Fantasybibelen: Wolverhampton

Med Raul Jimenez i front og Matt Doherty på flanken erobret Wolverhampton tronen som de beste blant røkla og vil denne sesongen prøve å gjøre gapet opp til topp seks så lite som mulig. Var du en av de som hadde Matt Doherty og Raul Jimenez på laget fra starten av forrige sesong, var du nærmest garantert en god totalplassering. Så hvordan har de oransje ulvene blitt helt uaktuelle før denne sesongen?

For kronologiens skyld: Rui Patricio har av en eller annen grunn gått opp i pris til 5.0 millioner. Bortkastede penger for en keeper med 8 nuller på 37 kamper forrige sesong. Wolverhampton holdt sjeldent nullen i 2018/19, og det var ikke grunnet sine defensive attributter at Matt Doherty var en populær type, nærmere tvert imot. Med 4 mål og 7 målgivende var den irske høyrebacken oftere på motstanderens banehalvdel enn sin egen, og svært involvert i det offensive spillet til Wolves. Slike prestasjoner koster dyrt, og med sin nye prislapp på skjærende 6.0 millioner må totalpakken bli bedre for at Doherty skal være verdt pengene. Fortsetter Doherty der han slapp i motstanderens sekstenmeter og i tillegg strammer opp kollegaene sine i egen sekstenmeter, kan det derimot bli aktuelt – noe jeg tviler sterkt på. 

Som forventet ble det også et velfortjent prishopp på Raul Jimenez, og heldigvis ble det ikke høyere enn til 7.5 millioner. Det synes tydeligvis den gemene hop er en helt overkommelig pris å betale, for i skrivende stund er Raul Jimenez den mest valgte spissen med 34.5% eierandel. Det skjønner jeg ingenting av.

FAVORITT: Med en prislapp på 7.5 millioner forventer vi flere mål av Raul Jimenez denne sesongen. (Foto: NTB Scanpix)

Selv om meksikaneren signerte permanent for Wolves i sommer, har han ikke tilbrakt sommeren i det britiske innlandet. Jimenez returnerte denne uken fra seieren i Gold Cup med Mexico, og rekker såvidt noen treningsøkter før sesongen starter. Det er godt mulig Nuno Santo ikke tør å gi stjernespissen sin ekstra ferie grunnet den relativt tøffe sesongstarten, men at Jimenez bobler over av overskudd i august er ganske så usannsynlig. 

Dermed er Diogo Jota (6.5 millioner) et bedre alternativ, som nå har blitt klassifisert som spiss. Hadde portugiseren holdt seg i midtbanekategorien som forrige sesong hadde han vært et enda bedre valg, men i 6.5-klassen på topp er Jota det heiteste valget sammen med en viss nordmann med et visst kongelig etternavn. Men det er problemer med Jota også. Ni mål forrige sesong lukter det ikke svidd av, spesielt når vi vet at Jimenez er litt fus i alt og i bedre og bedre form etter hvert som høsten faller. I tillegg scoret bare Wolves 47 mål forrige sesong. Det er småfattige 1,2 mål per kamp. Og Jimenez vil jo score noen gåller denne sesongen også, så hvor mange nettkjenninger blir det da igjen til Jota? Ikke mange nok til å være verdt 6.5 millioner.

Og apropos høsten: Wolverhampton spiller Europa League-kvalifisering i disse dager, og slippes ulvene løs på det europeiske kontinentet kan du være rimelig trygg på at den mest forutsigbare elleveren forrige sesong vil bli revet i fillebiter. 

På ønskelista: Leander Dendoncker

POTENSIELT KUPP: Som den eneste midtbanespilleren til 4.5 millioner i Wolverhampton, er Leander Dendoncker høyt på vår ønskeliste. (Foto: NTB Scanpix)

Etter at Nuno Santo gikk over til å bruke Jota og Jimenez sammen på topp og en trio på midten, var det ofte belgieren med navnet som gir gratis VIP-billetter til NBA-kamper som fikk plass sammen med Neves og Moutinho sentralt i banen. I jakten på en midtbanespiller til 4.5 millioner som kan gi litt avkastning, ser Dendoncker ut som det beste kortet. Ingen forsterkninger er hentet inn, noe som taler for mer spilletid og gode muligheter til å smadre sin personlige målrekord på to scoringer fra forrige sesong.