Poengtørke

Når Shane Long scorer og ødelegger Arsenals clean sheet allerede etter et drøyt kvarter, veit du at du er inne i en rar runde. Rundens eneste clean sheet kom av alle ting i Merseyside-derbyet, et oppgjør som kun har endt målløst én gang på de siste 10 kampene. 

Runde 33 ble for mange en litt merkelig runde prega av poengtørke. Poengsnittet denne runden var helt nede på 32 poeng, det laveste i løpet av hele sesongen. Så om du (som meg) sitter og småfurter over begredelig poengfangst, kan du i det minste trøste deg med at du ikke er alene. De mest populære spillerne å hente inn til denne runden var Harry KaneAubameyangWillianSon og Dele Alli. Av de var det kun Aubameyang og Alli som leverte målpoeng, på tross av at resten av gjengen hadde mer enn nok av sjanser.

Takk for denne gang Firmino – Nå er det hasta la vista. (Foto: Scanpix)

Rotasjonsalarmen gikk for fullt både i Liverpool lenge før helgas deadline, og Salah og Firmino var de mest solgte spillerne denne runden. Salah ble som venta hvilt helt, og var ikke en gang med i troppen mot Everton. Firmino fikk et innhopp på tampen, men klarte ikke å utrette noe. Selv sitter jeg med begge to i laget mitt, og kommer til å bruke tirsdagen på å bestemme meg for hva jeg gjør med Salah. Firmino selges uansett, mens Salahs videre framtid på laget mitt avhenger av om han er tilbake i laget når Liverpool reiser til Manchester for å spille kvartfinale i Champions League.

Harry Kane var derimot tilbake i aksjon fra start, og var forståelig nok blant de mest populære kapteinsvalgene i runde 33. Det så lenge ut som om Kaptein Kane var tilbake for alvor da Tottenham satte inn mål nummer to mot Stoke. Scoringa ble først kredidert Kane, men etter en ny vurdering ble det slått fast at frisparket fra Eriksen gikk rett i mål uten å være nær Harry. Kane mener selv at han var borti ballen, men når fantasyguruene har bestemt at han ikke var det har ikke Kane og alle med Kane som kaptein noe de skulle sagt. Jubel og glede for mange snudd til bitter frustrasjon, og Kane endte opp med ett fattig poeng. Kane så likevel frisk ut, og det kan fort bli veldig skummelt å gå uten superspissen inn i de kommende dobbeltrundene. Kane jakter tittelen som toppscorer, og da kan ingen føle seg trygge.

Eriksen er i toppform og har fått opp scoringsdampen. (Foto: Scanpix)

Med tre mål og én assist på de tre siste kampene ser også Eriksen veldig fristende ut hvis man ønsker å få inn flere offensive Spurs-spillere. Det samme gjør Dele Alli, som med assisten på 1-0 fikk med seg målpoeng i sin fjerde kamp på rad. Tottenham har ikke gått målløse av bana siden november, så jeg er villig til å selge både hus og hytte for å sikre god Spurs-dekning inn i de kommende rundene.

Aubameyang var et av de andre åpenbare kapteinsvalgene før runden, og scora i sin fjerde kamp på rad. Spissen står nå med seks mål på sju kamper i Premier League, men er likevel blant de mest solgte spillerne det siste døgnet. På tross av at han har vist at han kan score selv når Arsenal hviler mange nøkkelspillere, er det mange som ofrer ham for spillere som har dobbelrunde i runde 34.

Selv om Aubameyang scora i nok en kamp, var det selveste Danny Welbeck som stjal overskriftene. Med to mål og én assist er han rundens toppspiller, og dro i land hele 16 poeng. Som sagt – det var en rar runde.

Er det tid for PogBack både på bana og på fantasylagene våre? (Foto: Scanpix)

I Manchester kunne City avgjøre serien en gang for alle, og alt så ut til å være i rute for champagne og lyseblå konfetti etter første omgang. Kompany og Gündogan sørga for 2-0 til pause, med assister fra Sané  og Sterling. Men Pep sparte flere sentrale spillere til tirsdagens kvartfinale, og i andreomgang slo United tilbake. Paul Pogba scora to mål på tre minutter og ble kampens poengkonge med 14 poeng. Han koster bare 7.8 og er den mest kjøpte spilleren det siste døgnet. Alexis Sánchez fikk med seg to målgivende, og leverte tosifra med poeng for andre kamp på rad. Hadde det ikke vært for den stive prisen, hadde han vært en perfekt differential til runde 34.

Jamie Vardy står høyt på manges ønskeliste før kampene mot Burnley og Southampton. Scoringa mot Newcastle betyr at Vardy har mål i tre kamper på rad, og vi husker alle hva som kan skje når Jamie først finner formen.

Med bare én clean sheet var det få defensive poeng å hente denne runden. Azpilicueta var den forsvarsspilleren som henta flest poeng, med scoring og tre bonuspoeng. Han er den eneste av de ti mest eide forsvarsspillerne som fikk mer enn to poeng i runde 33, og populære valg som Davies fikk ikke en gang spilletid. Den nest beste forsvarsspilleren denne runden var Cédric, som sto for begge assistene til Southampton. Men med en eierandel på 3.1 % var det få som fikk glede av det.

Selv om dette var en skuffende runde for mange, er det ingen grunn til å deppe. Selv har jeg drevet med teater i mange år, og der lærte vi at en dårlig generalprøve betyr en god premiere. Jeg velger å se på runde 33 som generalprøven før sesongens første skikkelige dobbelrunde, og spår poengbonanza til helga!