Romjulas beste Fantasy-kjøp

Julaften kom og gikk, og nå er tida inne for å få bytta både julegaver og Fantasy-spillere.

Manchester City har snubla i to kamper på rad, og scorer ikke lenger mål bare for moro skyld. Samtidig har Manchester United funnet formen igjen under Ole Gunnar Solskjær, og Tottenham valser ned alle hindre de møter. Er det på tide å selge City-spillerne og heller bruke pengene andre steder?

Keeper

Etter halvspilt sesong er det ingen tvil om at keeperplassen har nærmest blitt en sparepost i budsjettet. Allison (5.9) er den eneste av burvokterne hos topplagene som har vist seg verdt prislappen, da Lukasz Fabianski (4.7) har grepet tronen som den beste Fantasy-keeperen med begge hansker.

Det er selvfølgelig romjulssalg i Fantasy også, som lokker med supertilbud på keepere fra Brighton. Med Mat Ryan (4.5) ute på landslagsoppdrag for Australia, vil enten David Button (4.0) eller Jason Steele (4.0) være førstevalget mellom stengene for Chris Hughton i perioden fremover. Problemet er bare at Hughton ikke har bestemt seg. Legg til at Brighton ikke har holdt nullen på ni kamper og møter Everton, West Ham, Liverpool og Manchester United på sine fire neste, så har du en klassisk kalkun som er tørr og smakløs på innsiden.

Bruk heller byttene lenger frem i banen, hvor det florerer av dilemmaer vi må velge riktig side i:

Forsvar

Hvis du sitter med for eksempel Aymeric Laporte (6.0), er det fristende å bruke byttelappen nå. Marcos Alonso (6.9) har ikke levert målpoeng siden runde 11, og mange begynner å miste tålmodigheten. Trent Alexander-Arnold (5.1) er tilbake fra skade, men møter Arsenal og Manchester City i de to neste kampene. Jose Holebas (4.8) tilbyr både et fint kampprogram og potensiale for målpoeng. Hvis du trenger å spare penger, er det verdt å merke seg at Jan Bednarek (3.9) har starta de siste fire kampene for Southampton.

Øverst på ønskelista:

SPANSK KONFEKT: Venstrefoten til Lucas Digne må alle kjøpe aksjer i. (Foto: NTB Scanpix)

Lucas Digne (5.1) leverte en kanonrunde på Boxing Day. Vi kan selvsagt ikke forvente at han skal score to mål i hver kamp, men det at han får ta frispark er et åpenbart pluss. Ingen forsvarsspillere har slått flere innlegg og hatt flere forsøk på assist enn Digne, og Everton har et fint program framover.

Joker: Ricardo Pereira (5.1) ble matchvinner mot Manchester City på Boxing Day. Han har vært meget god i de to siste kampene, og Leicester ser ut til å ha våkna for alvor. I de fire neste kampene møter de Cardiff, Everton, Southampton og Wolverhampton.

Midtbane

Det er midtbanespillerne som har levert størsteparten av julegavene så langt, og i runde 19 viste både Eden Hazard, Paul Pogba, Heung-Min Son og Felipe Anderson muskler og ble tomålsscorere. Mohamed Salah, Gylfi Sigurdsson og Christian Eriksen bidro med både mål og assist. Det store spørsmålet nå er hvem vi skal prioritere å bruke pengene på.

Vi kan ikke ha alle, og det er skummelt å ta hits når kampprogrammet er så tett at man aldri veit hvem som hviles. I utgangspunktet er Heung-Min Son kanskje den aller heiteste, men han drar til asiamesterskapet etter kampen mot Manchester United i runde 22, som spilles den 13. januar. Det vil si at han bare har tre kamper igjen før han drar. Hvis man allerede sitter med Son, er det ingen grunn til å selge før han drar, men vi ville ikke prioritert ham inn nå fordi det binder opp et bytte etter runde 22.

Øverst på ønskelista: Paul Pogba (8.0).

MAESTRO: Eleganse, fysikk, målteft og teknikk. Paul Pogba er tilbake på Fantasy-stjernehimmelen. (Foto: NTB Scanpix)

Pogba har vært i kanonform etter at Mourinho forsvant ut dørene på Old Trafford. Slik Manchester United har spilt i de to siste kampene, ser det ut til at det er på tide å investere i de røde djevlene. Både Lingard, Martial og Rashford har også vært med på målfesten, men Pogba er det sikreste kortet med tanke på spilletid. Både Alexis Sanchez og Romelu Lukaku er på vei tilbake, og det er vanskelig å spå hvordan Solskjær kommer til å stable angrepsrekka si med de to inne i miksen.

Joker: Gerard Deulofeu (5.4). Spanjolen har starta de tre siste kampene for Watford, og har levert to mål og én assist på de tre kampene. Han har hatt fire avslutninger (alle inne i boksen), har skapt tre store sjanser og levert syv forsøk på målgivende (attempted assists). Pereyra er kanskje et tryggere valg, men prisforskjellen gjør at det kan være verdt å gamble på Deulofeu. I de neste kampene spiller Watford mot Newcastle, Bournemouth, Crystal Palace og Burnley.

Angrep

Spisser som Aleksandar Mitrovic (6.7) og Callum Wilson (6.8) er i ferd med å falle helt av radaren, og mange jakter nå på billige alternativer. Pierre-Emerick Aubameyang (11.5) og Alexandre Lacazette (9.5) har starta sammen i tre av de siste fire kampene, men det er fortsatt Aubameyang som scorer målene. Sergio Agüero (11.2) var tilbake fra start på Boxing Day, men med tanke på at City er i dårlig form og møter Liverpool i runde 21 lar vi ham bli stående på notatblokka og ser an situasjonen.

Marcus Rashford (7.2) var nære både scoring og assist mot Huddersfield, og kan bli et godt alternativ framover. Jamie Vardy (8.8) har sett frisk ut i de to siste kampene, og kan være en god erstatter hvis man sitter med for eksempel Lacazette eller Roberto Firmino (9.1).

Øverst på ønskelista: Harry Kane (12.5).

UUNNGÅELIG: Harry Kane elsker å score mål, spesielt i høytiden. Slike gaver må man aldri bytte! (Foto: NTB Scanpix).

Ja, han er dyr. Men Tottenham er i form, og Kane er fortsatt det tryggeste kortet offensivt. Han kan bli hvilt han også, men sannsynligvis får han mer spilletid enn midtbanespillerne. Han jakter toppscorertittelen, og har i det siste begynt å levere assists også. Med unntak av kampen mot Manchester United i runde 22, møter han og Tottenham ingen andre topplag før Chelsea 27. februar. Ingen har hatt flere store sjanser enn Kane så langt denne sesongen, og ingen har hatt flere skudd på mål. Han har levert målpoeng i åtte av de ni siste kampene, og i den kampen han ikke hadde målpoeng spilte han bare 16 minutter. Kane gir det stabile poeng og et solid kapteinsvalg i de fleste kampene framover. Det kan det være verdt å betale for.

Joker: Dominic Calvert-Lewin (5.3). Unggutten har fått tillit fra start i de tre siste kampene for Everton, og har så til de grader levert. To målgivende og ett mål er mer enn godkjent til den prisen. Hvis han fortsetter å starte regelmessig for et offensivt Everton-lag, kan han bli et kjempekupp.

Husk at fristen for å gjøre endringer til runde 20 er kl 15:00, 29. desember. Vi er klare for siste innspurt av Fantasy-året 2018, og håper dere alle får med dere grønne piler inn i 2019!