Fantasybibelen: West Ham

Arnautovic er borte, og dermed er det slutt vår ukentlige “Hva skjer egentlig med Arnie?”-spalte. Pablo Fornals og Sébastien Haller får det til å bruse i blodet hos alle som heier på West Ham, mens mangelen på smultringer gir Pellegrini hodepine. Hva kan vi egentlig forvente oss av West Ham denne sesongen? Blir det en ny sesong der vi kjøper Felipe Anderson etter en 15-poenger, bare for å se ham gå ørten kamper uten et eneste målpoeng? Kan Fabianski forsvare prisøkninga? Og er det galskap å betale 7.5 millioner for en spiss som ikke har spilt et eneste minutt Premier League-fotball?

Fabianski var en favoritt for mange av oss forrige sesong. Mannen er den ubestridte kongen av save points, og var den keeperen som fikk med seg flest bonuspoeng forrige sesong. Likevel er han uaktuell for laget mitt nå. Det er to grunner til det. For det første holdt West Ham nullen i ynkelige sju kamper forrige sesong. Kun Fulham og Huddersfield hadde færre smultringer. Det gjør at jeg styrer unna alle defensiv West Ham-spillere inntil videre. For det andre har Fabianski steget i pris. Han koster nå 5.0, og er derfor hakket for dyr for min smak. Selv om han var den keeperen som tok femte mest poeng forrige sesong, tror jeg at pengene kan brukes bedre andre steder. I stedet for å betale 5.0 for å satse på bonuspoeng og redninger, vil jeg da heller enten gå for en dyr stjernekeeper a la Ederson/Alisson, eller spare penger ved å gå for en budsjettkeeper som kan glimte til en gang i blant. Skulle West Ham stramme seg opp defensivt, er Issa Diop (4.5) en mulig vei inn i Pellegrinis forsvarsrekke. 

West Hams poengkonge forrige sesong var Felipe Anderson, med 155 poeng. Han fikk med seg ni mål og seks assists i løpet av sesongen, og selv om han tidvis var fryktelig frustrerende er han definitivt en av de mest aktuelle West Ham-spillerne også denne sesongen. Anderson var den West Ham-spilleren som skapte flest sjanser forrige sesong, hadde flest ballberøringer inn i motstanderens sekstenmeter, slo flest vellykka gjennombruddspasninger og hadde flest forsøk på assist. I tillegg ligger han på topp tre på både avslutninger, avslutninger på mål og avslutninger innenfor sekstenmeteren. Kort oppsummert: Veldig mye av det som skjedde offensivt var innom Felipe Anderson. 

UFORUTSIGBAR, MEN HØYT POTENSIALE: Felipe Anderson var mye opp og ned forrige sesong. Kan han gi oss grønne piler denne sesongen? (Foto: Scanpix)

Resten av midtbana til West Ham er typiske spillere som havner på min “følg med”-liste. Både Yarmolenko og Lanzini fikk sesongen ødelagt av skader, men er nå tilbake. Av de to er det i utgangspunktet Lanzini (6.5) jeg kommer til å følge tettest i de første kampene. Pablo Fornals er en helt fantastisk fotballspiller, men produserte få målpoeng forrige sesong for Villarreal. Antonio er alltid en interessant joker, men med samme pris som Felipe Anderson havner han litt bak i køen for min del. 

Det er både litt vemodig og ganske deilig at vi denne sesongen ikke skal diskutere kneet til Arnautovic før hver eneste runde. Den østerrikske rampegutten har etter MYE om og men dratt til Kina. Inn dørene kommer Sébastien Haller fra Eintracht Frankfurt, og her tror jeg West Ham kan ha skutt gullfuglen. Haller var FANTASTISK forrige sesong: 15 mål og 9 målgivende på 29 kamper i Bundesliga. 5 mål og 3 målgivende på 10 kamper i Europa League. Hvis han finner seg til rette i England, lukter det krutt av det offensive mannskapet Pellegrini har til rådighet. 

På ønskelista: Sébastien Haller

NYKOMMER: Sébastien Haller har bøtta inn mål i Tyskland. Blir han en suksess i London? (Foto: Scanpix)

Det er alltid en gamble å ta inn helt ferske spillere på laget. Du vet aldri hvordan de passer inn i det nye laget og den nye ligaen, eller hvor lang tid det tar før de finner formen. 7.5 er litt dyrere enn jeg hadde håpa på, men jeg tror likevel han kan være verdt pengene. Haller er West Hams dyreste signering noensinne, og kommer garantert til å være førstevalget på topp. Han er langt fra det tryggeste valget, men han er den jeg har mest lyst til å ha i laget mitt. Som Ole Martin pleier å si: Man må leve litt!