Disse er de mest populære i VM-manager

Skal du vinne venneligaene dine i sommerens VM-manager, gjelder det å finne balansen mellom å ha storkanonene som har høy eierandel, og krydre litt med noen spillere som enten får sitt gjennombrudd eller ender opp som et uforløst potensiale.

Derfor er det lurt å se på hvor høy eierandel de forskjellige spillerne har når du velger ut ditt lag. Samtidig som det er viktig å ha en god porsjon av de mest valgte spillerne, slik at du ikke taper terreng til rivalene dine, er det enda viktigere å finne bortgjemte perlene som nesten ingen andre har oppdaget enda. Ingenting slår følelsen av å ha valgt en helt ukjent spiller på Marokko eller Peru som plutselig scorer hat-trick og kan gi deg seier og berømmelse i VM-manager!

MIRAKELMANNEN: Hannes Haldorsson og Island er klare for sitt første VM, og vikingene nyter enorm tillit i VM-manager. (Foto: Scanpix)

Det virker som Islands store bragd i EM for to år siden fortsatt sitter friskt i minne hos det norske folk, for den tidligere Bodø/Glimt-legenden Hannes Halldorsson er den mest valgte keeperen, med hele 36.5%. Islands førstevalg mellom stengene er faktisk den mest valgte spilleren i alle posisjoner!

At Island skal overgå seg selv i nok et mesterskap tror jeg ikke et fnugg på, men Halldorsson kan plukke med seg en god porsjon redningspoeng. Til prisen av 4.0 millioner er islendingen et godt valg som andrekeeper, trygt plassert på benken som reserve for David De Gea eller Manuel Neuer som er nummer to og tre på lista med henholdsvis 21.5% og 14.9% eierandel. Både De Gea og Neuer er bunnsolide keepere som vil plukke med seg store mengder poeng gjennom hele mesterskapet, og best av alt – du slipper å tenke noe mer over keeperplassen før tidligst en semifinale.

JONAS BROTHERS: Det er bare en Jonas som er den mest valgte forsvarsspilleren i VM-manager. (Foto: Scanpix)

At tyskerne Jonas Hector og Joshua Kimmich topper lista er ingen overraskelse. Jeg er selv blant de 25.5% som har Hector på sitt lag og jeg rangerer Köln-gutten blant de beste valgene i forsvarsrekka. Ja, han er kanskje det svakeste leddet i det tyske maskineriet, men når du koster 5.5 millioner og spiller for et land som er garantert semifinale, kan du være så svak i leddene som du bare vil. Joshua Kimmich er, akkurat som Marcelo, svindyre backer i ypperste verdensklasse, og verdensklasse finnes ikke akkurat på billigsalg. Foreløpig har jeg ikke tatt meg råd til noen av de, men jeg er gammel nok til å skjønne at luksusvarene aldri kommer på salg nettopp fordi de er helt uvurderlige.

Kall meg gjerne gjerrig, men det overrasker meg at det ikke er flere enn 6.9% som har valgt Danilo, som nå har blitt førstevalg på høyrebacken til Brasil. Danilo koster “kun” 6.0 millioner, og siden Brasil også er veldig solide defensivt, er jeg overbevist om at Danilo vil plukke mye poeng, både defensivt og offensivt. 

STJERNEKAMP: Isco må finne seg i å være langt bak Mbark Boussoufa på populæritetsskalen i VM-manager. (Foto: Scanpix)

Tenk at Mbark Boussoufa er den mest populære midtbanespilleren med 32.2%! Dette er vel den eneste lista Boussoufa vil toppe denne sommeren, og gjennom hele karrieren for den saks skyld, men igjen er det tydelig at billige spillere er essensielle for å komponere en slagkraftig tropp. Premier League-stjernene Kevin De Bruyne (17.5%), Christian Eriksen (16.3%) og Paul Pogba (15.7%) er alle populære valg, men jeg er ikke helt solgt på noen av dem. De Bruyne spiller i en dypere og mer defensiv posisjon for Belgia enn han gjør for Manchester City, og derfor er 10.0 millioner for mye penger å betale for en spiller som oftest vil være fjerde eller tredje sist på ballen. Eriksen frykter jeg blir for alene i Danmarks angrepsspill, og med dårligere lagkamerater rundt seg enn dansken er vant med i Tottenham, tror jeg ikke Eriksen blir noen poengkonge i dette mesterskapet. Paul Pogba er umulig å stole på, selv om Frankrike er storfavoritter i sin åpningskamp mot Australia. Det er åpenbart større verdi i James Rodriguez, som koster akkurat det samme som Pogba, og Rodriguez har også en mye mer sentral rolle i Colombias offensive spill.

Blant de mer rimeligere spillerne, synes jeg Aleksander Golovin, Russlands nye yndling, ser ganske så spennende ut. Golovin er valgt av bare 4.2% og gleder seg nok som den lille ungen han er til å vise seg fram på hjemmebane, som starter mot Saudi-Arabia på mesterskapets åpningsdag. Se også opp for Serbias nye helt Sergej Milinkovic-Savic, som kan gi god verdi for pengene. Serbia har gode muligheter for å gå videre fra gruppen sin, og Milinkovic-Savic tar med seg mye selvtillit fra sin meget gode sesong for Lazio i håndbagasjen til Russland. Med en eierandel på 9.5% kan serberen bli en av tungene på den berømte vektskålen når du skal slå dine rivaler i ligaene dine.

TROLLMANNEN FRA SÃO PAULO: Neymar er skadefri og kan endelig få løfte trofeet med sitt kjære Brasil. (Foto: Scanpix)

Det flommer over av utmerkede spisser i VM, og det er nærmest umulig å velge hvilke stjernespisser man skal ha. Store deler av budsjettet må brukes på spissplass, og den mest populære spissen er Neymar som har fått plass i 28.7% av lagene. Neymar er akkurat tilbake fra skade, og det er ingenting som tyder på at skaden vil stoppe Neymar fra nok et fantastisk mesterskap. Lionel Messi og Antoine Griezmann følger hakk i hæl med 27.7% og 26.5%, og ja, begge er i ypperste verdensklasse, men magefølelsen min sier at det bare er Messi som er verdt pengene. Messi er klink fast på mitt lag, men Griezmann er ikke i nærheten av å få utdelt en av de tre plassene på topp. Griezmann ser ut til å spille kant for Frankrike, med Olivier Giroud som midtspiss, og dermed blir prislappen for dyr på Griezmann.

Jeg hadde derimot forventet at flere enn 14.1% har funnet plass til Edinson Cavani, som jeg er overbevist om at vil bøtte inn mål og kjempe om toppscorertittelen. Uruguay har kanskje mesterskapets enkleste gruppe, og Cavani var toppscorer i kvaliken. Da er 9.5 millioner en gavepakke uten like. Og skal du virkelig slå på stortromma, kjøper du Paolo Guerrero, Perus store stjerne som har en eierandel på kun 2.3% – da er det bare å feste setebeltet og bli med på heisa-tur!

Lista over spillere som har fått sitt gjennombrudd i fotball-VM er lang, så finner du de juvelene som står på terskelen til berømmelse denne sommeren – finner du også nøkkelen til suksess.

Bli med på jakten etter de skjulte diamantene og registrer deg på http://vmmanager.tv2.no nå!