Godbitene i billigkroken

Med flust av stjernespillere som sluker store deler av budsjettet vårt, er vi alle avhengige av å finne fram spaden og grave etter gull i billigkroken. Det er flere spillere som kan gi deg mer poeng enn prisen tilsvarer i årets Fantasy-sesong, men spørsmålet er hvem?

På keeperplass skiller West Hams nye sisteskanse seg ut fra resten av hveten, og mest sannsynlig har Manuel Pellegrini sett hvor mye poeng Lukasz Fabianski (4.5) har plukket med seg de siste sesongene. 157 poeng ble totalsummen forrige sesong, som var en råsterk prestasjon for den daværende Swansea-keeperen. Polakken hadde flest redninger av alle keepere, og nå som Fabianski har meldt overgang til West Ham vil det bli flere clean sheets.

Det tok litt tid, men på tampen av forrige sesong var det lett å se hvorfor Brede Hangeland anbefalte James Tomkins (4.5) som sin erstatter i midtforsvaret til Crystal Palace. Etter at Roy reiste til Selhurst Park, så forsvaret ut som en samlet tropp hvor Tomkins var den trygge og sterke hærføreren. I priskategorien 4.5 millioner er Tomkins det beste valget, for her kan du få i både pose og sekk med poeng for å holde nullen og scoring på offensiv dødball.

MYK OG GOD: Aaron Wan-Bissaka nyter stor tillit hos Roy Hodgson, og er en gavepakke til oss Fantasy-managere. (Foto: AFP)

Og skal du først grave etter gull, trenger du ikke lete andre steder enn hos Crystal Palace. Aaron Wan-Bissaka (4.0) ser ut til å gjort plassen på høyrebacken til sin gjennom sommerens treningskamper, og i jakten på en spillende forsvarer til lavest mulig pris er Obi-Wan mannen du skal ha. Fortsetter ørnene å fly like høyt som de gjorde i våres, er Wan-Bissaka en gavepakke uten like.

Nyopprykkede Wolverhampton forventes å ta Premier League med storm, og en mann som virkelig kan være et friskt pust i forsvarsrekka di er Matt Doherty (4.5). På farmerlaget til det portugisiske landslaget har Doherty kapret en plass som høyre vingback, og ligger dermed rimelig høyt oppe i banen. Wolves herjet offensivt i Championship forrige sesong, og selv om motstanden blir tøffere denne sesongen, er bordet dekket for en eneste lang bacalao-fest for på Molinuex utover høsten.

GOLDEN BOY: Richarlison er hentet for en enkelt grunn – å herje med motstanderens forsvar. (Foto: Reuters)

Alle som spilte Fantasy forrige sesong fikk gleden av å bli kjent med Richarlison (6.5), før høstdepresjonen virkelig slo knock-out på den brasilianske unggutten. Under vingene til Marco Silva i Watford kom Richarlison til 72 skudd og skapte 23 sjanser. Etter at Marco Silva ble sparket i Watford, kom Richarlison til 23 skudd og 3 skapte sjanser. På sine 13 første kamper i Watford-trøya ble det 5 mål og 5 assists, så datt Everton-ryktene ned i hodet på Silva, Silva ble sparket, og Richarlison endte på null scoringer og tre assists. Nå er begge gjenforent i Everton, og med et strålende kampprogram i starten ser Richarlison fryktelig heit ut.

Helt siden Leicester vant ligaen, har Fantasy-managere lett etter “den nye Mahrez”. Og nå som Mahrez faktisk har forlatt Leicester, er James Maddison (6.5) hentet inn som den nye Mahrez. Med 14 mål og 8 assists for Norwich forrige sesong er den unge engelskmannen tiltenkt en sentral rolle som playmaker i laget, og har en rapp skuddfot. En perfekt kombo som vil føre til at prislappen for Maddison er garantert høyere enn 6.5 når sesongen avsluttes i mai.

I jungelen med eminente midtbanespillere som Pep Guardiola kan velge mellom, ser Bernardo Silva (7.5) ut som en fløyelsmyk pakke alle ønsker seg under Fantasy-treet. Guardiola har uttalt at portugiseren er et langt skritt foran resten av troppen, og vil mest sannsynlig fases inn som en arvtaker til sin navnebror David. Til en mye bedre pris enn sine rekkekamerater, og en mye tryggere plass i startelleveren slik ståa er nå, kan Bernardo Silva være en skikkelig gullgruve.

BEDRE ENN NOEN GANG: Motstandere trenger fort to mann for å holde Joshua King unna scoringslista denne sesongen. (Foto: Reuters)

Det er faktisk ikke nasjonalromantikk på speed, men Joshua King (6.5) ser skarpere ut enn noensinne. Tross skuffende målsnitt forrige sesong, har King virkelig slått på turboen i oppkjøringen og kvitterte to scoringer i siste treningskamp mot Marseille. Med Cardiff på motsatt banehalvdel i åpningshelgen, som ærlig talt er ligaens dårligste lag, er alt duket for en pangstart på sesongen. Bournemouth er også et lag som aldri vil legge seg bakpå, men alltid jage scoringer, og Joshua King er deres beste målscorer. Da er 6.5 millioner en nydelig pris å betale.

Fulham er et av lagene som virkelig har forsterket seg inn mot sitt comeback i Premier League, og deres viktigste signering var å hente Aleksandar Mitrovic (6.5) på permanent basis. På lån til Fulham forrige sesong scoret serberen 12 mål på 20 kamper, og det er ingen tvil om at Mitrovic trives mye bedre i Fulham enn i Newcastle. Fulham har også forsterket midtbanen betraktelig denne sommeren, for å gi Mitrovic best mulig arbeidsforhold på topp. Gir du tillit til den serbiske bjørnen, er du garantert råskap ingen kan matche.