Rundens utvalgte, runde 38

Avgjørelsens time har kommet. I morgen sparkes siste runde av fantasysesongen 2017/18 i gang. Det har vært en sesong med oppturer og nedturer, der dobbelrunde 37 ble en skuffelse for mange av oss. Men i morgen har vi en siste sjanse til å redde sesongen. Det store spørsmålet nå er om man skal satse alt, eller spille safe. 

På skadefronten har Klopp meldt at Sadio Mané er usikker til morgendagens oppgjør mot Brighton. Han fikk et “knock” mot Chelsea, men det eneste Klopp sier er “We will see”. Mané var i utgangspunktet en glitrende differential denne runden, men usikkerheten gjør at han må vike.

I Manchester har Mourinho varsla rotasjon, og har meldt at Romero kommer til å starte i mål, og at MartialRashford og Carrick også kommer til å starte. Dermed ser det ut til at Alexis Sánchez og Jesse Lingard sannsynligvis er henvist til benken. Lukaku er fortsatt ute.

Tottenham får besøk av et skadeplaga Leicester. Puel sa i går at det blir vanskelig for Schmeichel å bli klar til søndag, og Chilwell er fortsatt ute. Tottenham har på sin side en del spillere som må testes i løpet av dagen i dag for å se om de er spilleklare. Dette gjelder spillere som Aurier, Dembélé, Trippier og Wanyama. 

For de som fortsatt sitter med Ashley Barnes er det på tide å si adjø. Spissen pådro seg en skulderskade mot Arsenal, og får ikke med seg sesongavslutninga. Om noen vurderer Wayne Rooney som en nostalgisk differential i siste runde, er det bare å holde seg unna. Siste nytt fra Everton er at Rooney ikke rekker sesongavslutningen.

Siste rundes utvalgte er: 

West Ham har holdt nullen i sine to siste kamper, og Adrián bør beholde plassen i buret når de får besøk av Everton. Til den nette summen av 4.0 mill kan West Hams sisteskanse være et skikkelig røverkjøp.  Med seg i forsvarsrekka får han van Aanholt, som har to scoringer og to clean sheets på sine siste tre kamper. Swansea vil prøve å avslutte sesongen med stil hjemme mot Stoke, og på tross av at håpet om å unngå nedrykk nå egentlig er mest teoretisk, tror vi at Naughton og co vil gi alt de har for å holde nullen mot Stoke. Liverpool vil på sin side gi alt for å holde Chelsea bak seg i kampen om Champions League, og van Dijk får sisteplassen i forsvaret. Ingen forsvarere har hatt flere avslutninger med hodet per kamp denne sesongen, og Brighton er et av lagene som har fått flest cornere mot seg i år. Det lukter sesongens første målpoeng for den høyreiste nederlenderen.

Sala er rundens kaptein, og etter et par skuffende kamper forventer vi fyrverkeri fra egypteren i morra. Liverpools talisman har nå 292 poeng totalt, og vi føler oss sikre på at han når 300 poeng i løpet av søndagen. Christian Eriksen har hatt en strålende sesong, og vil avslutte med stil hjemme mot et Leicesterlag som kun har holdt nullen i to av sine siste ti kamper. Raheem Sterling var en enorm skuffelse i runde 37, men etter å ha fått hvile forrige kamp tror vi han er tilbake fra start mot Southampton. Før runde 37 håva Sterling inn tosifra poensummer i tre kamper på rad og leverte målpoeng i seks strake kamper. Han får følge av Arnautovic som har blomstra på spissplass for West Ham. De siste seks rundene ligger Arnautovic helt i toppen både på antall skudd og skudd på mål. Arnie har alle forutsetninger for å få nok en kjemperunde hjemme mot Everton.

Angrepsrekka ledes an av Aubameyang, poengkongen i runde 37. Ni mål og fire assists på 12 kamper siden han kom til Premier League er knallsterkt. Vi er bombesikre på at Aubameyang vil gi Wenger en passende avskjedsgave mot Huddersfield, som fortsatt er mest opptatt av å feire fornya kontrakt i Premier League. Harry Kane er besatt av å bli toppscorer, og dette er hans siste sjanse til å ta igjen Salah. Han kommer til å skyte oftere enn Lucky Luke, og før eller seinere kommer ballen til å gå i mål. I runde 38 i fjor scora Kane hattrick, og vi blir ikke overraska om han gjentar bragden i år. Rashford får den siste plassen i angrepet. I og med at Mourinho så godt som har bekrefta at unggutten får sjansen fra start, tror vi han kan levere varene mot Watford. Og med en eierandel på 7.5 % kan han være en nydelig differential.

Husk at deadline er søndag kl 15.00. Nå får det bære eller briste, lykke til alle sammen!