Fantasybibelen: Tottenham

Det er mange grunner til å spille Fantasy. En av dem er definitivt Harry Kane. Spissen som er det åpenbare kapteinsvalget hjemme mot dårlig motstand, og som gir deg to usle poeng i retur. Du hiver Kane ut av laget i ren affekt, og han scorer to mål i neste bortekamp, inn igjen på laget, og bang – ankelen ryker. Hva er vel Fantasy-livet uten Kane? 

Uansett hvilket lag man heier på og hvor mange sesonger man har bak seg som Fantasy-manager vil Harry Kane alltid være en spiller alle har på laget en gang i løpet av sesongen. Etter to sesonger med spillets høyeste prislapp blant spissene, har prisen til mannen uten diksjon blitt strupet som et billig mobilabonnement på sydenferie. Da er det fullt forståelig at folket hopper på bananbåten og betaler 11 millioner for mannen som faktisk ble toppscorer i Spurs på bare 28 kamper forrige sesong. Han spiller alltid når han er frisk og han tar alltid straffer. Han skyter hvert 24. minutt og har et poengsnitt på 5.9 per kamp forrige sesong.

FUS I ALT: Klarer Harry Kane en hel sesong uten å skade ankelen? (Foto: NTB Scanpix)

Hadde Kane holdt seg skadefri, hadde det blitt en ny “normal” sesong med 28-29 ligamål og godt over 200 poeng totalt. Og med en rolig sommer og god sesongoppkjøring, er jeg trygg på at dette blir en ny “normal” sesong fra Harry Kane. Så når vi teller opp i mai vil vi garantert minne hverandre på at Kane faktisk bare kostet 11 millioner i starten av sesongen og hvor dumme vi kunne være som ikke hentet han inn fra første runde. Problemet mitt er bare at jeg velger å bruke pengene bakover i banen og heller legge en plan for å få inn Kane når han har begynt å score på bestilling – en plan som går i vasken og ender opp med wildcard før runde tre, selvfølgelig. 

Apropos bakover i banen, ble jeg varm i hele meg da jeg så at Tottenham hadde signert Tanguy Ndombele (6.0 millioner) samtidig som prisen til Christian Eriksen ble satt ned til 9.0 millioner. Kjøpet av Ndombele vil fristille det defensive ansvaret Eriksen, og til dels Dele Alli, måtte ta på den sentrale midtbanen i skadefraværet av Winks og gjengen forrige sesong. Nå får Kongen av Danmark endelig rom til å briljere der han briljerer best – i mellomrommet med finslepet pasningsfot og blikk for medspillere ingen andre i Tottenham har. Christian Eriksen til 9.0 millioner seiler opp som et av sesongens røverkjøp og at kun 5.5% har funnet plass til dansken er for meg et av sommerens store mysterier. 

Det må også nevnes at priskrigen i Tottenham også har fått sine resultater i forsvarsrekka, hvor ingen backer eller stoppere koster mer enn 5.5 millioner. Kieran Trippier har reist sørover, men det legger nok ingen demper på rotasjonspolitikken til Mauricio Pochettino. Vi håper alle på at Kyle Walker-Peters (5.0 millioner) kan røve til seg en fast plass, men enn så lenge blir det med håpet. Jan Vertonghen synes jeg er spennende til 5.5 millioner, og holder belgieren seg skadefri vil det både bli en rikelig porsjon med poeng både til Spurs og oss som har Vertonghen på laget. Dessverre forstyrrer bortekampene mot Manchester City og Arsenal i runde to og fire såpass mye at Spurs-forsvarerne bør holdes ute i kulda og heller følges nøye med på i de første kampene. 

På ønskelista: Christian Eriksen

MAESTRO: Lav pris og lav eierandel – mer skal det ikke til før Christian Eriksen blir et av sesongens beste kjøp. (Foto: NTB Scanpix)

Følelsen av at dansken er underpriset og en stor joker med kun 5.5% eierandel gjør fristelsen umulig å stå i mot. Vi vet alle innerst inne at hvis du først setter dansken inn på laget, så kan han bli værende der helt til mai uten at du trenger å ofre en eneste kalori på det. Eriksen har snittet 23 målpoeng per sesong de siste tre sesongene, og er den offensive spilleren utenom Kane som er tryggest i laget. Med Lamela tilbake fra skade og Lucas Moura som viste seg fra sin beste side på vårparten, tror jeg Heung-min Son vil være mer rotasjonsutsatt da han returnerer fra suspensjon i runde tre. Og innen den tid har Christian Eriksen allerede åpnet poengkontoen med et meget stort innskudd.