De fem beste kuppene på VM-manager

Det er ikke ofte 100 millioner kroner føles som altfor lite penger, men i VM-manager skulle vi alle gjerne hatt litt mer å rutte med. Du er nødt til å ta tøffe valg over hele linja, og dessverre vrake store navn fra din endelige 15-mannstropp. Men det er ingen grunn til å få magesår av den grunn, for å få plass til de største stjernene på laget ditt er det alltid behov for noen kupp som kan gi deg like mye poeng som de dyreste spillerne.

Sett opp ditt VM-managerlag her!

Her er mine fem beste kupp i sommerens VM-manager:

5. Fernando Muslera

DEN URUGUYANSKE VEGG: Med enkel gruppe og hyggelig pris, er Fernando Muslera det beste valget på keeperplass. (Foto: AFP/Scanpix)

Uruguays sisteskanse seiler opp som det beste kjøpet på keeperplass – i det minste ut gruppespillet. Uruguay har fått fordelen av å bli plassert i samme gruppe som vertsnasjon Russland, og har dermed den enkleste gruppa i mesterskapet. Muslera og Uruguay åpner mot Egypt, som mangler sin store talisman Mohamed Salah, og skal ha få problemer med å slå både Saudi-Arabia og Russland. Uruguay er også en av de største underdogene dette mesterskapet, og jeg tror at semifinale er innen rekkevidde. Derfor er 5.5 millioner veldig god pris for en keeper som har store muligheter for å holde nullen i alle tre gruppespillskampene, og som i tillegg kan plukke poeng utover i sluttspillet.

4. Romain Saiss

UNDERVURDERT: Romain Saiss er en potensiell juvel i det marrokanske forsvaret. (Foto: AFP/Scanpix)

Den marrokanske høyrebacken som daglig tjener til livets opphold i nyopprykkede Wolverhampton, er ingen selvfølge i forsvaret når du skal stable en mur av klipper som aldri lar seg affisere. Men det finnes flere gode argumenter for at Saiss er en undervurdert poengplukker i mesterskapet, først og fremst at Marokko åpner mot Iran som er blant de mest defensive lagene i hele VM. Det tyder på lite offensiv skaperlyst, og en smultring i bollen til Saiss. Så skal Marokko møte Portugal og Spania, og ja, det er kanskje overmakten, men Portugal scoret så vidt mål i EM for to år siden, og hvem vet hvordan trenerkaoset i den spanske leiren vil påvirke spillerne. Til kun 4.5 millioner er Saiss verdt en sjanse, og kan ende opp som din nye favoritt etter mesterskapet.

3. Paulinho

BORTGJEMT PERLE: Paulinho kan mer enn returløp, taklinger og feilpasninger. (Foto: AFP/Scanpix)

Jeg skal ærlig innrømme at jeg aldri hadde sett for meg å anbefale Paulinho til et managerspill noen gang. Bortsett fra sitt brasilianske pass, er det ikke mye fest og moro med midtbanemotoren som gjør den jobben han blir fortalt og ikke så mye mer enn det. Men når jobben Paulinho er satt til å gjøre på det brasilianske landslaget er å score mål, får pipen plutselig en mye mer attraktiv lyd. Paulinho var faktisk – hold dere fast – toppscorer i kvalifiseringen til Brasil, med like mange mål som Neymar og Gabriel Jesus. Barcelona-spilleren sitter også dønn fast på midtbanen til Brasil, og kan vise seg å være et varp til kun 7.5 millioner. Brasil vil nå minst en semifinale, og Paulinho er den spilleren som tilbyr den beste verdien hos samba-ekspertene.

2. Aleksander Golovin

HJEMMEFAVORITT: Aleksandr Golovin kan få sitt store gjennombrudd denne sommeren. (Foto: AP/Scanpix)

Vertsnasjonens nye yndling fra Sibir er ikke med på denne listen bare fordi Vladimir Putin overvåker alt som skjer under VM, men også fordi han er den spilleren det russiske folket har størst forventninger til før VM på hjemmebane. Russland har fått det akkurat som de vil, med alle muligheter til å gå videre fra gruppa og en åpningskamp de umulig kan tape. Det russiske landslaget er garantert topptrimmet til mesterskapet, og er det noen som skal skape noe offensivt for Russland, så er det Aleksandr Golovin. CSKA Moskva-spilleren er en sentral brikke i det russiske laget, og kan få sitt store gjennombrudd denne sommeren med gode prestasjoner i VM. Og det er vel ingen bedre måte å starte hjemmefesten på enn å nedsable Saudi-Arabia i åpningskampen?

1. Dries Mertens

MÅLSNIK: Dries Mertens vil garantert få muligheten til å feire mange scoringer i sommerens VM. (Foto: AP/Scanpix)

Å velge seg en spisstrio på VM-manager er vanskeligere enn å vite om du får igjen på skatten eller ikke. Det bugner over av spisser i absolutte verdensklasse, og luksusvarer er aldri billig i pris. Heldigvis finnes det en joker som har plassert seg litt lavere enn de største kanonene på prislisten, for Dries Mertens har scoret voldsomt med mål de to siste sesongene i Napoli og er en del av et Belgia-lag som virkelig sprudler offensivt. Til 9.5 millioner er Mertens det største kuppet i årets VM-manager, med Panama, Tunisia og et ganske uerfarent England på motsatt banehalvdel i gruppespillet. Jeg tror Mertens plukker målpoeng i hver eneste kamp i gruppespillet, og vil være i fyr og flamme så lenge Belgia holder seg i live.