Dobbelrundens utvalgte, runde 37

I takt med at vårsolen brer seg over vårt kalde habitat her i nord, skal skjebner i begge ender av tabellen avgjøres i våre høyt elskede (og foraktede) Fantasy-ligaer, med sesongens siste – og STØRSTE – dobbelrunde! 

Den viktigste nyheten siden forrige helg er at Romelu Lukaku mister ligainnspurten, men mest sannsynlig blir klar for FA-cup finalen i slutten av måneden. Det baner vei for ungfolen Marcus Rashford, som ikke har fått mange minuttene av Mourinho denne sesongen. Til prislappen £7.3 er Rashford et friskt valg denne runden, med en eierandel på 6.9%.

David Silva er tilbake på treningsfeltet til Manchester City, sammen med Kyle Walker. Dermed er regnestykket om hvem som starter for de lyseblå blitt en vanskeligere nøtt igjen, akkurat som i Tottenham hvor Danny Rose også er tilbake i kampen om en startplass. I tillegg til rotasjonsfare på midten hos Spurs, er også backene utsatt for minsket spilletid.

Både Simen, Mina og undertegnede spiller Triple Captain denne runden, men er ikke enige om hvem som er det beste valget. Simen velger Gabriel Jesus, Mina går for Raheem Sterling og undertegnede klinker til på Kevin De Bruyne. Alle tre er selvfølgelig med i rundens utvalgte, som ser slik ut: 

Fabianski er skuddstopper av rang, og med to overkommerlige kamper skal plassen sikres med minst en clean sheet og en god porsjon redningspoeng. Smalling er kongen i midtforsvaret til Manchester United, og har plutselig blitt en liten måltyv også. Vi husker jo alle hvem som scora sist Lukaku ikke var i startelleveren… Naughton tilbyr god verdi og godt potensial for både clean sheet og målpoeng, og Swansea har gode muligheter for å sikre plassen denne runden. Azpilicueta er den forsvareren med flest poeng, og med en strøken innleggsfot kan det bli storfangst for bonusmagneten som nå også har begynt å holde nullen.

Sterling er den største formspilleren, og med to hjemmekamper ingen våte drømmer kan matche, er det Sterling som blir denne rundens Triple Captain og topper lista for must-haves denne runden. Eriksen er det offensive hjertet i Spurs, og er klink i lagoppstillingen til begge kampene. Repertoaret er viden bredt, og det er alltid dejlig å ha dansken på laget. Arnautovic spiller ute av posisjon, og er en kraftpakke som kan skape trøbbel for hvilket som helst forsvar. Leicester er totalt avslått, og det lover bra for Arnie. De Bruyne har kanskje ikke levert til gull i det siste, men ingen tviler på hva belgieren kan få til. Istedenfor å jage poeng andre steder, lukter det en kanonrunde fra De Bruyne og da gjelder det å kjøpe hørselvern før det smeller.

Lillebror Ayew var heldig som slapp suspensjon sist, og er et trygt førstevalg i Swansea. Bournemouth eier ikke defensiv struktur, og Ayew tar også mest sannsynlig straffer. Da er £5.3 en potensiell gullbillett. Når Jesus får fulle nitti slik han gjør nå, viser brasilianeren hvor god han er til å putte ballen i kassa. Jesus leverer målpoeng rekende på ei fjøl, og Brighton og Huddersfield bør ha trent ekstra mye på å være kjegler denne uka. Så er selvfølgelig Kane også med, men uten kapteinsbindet. Tross en liten formdupp har Kane potensialet til to hat-tricks denne dobbelrunden, så å gå uten Harry tør vi ikke.

HUSK DEADLINE SOM ER ALLEREDE I KVELD, KL. 20.00! Fredag kveld altså, så lås inn magefølelsen og la det stå til. Måtte det bli gull og grønne piler for dere alle sammen!