Essene i Free Hit-ermet

Helgens runde er igjen en runde hvor flere av lagene i Premier League spiller FA-cup istedenfor ligakamper, og det er først og fremst Manchester United, Tottenham og Chelsea – som de aller fleste av oss har lastet med tungskyts til den foregående dobbeltrunden vi straks kan komme oss videre fra – som skal en tur til Wembley for å gripe til seg en finaleplass i mai. 

For meg som har satset alt av stipend, lån og makset hele kredittkortet for å få på plass spillere med dobbelrunde, betyr det at jeg står igjen med lommerusk til helgens runde. Det betyr at Free Hit er aktivert, og letingen etter de oransje krokodillene i godteposene er i full gang.

Blant de kampene som spilles førstkommende lørdag og søndag er det to lag som skiller seg sterkest ut fra røkla, nemlig Liverpool og Manchester City. Liverpool møter jumboen West Bromwich, som sammen med ligamester Manchester City er det eneste laget som har reist hjem fra Old Trafford med tre poeng i bagasjen. Både seieren og smultringen fra forrige runde var nok et blaff for West Bromwich, og Liverpool drar til The Hawthorns som opplagte og soleklare favoritter. De tre stjernene på topp, Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané er alle naturlige spillere å hente inn før helgen, samt Andrew Robertson og Trent Alexander-Arnold som har blitt nye favoritter for Klopp, fansen og Fantasy-folket.

DYREBAR: Fantasy-guden Salah står i fare for å bli hvilt til møtet mot gamle lagkamerater i Champions League. (Foto: Scanpix)

Min umiddelbare tanke om Liverpool er at du bør ha minst to av Salah, Firmino og Mané, pluss Robertson helt bakerst. Men det kommer aldri en Fantasy-runde uten bekymringer, for Liverpool ønsker velkommen til de romerske gladiatorene i semifinalen i Champions League tre dager senere. Dermed er rotasjonsfrykten plutselig tilbake, for det aller viktigste for Liverpool er å slå ut Roma – og West Bromwich havner lett bak i prioriteringsrekka. Jeg tror det er større sjanse for at Alexander-Arnold blir rotert, enn at Robertson får hvile, og på topp tror jeg dessverre at Klopp ikke stiller med sine tre sterkeste kort. Jeg avventer pressekonferansen til Klopp, men Salah går jeg aldri uten. Det mest sannsynlige scenarioet, slik jeg ser det, er at Salah og Firmino slipper å spille fulle nitti minutter, og i verste fall får fullstendig hvile.

Hos de nybakte ligamestrene er Sergio Agüero ferdigspilt for sesongen, etter en kneoperasjon som mest sannsynlig ikke skal ødelegge for sommerens VM. Dermed er Gabriel Jesus den største og beste fisken i havet denne helgen, når Manchester City skal feire med å kaste ball med Swansea. Og siden det først er Swansea som er invitert på etterfesten, er det naturlig å se på resten av det lyseblå kavaleriet. For å få den berømte kabalen til å gå opp, blir Kevin De Bruyne hakket for dyr for mitt lag, og spørsmålet er hvem av Leroy Sané og Raheem Sterling som er det beste valget.

FYRER AV: Raheem Sterling brenner mye sjanser, men plukker likevel nok poeng til ikke å bli oversett. (Foto: Scanpix)

Jeg velger Raheem Sterling, basert på hans mer naturlige rolle som avslutter i angrepsspillet til City. Det var Sané som ble tatt av først i forrige kamp mot Tottenham, mens Sterling kvitterte med både mål og assist. Sterling har levert målpoeng i fire kamper på rad nå, og kommer som alltid til haugevis av sjanser. Det er alltid grusomt å se Sterling brenne åpenbare scoringsmuligheter, men enda mer grusomt å gå uten engelskmannen til helgen. Jeg vil investere i tre City-spillere, og slenger også inn Vincent Kompany helt bakerst. Kapteinen ser ut til å være tilbake i god, gammeldags form og har levert mål og assist på sine siste to kamper. Og kapteinen må jo være på banen når ligatriumfen skal feires.

Til tross for at Arsenal også har en pen kamp på papiret hjemme mot West Ham, er det vanskelig å plukke ut noen favoritter hos the Gunners. Rotasjonen i ligaen går på høyspenn, og det er bare Pierre-Emerick Aubameyang som er et forsvarlig valg, selv om Alexandre Lacazette har fått mer og mer spilletid de siste kampene. Spillere som Aaron Ramsey, Mesut Özil og Nacho Monreal blir kastet inn og ut av laget og det er ganske så umulig å forutse hvem som vil starte mot West Ham søndag ettermiddag. Arsenal ble satt ettertrykkelig i skyggen av Newcastle på søndag, og med den formen Newcastle er i nå er både Kenedy, Matt Ritchie og Ayoze Perez friske og spennende valg som kan skille deg ut fra resten av rivalene i dine ligaer.

REDNINGSMANN: Skal Crystal Palace overleve, må Wilfried Zaha levere målpoeng – noe han gjør til gagns akkurat nå. (Foto: Scanpix)

Det er alltid en lettelse å finne de store fiskene i de små vannpyttene lenger ned på tabellen. Wilfried Zaha er akkurat den forsvunnede diamanten vi alle leter etter, og beviste mot Brighton forrige helg hvilken verdi de flettene innehar. Crystal Palace kjemper fortsatt med alt de har for overlevelse, mens Watford har tatt tidlig ferie – som de alltid gjør. Med så vidt forskjellige innganger til kampen, blir også James Tomkins høyaktuell. Stopperen har en grisebillig prislapp, og har begynt å vise målteft – helt ut av ingenting.

Og apropos ut av ingenting, Kevin Long er bare helt sjef. Rett inn på laget, og målpoengene kommer som perler på en snor. Som spillets billigste forsvarsspiller er han selvskreven, men magefølelsen min sier at dette er den viktigste kampen Stoke har spilt på lenge. Dermed tror jeg Burnley med lave skuldre får det tøft, mot et Stoke-lag som ikke har noe annet valg enn å ta tre poeng. Jeg har ennå ikke bestemt meg for om Xherdan Shaqiri skal få være med i laget til helgen, men Jack Butland er inne. Alltid høy redningsprosent, potensiell clean sheet og en plass i startelleveren under sommerens VM som blinker i det fjerne er mer enn gode nok argumenter for at Butland skal være vegg til helgen.

Om du også spiller Free Hit denne helgen, er mitt største råd til deg å benytte sjansen til å gå mot strømmen og satse høyt. Det er kun tre runder igjen av sesongen etter denne runden, og dette kan være siste sjanse til å klore seg fast i toppen eller bykse seg opp fra grøfta.

Fantasy er som oftest bare skuffelser, så mitt største ønske er å få en gøyal og spinnvill avslutning på sesongen som mulig!