om.