Rundens utvalgte, runde 35

Etter forrige maratonrunde 34 er det bare å trekke pusten dypt, løfte blikket og hive seg opp på Fantasy-hesten igjen som vil ri inn i den mørke solnedgangen av denne smått amputerte runde 35.

Og denne fredagen skinner horisonten vakrere enn på lenge. En av fotballens største solstråler, som sto for blendende, varmende og smellvakker fotball, har bestemt seg for å stige ned i Nord-London. Arséne Wenger har tatt sin avgjørelse, og trer tilbake som Arsenal-manager etter sesongen. En avgjørelse alle har ventet på og mast om, men som likevel oppleves som uvirkelig.

Arsenal går nå inn i sin siste sesonginnspurt med Wenger, en sesonginnspurt som virkelig skal gi Wenger den avslutningen han fortjener. Og mest sannsynlig vil de elleve som går ut på Emirates søndag ettermiddag spille skjorta av motstander West Ham. Wenger uttalte på pressekonferansen at han vil bruke West Ham-kampen som generalprøve mot torsdagens Europa League-oppgjør med Atletico Madrid, og satte dermed Aubameyang rett i rotasjonskarusellen siden gaboneseren ikke kan spille i Europa.

REKORDMANN: Den gyldne egypter vil ikke hviles og har tatt sikte på toppscorertittelen. (Foto: Scanpix)

Køen til rotasjonskarusellen er mindre enn forventet, siden Klopp heller ikke ønsker å hvile sine beste menn mot West Bromwich. Dermed er frykten for Salah ikke skulle være med på festen på the Hawthorns bare en unødvendig bekymring. Sjansen for at spesielt den offensive trioen blir tatt av tidlig er definitivt tilstede, men som vi har lært tidligere denne sesongen er det ingen fare for at Salah ikke har scoret minst ett før den tid.

Hos de lyseblå ligamestrene er Agüero ute i minst tre-fire uker, og dermed er den store havbunnen åpnet og delt i to for å gi fri passasje for Gabriel Jesus. Brasilianeren er nå spikret på topp for Manchester City, og er den viktigste spilleren å ha på Fantasy-laget ut sesongen.

Jesus er selvfølgelig med på rundens utvalgte – som ser slik ut:

Butland har flest redningspoeng denne sesongen og skal stenge buret i sesongens viktigste kamp for Stoke. Her blir det alt eller ingenting – forhåpentligvis alt. Van Dijk skal være trygg i Liverpool og har vært svært utslagsgivende for at Liverpool har tettet igjen bakover, mens Kompany er kapteinen med stor K som skal feire ligatittelen med hjemmefansen og kan dunke inn mål og clean sheet. Akkurat som Tomkins allerede har gjort denne sesongen, og borte mot et slapt Watford gir Tomkins stort potensial for pengene.

Salah er Salah og åpenbar kaptein. Humørspiller Özil har vært involvert i fem mål på sine siste fire mot West Ham, og når Wenger skal hylles mot ligaens dårligste bortelag er det lurt å kjøpe billett til festen. Zaha bærer Crystal Palace alene og vil mest sannsynlig holde ørnene oppe, og Watford har ikke slått Palace på hjemmebane siden 2009. Sterling er tilbake i superslag, og poengkongen i City har involvert i flere mål enn Kane og De Bruyne denne sesongen. Selv om hurtigtoget ikke alltid har fininnstilt siktet, får Sterling alltid mange sjanser som til slutt blir scoring.

Firmino elsker å møte West Brom, med to mål og to assist på de siste fire mot the Baggies som fortsatt er ligaens dårligste lag. Jesus er klar til å skinne i fraværet av Agüero og Lacazette har vist tegn til storhet etter han kom tilbake fra skade. Lacazette vil bygge enda mer selvtillit til torsdag, og er alltid giftig på hjemmebane uansett spilletid. Siden Aubameyang har blitt omtalt som et handicap denne runden, flippes mynten på Lacazette sin side i denne rundens utvalgte.

Og til å lede dette laget fra benken, sitter selvfølgelig Arséne Wenger – forhåpentligvis i sin altfor store, dobbeltspente dressjakke. 

TAKK: En æra er over – i Arsenal og engelsk fotball. Merci, Arséne! (Foto: Scanpix)

Husk deadline som går ut lørdag 12.30, masse lykke til med runden alle sammen!