Fantasybibelen: Watford

Med en salig blanding av de tatoverte bicepsene til Troy Deeney og det kritthvite skjegget til Will Hughes, er Watford virkelig et lag med noe for enhver smak. Vil Javi Gracia klare å bestemme seg for en fast forsvarsrekke? Og er Gerard Deulofeu like aktuell nå som driblefanten har blitt klassifisert som spiss? 

Watford imponerte mange og vant flere nye hjerter forrige sesong, men de som elsker godt forsvarsspill ble ikke akkurat sjarmert i senk av Gracias gutter. 7 nuller og 59 innslupne mål forklarer både at Watford har et stort forbedringspotensiale defensivt og at Javi Gracia stilte med ny forsvarsrekke så og si i hver kamp. Til tross for et dårlig forsvar, var Ben Foster var et populært valg mellom stengene, mye takket være hans 128 redninger totalt. Nå har prislappen til Big Ben økt fra 4.5 til 5.0 millioner, og mer skal det ikke til for at Foster er helt uaktuell denne sesongen. 

Oppgaven med å tette hullene på Vicarage Road blitt tildelt Craig Dawson, som de fleste av oss kjenner godt fra storhetstiden i West Bromwich. En målfarlig stopper på offensiv dødball er alltid kjekt, spesielt når Holebas slår sine slepne innsvingere fra hjørneflagget. Men igjen, er prisen på både Dawson og Holebas skrudd opp til 5.0 og dermed kneppet for dyrt i jakten på for eksempel to 4.5-forsvarere som kan rulleres. Der passer Kiko Femenia egentlig veldig godt inn, hvis Gracia klarer å bestemme seg for at Kiko er førstevalget på høyrebacken. 

SPENNENDE: Kiko Femenia er en høyreback å ha på blokka – hvis Javi Gracia har lært seg ordet “kontinuitet” i sommer. (Foto: NTB Scanpix)

Poengkongen og toppscoreren for the Hornets forrige sesong var Gerard Deulofeu, mannen med navnet ingen klarer å stave riktig på første forsøk. Etterhvert som den fotrappe spanjolen ble brukt som spiss, endte han opp med 10 scoringer og 5 målgivende på 30 kamper, og 133 poeng totalt. Som midtbanespiller til 5.5 millioner er det en no-brainer, men nå som Deulofeu har blitt klassifisert som spiss med en prislapp til 6.5 er det en typisk yes-very-hard-brainer. 6.5 millioner i seg selv er ingenting, hvis Deulofeu fortsetter å snitte målpoeng i annenhver kamp. Sammenlignet med Troy Deeney til samme pris, kommer Deulofeu til kort både på sjanser skapt (43 mot 30) og skudd på mål (29 mot 23). Samtidig er poengtaket til Deulofeu skyhøyt og han kan smelle inn en tjuepoenger når som helst, mens Deeney kan være den spilleren alle har kjøpt grunnet hans gode scoringsform og bli utvist mot Arsenal etter 11 minutter runden etter.

Faktorene som bikker det i Deulofeus disfavør er tidligere skadeproblematikk og at Javi Gracia er glad i rullere, også offensivt. Dermed blir ikke Gerard Deulofeu en av mine tre spisser til første runde, men etter han har scoret hattrick og assistert Kiko Femenia borte mot Southampton i runde 14 blir det vel fort et hit og fullt kjør likevel. 

På ønskelista: Roberto Pereyra

KORT APPLAUS: Roberto Pereyra gleder seg til flere muligheter til å klappe seg selv på skulderen denne sesongen. (Foto: Scanpix)

En av mine personlige favoritter fra forrige sesong, som ikke helt slo ut i full blomst som jeg hadde forventet. 6 mål og 4 assist er jo ikke all verden på 38 kamper, men heldigvis er det akkurat passe slik at argentineren beholder prislappen på 6.0 millioner. Jeg synes Pereyra er underpriset, og er overbevist om at playmakeren vil være den spilleren i sin prisklasse som har flest poeng ved sesongslutt. Pereyra er både tilrettelegger og avslutter, med 34 skapte sjanser og 21 skudd på mål forrige sesong. Denne sesongen blir det minst 15 målpoeng på Roberto!