Endelig er vi i gang! Men hva har vi lært?

Sju av åtte grupper har gjort unna sine første kamper. Noen av storkanonene har levert så det synger, andre har vært omtrent like heite som Sibir. Her er det jeg har lært fra de fra de første kampene. 

Gruppe A:

Golovin storspilte mot Saudi-Arabia, og er verdt å ha med seg videre for de som gambla på Russlands yndling. (Foto: Scanpix)

Russland fikk en pangstart, og selv om Saudi-Arabia så svakere ut enn venta, ser det ut til at Golovin er verdt prisen og vel så det. Til 5.7 får man en midtbanespiller som er utrolig involvert i det meste vertsnasjonen foretar seg offensivt, og i neste kamp venter Egypt.

Uruguay ser solide ut defensivt, og Godin (6.0) og Gimenéz (5.6) har tatt med seg samspillet fra Atlético Madrid til Russland, og representerer også en trussel på dødball. Suarez (10.0)  og Cavani (9.5) derimot leverte ikke varene, og spesielt Suarez så ut til å være vaksinert mot å score mål. Men kanskje er en kamp mot Saudi-Arabia akkurat det de trenger for å komme i gang for alvor. Jeg beholder Cavani i mitt lag.

Salah (9.4) er endelig klar til å få sin VM-debut, men her er det flere bedre alternativer i samme prisklasse.

Gruppe B:

Cristiano Ronaldo fikk en pangstart mot Spania. Er det verdt å investere i Portugals ledestjerne? (Foto: Scanpix)

Cristiano Ronaldo (12.2) starta VM med et smell, og de av oss som mente han ville slite mot Spania sitter igjen med skjegget i postkassa. Han fikk utrolig god uttelling mot Spania, med tre mål på fire avslutninger. Det skal sies at målene kom på frispark, straffe og en keepertabbe, men det er ikke til å komme forbi at portugiseren lukter toppscorertittelen allerede. Vi vet alle hva en motivert Ronaldo er i stand til å utrette. Samtidig ser vi at VAR gir oss flere straffespark, noe som kan øke Ronaldos verdi ytterligere. Jeg sitter foreløpig rolig i båten, men det kan være at CR7 er å finne i laget mitt når deadline går i kveld.

For Spania var Diego Costa (11) i god gammeldags form, og bør nå ha sikra seg plassen i startoppstillinga også i neste kamp. Den store bamsen kan trives godt i slitekamper mot Iran og Marokko, og med en eierandel på 2 % kan han bli en nydelig differential. David Silva (9.0) og Isco (10.0) så begge friske ut, selv om de ikke fikk målpoeng og er verdt å ha med seg videre.

Iran og Marokko så begge solide ut defensivt, men skal opp mot Portugal og Spania og er dermed mindre interessante for oss som jakter fantasy-poeng.

Gruppe C:

Griezmann har åpna målkontoen. (Foto: Scanpix)

Det sitter ikke helt for Frankrike selv om de fikk med seg tre poeng fra møtet med Australia. Griezmann (11.0) er den franskmannen som kommer til flest avslutninger med 5 skudd, tre av dem på mål. Han klarte likevel ikke å overbevise meg om at han er verdt prisen i den første kampen.

Peru imponerte mot Danmark på tross av at det ble tap, selv om mange var skuffa over å ikke se Paolo Guerrero (6.5) fra start. Da Guerrero kom inn som innbytter så han imidlertid frisk ut, og ingen spillere hadde flere skudd enn ham i kampen. Peru-trener Ricardo Gareca skrøt av ham etter kamp, og han kan få sjansen fra start mot Frankrike.

Christian Eriksen (8.5) var som forventa involvert i det meste som skjedde offensivt for Danmark, og kan være verdt en gamble mot Australia. Kasper Schmeichel (5.5) var en gud mellom stengene, og har gode muligheter til å holde nullen også mot Australia.

Gruppe D:

Et minne for livet for Island. (Foto: Scanpix)

VM-managers mest eide spiller, Hannes Halldórsson (4.1), dro i land hele 12 poeng mot Argentina, og har skrevet seg inn i sagaen om Island til evig tid etter at han redda straffe fra Lionel Messi. De fleste av oss fikk dog ikke nyte poengene, i og med at han satt trygt plassert på benken. Island imponerte defensivt, men spørsmålet er om de klarer å holde intensiteten oppe nå som den historiske kampen er unnagjort.

