Rundens utvalgte, runde 36

Med kun tre runder igjen av årets Fantasy-sesong handler alt om å forsvare en ledelse – eller ta risiko for å hente igjen tapt terreng. De åpenbare poenggarantistene i spesielt Manchester City og Tottenham er hyperattraktive, men helgens runde byr også på noen godbiter fra lagene lenger ned på tabellen.

Blant overskriftene fra pressekonferansene før helgen, kan vi spore usikkerhet rundt Sadio Mané. Senegaleseren er ikke helt 100%, og Mané vil mest sannsynlig hviles mot Stoke på lørdag. Med spørsmålstegnet bak Mané, ser aksjene for at Mohamed Salah vil starte mot Stoke enda sterkere ut, også med tanke på at returoppgjøret mot Roma ikke spilles før onsdag. Spekuleringene vil uansett få sitt svar av Twitter-kontoen Anfield Express som har meldt riktig lagoppstilling for Liverpool uke etter uke den siste tiden, så følg nøye med frem mot deadline.

USTOPPELIG: Hellige Mohamed er klar for en ny scoringshelg hjemme mot Stoke. (Foto: Scanpix)

I den liljehvite delen av Nord-London, meldte Pochettino i dag at Danny Rose er tilbake i trening denne helgen, men det er tvil om Rose i det hele tatt vil spille igjen denne sesongen. Dermed er Ben Davies et hett alternativ denne runden – og forhåpentligvis også i Tottenhams lekre sesongavslutning. I en annen del av London lyser varsellampene for vår danske dreng Andreas Christensen. Conte har uttalt at Gary Cahill fortjener spilletid, og kapteinen ser ut til å være først i køen om plassen i midtforsvaret.

Som meldt på denne ukens sending, har Jesse Lingard slitt med en vond akilles, men det ser ikke ut til å bli noen akilleshæl de siste rundene. Mourinho har bekreftet at Lingard er spilleklar, så er spørsmålet om Lingard også er startklar og en del av elleveren som tar imot Arsenal på Old Trafford søndag ettermiddag.

Slik ser de elleve utvalgte til helgens runde ut:

Newcastle har overgått alle forventninger denne våren, mye takket være Dubravka bakerst i buret. Hjemmekamp mot jumbo West Bromwich lukter clean sheet og poeng. Bertrand har operert som vingback, og Southampton skal nå starte sin “Great Escape”. Da er sjansene store for både clean sheet og assist på Southampton-kapteinen. Davies produserer flest sjanser av alle forsvarsspillere, og fortjener en plass hjemme mot Watford, og Long er fortsatt verdt sin vekt i gull. Brighton er et forferdelig bortelag, så denne helgen vil det bli clean sheet – og forhåpentligvis scoring riktig vei.

Salah er selvfølgelig med. Den ustoppelige egypteren brukte bare tjue minutter på å score to mål sist han møtte Stoke, og nå får Salah minst førtifem. Eriksen er jevnheten selv og vil kose seg i vårsola når Watford kommer rett fra stranda og til Wembley. Milivojevic har vært et eventyr uten like for Palace denne sesongen, og på hjemmebane har ørnene vært outstanding. De Bruyne er outstanding hele tiden, og er nok det sikreste kortet på midtbanen til City. Ja, Kevin er dyr, men Kevin vil være en uavbrutt glede å ha på Fantasy-laget denne helgen.

JOKER: En formsterk Olivier Giroud er denne rundens høyoddser med en eierandel på kun 1.8%. (Foto: Scanpix)

Giroud er den største jokeren i elleveren denne helgen, og kan starte på benken. Men i de siste kampene har franskmannen fått i gang scoringsdampen, og en pen pris for en pen mann er jo alltid pent. Jesus er også udiskutabel etter to målpoeng i to kamper på rad, og vil fortsette scoringsformen helt til siste slutt. Også er selvfølgelig Harry Kane med, som denne rundens kaptein. Mot svak motstand vil det lille håpet om toppscorertittelen for tredje sesong på rad få nytt vann på mølla, og mandag kveld er det duket for ny Kane-fest.

Husk deadline lørdag 12.30, og nå er det bare å sette inn det ekstra giret de siste tre rundene. Måtte det bli gull og grønne piler for dere alle sammen!