Hitparade uten like

Uansett om du skal forsvare en ledelse eller kjempe med nebb og klør for et mirakuløst comeback – å ta hits for å hente inn de mest attraktive spillerne til helgens runde mener jeg er en nødvendighet.

En av grunnprinsippene for å ta minuspoeng, eller hits som det heter på Fantasy-munne, er det lengre perspektivet. Å ta et hit for en spiller som kan tjene inn minuspoengene over flere kamper fremover er alltid et godt argument, og selv om det bare er to runder igjen av sesongen, står vi foran sesongens største dobbelrunde før den store finalerunden.

Jeg mener dobbelrunden som starter til helgen, med Manchester City og Tottenham i hovedrollene, tåler minuspoeng – til og med i tosifret skala. 

Det er flust av utmerkede poengplukkere som har dobbelrunde, og dermed er den potensielle fortjenesten enorm, og mulighetene for å tjene inn minuspoengene er på sitt aller største. Isolert sett er det et rimelig stort handicap å starte runden med fire, åtte eller tolv minuspoeng bak konkurrentene, men i noen tilfeller kan det være det eneste riktige, som i mitt tilfelle. Mitt eget lag brenner som et gigantisk St.Hans-bål, for uten en eneste offensiv spiller fra Manchester City står jeg midt oppå den store tennbriketten før helgens runde.

KAPUTT: Det er null gnist igjen hos Riyad Mahrez som står med hoftefeste og gleder seg til sommerferie. (Foto: Scanpix)

Med spillere som Eric Bailly, Wes Morgan og Ezequiel Schelotto i forsvarsrekka – hvor alle tre ikke er i nærheten av å få poeng både grunnet manglende spilletid og ikke-eksisterende forsvarsspill, må noe gjøres brennkvikt. Og når midtbanen inneholder guttene Riyad Mahrez, Pascal Gross og Willian, har brannslukningsapparet blitt min nærmeste venn denne uken. Mahrez har mistet gnisten totalt, Gross har ett mål på ti kamper og møter topp to på tabellen, og Willian har blitt satt til kjøling. Kast på en Romelu Lukaku som gikk av banen med skade i helga, så er plutselig glohaugen på sitt varmeste.

Grunnet min elendige lagsituasjon, er disse spillerne hovedårsaken til at jeg vil ta minst tolv minuspoeng før helgens runde:

Raheem Sterling (HUD, BRI) – På de siste seks rundene har vinglete og ustabile Sterling blitt en ny mann og vært ligaens mest stabile poengplukker med målpoeng i hver eneste kamp. Tre assists i forrige runde var faktisk dårlig betalt, Sterling fyrte av flest skudd og hadde flest skudd på mål, og Pep ser ut til å kjøre toppa lag hele veien ut. Med den formen Sterling viser nå, er han det heteste alternativet til Triple Captain-chipen kommende runde.

SUPERDUO: Raheem Sterling og Gabriel Jesus – de to stjernene som skinner sterkest på Fantasy-himmelen om dagen. (Foto: Scanpix)

Gabriel Jesus (HUD, BRI) – Uten noen konkurranse på topp, har Jesus blitt en skikkelig poenggarantist. Brasilianeren har levert målpoeng i hver eneste kamp han har startet siden han kom tilbake fra skade, og kun Stoke er dårligere enn Huddersfield og Brighton på fremmed gress. Jesus belønnes også veldig godt av bonussystemet, noe som alltid er en fordel i et lag stappfullt av målscorere.

Kevin De Bruyne (HUD, BRI) – Enda en City-mann, som alltid regjerer hjemme på Etihad. De Bruyne har levert tosifret poengfangst i seks hjemmekamper, og målpoeng i tolv hjemmekamper. Den belgiske maestroen hadde fem skudd – to av de på mål – mot West Ham i forrige runde, og selv om argumentet om dyr prislapp alltid er berettiget, er De Bruyne nærmest sikret 180 minutters spill hvor poengtaket er skyhøyt.

Dele Alli (wba, NEW) – Uansett hvor mye Alli filmer eller hvor tullete han feirer målene sine, så er det akkurat det han gjør mest om dagen – scorer mål. Alli er storslag, med fire mål og tre assists på sine siste seks fra start. Det evige vidunderbarnet ble hvilt forrige dobbelrunde, men siden kampen om fjerdeplassen er ikke avgjort enda, er Tottenham nødt til å bruke sin største formspiller i begge kamper denne runden.

KRAFTPLUGG: Marko Arnautovic er mannen som skal holde West Ham i live, og er en perfekt joker med kun 6.3% eierandel. (Foto: Scanpix)

Marko Arnautovic (lei, MUN) – Når en spiller er en god del hakk over sine medspillere på et lag som kjemper for overlevelse, er det ofte god butikk. Arnautovic spiller spiss, men er klassifisert som midtbane, og er den mannen West Ham stoler på offensivt. Leicester lekker som ei sil, og Manchester United har bare holdt nullen to ganger på sine siste ni kamper. Motivasjonen til Arnautovic og West Ham kan alene være nok for mål og mye poeng.

Alfie Mawson (bou, SOU) – Swansea fortjente ikke tap mot Chelsea i helgen, og svanene har virkelig funnet frem viljen til å overleve denne sesongen. Alfie Mawson er både sterk og farlig på offensive dødballer, og Swansea har i tillegg gode muligheter for clean sheets – noe de også er fullstendig avhengig av for å holde plassen. Kyle Naughton er også et ypperlig alternativ til en halv million mindre.

Cesar Azpilicueta (HUD, LIV) – Den alltid så trofaste spanjolen er tryggheten selv og mister aldri et eneste spilleminutt. Azpilicueta har denne sesongen blitt et synonym for bonuspoeng, mye takket være innleggsfoten som veldig ofte treffer enten Morata eller Giroud. Smultringen uteblir nok mot Liverpool, men i et farvann hvor det kryr av backer i rotasjonsfare er Azpilicueta den største fangsten som kan gi tosifret poeng.

KALKULERT RISIKO: Går det faktisk an å gå uten Harry Kane i enda en dobbelrunde? (Foto: Scanpix)

Harry Kane er selvfølgelig også en skummel mann å gå uten, og selv etter scoring mot Watford, må Kane finne seg i å stå bak City-gutta i hit-køen. Har du Harry Kane, beholder du han, men står du uten Kane – kan det være en risiko som er verdt å ta. Vi snakker faktisk om tretten millioner for en spiller som ikke har levert tosifret siden januar, og hovedgrunnen til å ha Kane på laget er at alle andre har det. Så har du mental styrke til å gå uten, lover jeg deg all mulig hyllest – for jeg hadde aldri hatt motet til å gjøre det selv.

Planen min om en vanvittig sluttspurt ser ut til å falle fullstendig i grus, og jeg hadde betalt i dyre dommer for et nytt wildcard nå. Derfor vil jeg aldri tilgi meg selv om jeg ikke satser hus og hjem i sesongens mest avgjørende Fantasy-runde.