Messi (12.4) skjøt og skjøt mot Island, men endte med null målpoeng og straffebom. Mange har allerede kvitta seg med spillets dyreste spiller, men jeg tenker foreløpig å la ham stå. Han hadde hele 11 avslutninger mot Island, og på en normal dag ville han fått uttelling. Kroatia kommer ikke til å ligge like defensivt som Island, og Messi og co vet at de er helt avhengig av seier.

Gruppe E:

Det ble ingen drømmestart for Neymar og co. (Foto: Scanpix)

Neymar (11.5) og resten av Brasil var tidvis ekstremt frustrerende i åpningskampen. Selv om Neymar ikke fikk med seg poeng, hadde han fire avslutninger, to av dem på mål, og fire nøkkelpasninger. I neste kamp møter han Costa Rica, og det kan bli stygt for de gamle Norges-vennene. Gabriel Jesus (10.5) fikk det ikke helt til å svinge, og det kan være Firmino (9.9) får sjansen fra start neste kamp.

Costa Rica lukter ikke fantasypoeng, selv om Navas er bunnsolid. Mitrovic (6.5) jobba beinhardt for Serbia, og ser ut som et av de bedre alternativene blant de billige spissene. Sergej Milinkovic-Savic (6.5) var nære scoring og hadde flere fine gjennombruddspasninger, og ser ut til å være verdt en gamble også videre. Skuddfoten til Kolarov (5.5) er fortsatt gull verdt, og mot et defensivt Sveits kan han få med seg både defensive og offensive poeng.

Gruppe F:

Hirving Lozano så ut som et ekte Fantasy-kupp mot Tyskland (Foto: Scanpix)

Sverige fikk med seg tre poeng i åpningskampen, og kaptein Andreas Granqvist (5.0) tar ansvar på straffer. Men han hadde vært et langt mer fristende alternativ hvis han ikke skulle opp mot et hevnlystent Tyskland og sprudlende mexicanere.

Tyskland leverte ikke varene. Hector (5.5) var manges billige vei inn i det tyske forsvaret, men måtte stå over fordi han var sjuk. Fra den tyske leieren fikk vi i går høre at han sannsynligvis er klar igjen mot Sverige i neste kamp. Thomas Müller (10.5) så helt iskaldt ut og hadde ikke en eneste avslutning i løpet av kampen. Timo Werner (8.5) klarte heller ikke å leve opp til forventningene, og det var faktisk Toni Kroos (9.0) som hadde flest avslutninger på det tyske laget.

Mexico på sin side så fantastiske ut, og har fått en drømmestart på VM. Her lukter det mer mål, og Hirving Lozano (6.6) seiler opp som et godt alternativ på spissplassen. Han har hatt en fantastisk sesong i PSV, og ser ut til å ta med seg formen inn i VM. Ellers er Layun (5.6) et mulig røverkjøp. Han står oppført som forsvarsspiller, men spilte kant mot Tyskland og hadde flest avslutninger blant Mexicos spillere.

Gruppe G:

Fantasypoeng så langt øye kan se! (Foto: Scanpix)

Belgia leverer som bare det, og vi er nå der at man rett og slett må ha minimum en offensiv spiller fra Belgia. Både Mertens (9.5), Lukaku (10.5), Hazard (10.5) og Kevin De Bruyne (10.0) fikk med seg målpoeng, og i neste kamp venter Tunisia.  England fikk også sin seier til slutt, og her er Harry Kane (11.0) den som frister mest. I EM for to år siden reiste han målløs hjem fra mesterskapet, men nå er han i gang allerede fra første kamp. Det er bare å glede seg til duellen mellom Kane og Román Torres i neste runde.

Min viktigste prioritering fram mot neste runde ville vært å få inn offensive spillere fra Belgia, hvis man ikke allerede har det. Personlig ville jeg gått for Hazard eller Lukaku, litt avhengig av hvordan laget ellers ser ut. Lykke til, og husk at deadline er kampstart klokka 20.00!