Dobbelrundens utvalgte, runde 34

Mine damer og herrer, comebackets tid er kommet! Manchester United gjorde det forrige helg, Roma gjorde det i midtuka, Juventus og CSKA Moskva gjorde det nesten – og nå står vi foran Fantasy-runden som kan snu alt på hodet. Dobbel Gameweek kan betyr dobbel forventning, og resulterer enten i dobbel eufori eller dobbel depresjon. 

Søkelyset er selvfølgelig rettet mot lagene som har dobbeltrunde denne helgen, og på pressekonferansene har det kommet frem meget nyttig informasjon hos flere lag.

Ben Mee har etter all sannsynlighet ute resten av sesongen, i det minste et par uker. Dermed er veien feiet klar og fin for gullgruven Kevin Long. Gullgruve i den forstand at iren er den billigste spilleren av alle som får spilletid, men også fordi Burnley har to kamper, begge hjemme på Turf Moor og Long leverte jaggu en assist forrige runde. I tillegg spiller Long neste runde også, gi den mannen en statue i Fantasy-parken for slike spillende gavepakker vokser ikke på trær.

Rotasjonen på backene i Tottenham har vært like kaotisk som alliansene i Mexico, men nå har Danny Rose fått vondt i leggen, så dermed står Ben Davies trygt ut neste uke. Det er ikke opplest og vedtatt at Rose mister Brighton-kampen på tirsdag, men sjansene er ganske store for at waliseren spiller begge kampene denne runden. Dermed seiler Ben Davies opp som et glohett alternativ, selv med Manchester City hjemme på Wembley lørdag kveld.

Med semifinaler i FA-cupen liggende og luske der fremme, kan både Mourinho og Pochettino gjøre den doble moroa om til dobbel skuffelse. Det er størst sjanse for rotasjon hos Spurs og United i den andre kampen til midtuka, da begge lag har i praksis mistet ligatittelen for mange måneder siden, er trygge i topp fire og har kun FA-cupen igjen å spille for. Spesielt United er hakket mer bekymringsverdig siden de har en dag mindre hvile enn Spurs, og spilletiden vil mest sannsynlig bli spredd godt utover Sanchez, Martial, Rashford og co, og kamper mot lett motstand er perfekte kamper å rullere. I Tottenham kan Pochettino gjerne finne på å dele broderlig mellom Son, Lamela og kanskje til og med Lucas Moura får noen minutter. Bortemøtet med Brighton kan bli stygt for oss som sitter med flere representanter fra Spurs, men Harry Kane spiller alt – garantert.

Det er fryktelig lett å se seg totalt blind på lagene som har doble kamper, og det er selvfølgelig også gode grunner for å bunkre opp med spillere fra United, Spurs og Chelsea. Men derimot er det desto like viktig å finne en balanse – for det finnes flere lekre alternativer som bare spiller én kamp denne runden. Dermed er det ikke utelukkende spillere med dobbelrunde som blir løftet frem denne helgen, de elleve utvalgte denne runden har blitt til femten – Bench Boost blir aktivert, og troppen ser slik ut:

Nick Pope og Matt Ryan er keeperduoen, først og fremst grunnet pris. De Gea vil nok stå igjen med flest poeng, men blir for dyr til denne kabalen. Dermed satser vi på redningspoeng fra to sterke skuddstoppere, og tar imot eventuelle smultringer som en bonus.

I forsvarsrekka er det årsmøte for offensive venstrebacker med Marcos Alonso, og Ben 1 og 2 – i Davies og Chilwell. Alonso skylder poeng etter altfor mange nesten-kamper og ett-poengere, Davies har et høyt poengtak og kan fint levere tosifret denne runden, mens Chilwell har spilt seg skikkelig inn i varmen hos Puel og leverer god verdi til usle 4.4. Chris Smalling smeller til med scoring når man minst venter det og ser ut til å være det tryggeste valget i United-forsvaret, som skal få gode dager på kontoret mot West Bromwich og Bournemouth.

Fremover på banen begynner kabalen å bli vanskelig. Mohamed Salah er urokkelig, selv uten dobbelrunde. Marko Arnautovic er også fryktelig vanskelig å overse, både grunnet pris og motstander. Willian ryker i frykt for rotasjon til uka, og dessverre blir Alli og Eriksen for dyre for budsjettet. For mye av ukepengene legges i den chilenske kurven, grunnet det største poengtaket hos de offensive spillerne i United. Det er tvilsomt at Sanchez får spille to ganger nitti, men med den formen Alexis er i nå, kan det holde i massevis å bare møte West Bromwich hjemme.

SUPERDIFF: Med kun 3.7% eierandel er Alexis Sanchez det heiteste valget denne dobbelrunden.(Foto: Scanpix)

Det går noen kroner på topp også, for Harry Kane er udiskutabel når det er dobbelrunde og besettelsen om toppscorertittelen er større enn noen gang. Kane bryr seg ikke om noe annet enn å score på et hullete City-forsvar og et ikke-eksisterende Brighton-forsvar, og da må han bli dobbelrundens kaptein. Igjen strekker ikke pengene til for å ha med Lukaku, men Jamie Vardy har scoret i tre kamper på rad og gir minst like god verdi for pengene. Southampton slipper inn tre mål hver kamp, og Vardy har ingen FA-cup han skal hviles til. Ashley Barnes koster ingenting og har to hjemmekamper, og Burnley slutter jo aldri å score mål, så ingen grunn til å gå uten mannen med ligaens høyeste viker.

Benken komplementeres med Lewis Cook som vil få fire poeng, som jo er bedre enn ingenting, Kevin Long koster fire millioner, som jo er ingenting, og Crystal Palace er jo ingenting uten sin redningsmann og ledestjerne – Luka Milivojevic. 

Husk fristen som går ut lørdag formiddag, kl. 12.30 og masse lykke til alle sammen! Måtte det bli full baluba over hele Fantasy-fjøla!