Fantasybibelen: Arsenal

Det var ikke lett å bli klok på Arsenal og Emery forrige sesong. Vi skjønte alle at det kom til å ta tid å venne seg til livet etter Wenger, og Emerys første sesong ble en real berg-og-dal-bane. Skadebonanza i forsvarsrekka og en skrekkelig borteform gjorde at de færreste av oss turte å satse på defensive spillere, mens rotasjon offensivt gjorde det vanskelig å vite hvem man egentlig skulle gå for på midtbana og i angrepsrekka. Blir Arsenal lettere å forholde seg til i år, eller er det bare å styre unna?

På keeperplass koster Leno fortsatt 5.0, og er dermed den billigste keeperen blant de tradisjonelle topplagene. Hvis Emery klarer å få skikk på forsvarsspillet kan Leno bli et kupp, men her er det et stort hvis. Arsenal slapp inn 51 mål i fjor, og holdt bare nullen i åtte kamper. Bortestatistikken er grusom: The Gunners holdt kun nullen i én eneste bortekamp gjennom hele forrige sesong. Den mest interessante forsvarsspilleren er fortsatt Sead Kolasinac. Han har økt 0.5 i pris, og koster nå 5.5, men tilbyr definitivt offensivt potensiale. Han endte på 7 målgivende forrige sesong, og kommer sannsynligvis til å bli viktig i det offensive spillet også i år hvis Arsenal ikke henter ny venstreback. Hector Bellerin (5.5) er fortsatt skada, men kan bli meget interessant når han er tilbake. 

På midtbana er det verdt å merke seg at Mesut Özil har falt en hel million i pris, og nå er tilgjengelig for 7.5. Den tyske verdensmesteren hadde en turbulent sesong i fjor, og er ikke akkurat en spiller vi hiver rett inn på laget basert på det han har vist i det siste. Men prisen gjør at han havner høyt på lista over spillere vi følger nøye med på. Om det endelig skulle løsne for Özil, kan han bli en herlig liten joker. 

Det er ingen overraskelse at det i skrivende stund er Aubameyang som er den mest eide spilleren fra Arsenal. 17.7 % har gaboneren inne på laget sitt, mens spisskollega Lacazette er nestemann på lista med en eierandel på 8.3 %. Aubameyang gikk litt under radaren forrige sesong, men endte opp som delt toppscorer og ble til slutt poengkongen blant spissene, fire poeng foran Agüero. 

GODE VENNER: Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang trives godt i hverandres selskap, men hvor mange minutter får de sammen? (Foto: NTB Scanpix)

Arsenals spissduo starter begge med samme pris som i fjor. Det vil si at du må ut med 11 millioner for Aubameyang, mens Lacazette er tilgjengelig for 9.5. I fjor brukte vi enormt mye tid på å prøve å forstå hvem av dem Emery ville bruke, men jeg tror vi stort sett får se dem sammen denne sesongen. De viste i fjor at de definitivt kan fungere i tospann, og de spiller hverandre gode. Det store spørsmålet er om man skal la seg friste av den fine prisen til Lacazette, eller om man skal satse alt og gå for Aubameyang. 

I utgangspunktet tror jeg ikke at jeg kommer til å ha Arsenal-spillere på laget mitt ved sesongstart. Mye av grunnen til det er at de møter Liverpool i runde 3 og Tottenham i runde 4. I tillegg vil jeg gjerne se hva for eksempel Dani Ceballos kan tilføre laget og om Emery kan få skikk på forsvarsspillet før jeg bestemmer meg for hvem det er verdt å satse på. 

På ønskelista: Pierre-Emerick Aubameyang.

TOPPSCORER: Det er gode sjanser for at Aubameyang blir toppscorer denne sesongen også. (Foto: NTB Scanpix)

Selv om han er dyrere enn Lacazette, tror jeg Aubameyang er verdt 1.5 ekstra. Han er en fantastisk avslutter, og farta hans gjør ham til en evig trussel mot ethvert forsvar. Kun Manchester City og Liverpool scora flere mål enn Arsenal forrige sesong, og Aubameyang scora 30 % av dem. I tillegg hadde han 7 FPL-assists. Det gjenstår å se om Arsenal henter flere forsterkninger offensivt, men per nå ser Aubameyang ut som det soleklare førstevalget.