Rundens utvalgte, runde 33

Hverdagen er definitivt tilbake, og det samme er jakten på europeiske trofeer. Men suksess i Europa koster, og det kan fort være fantasylagene våre som må betale prisen. For hvordan i all verden skal vi gjette oss fram til hvem som hviles og hvem som får sjansen når flere av storlagenes trenere skal sjonglere både liga og cup?

Salah måtte rusle av bana med skade i kvartfinalen mot Manchester City, og sendte dermed sjokkbølger gjennom fantasyuniverset. Hva gjør vi nå? Skal man beholde Salah og satse på at han er raskt tilbake, eller selge unna for å kunne investere andre steder? De foreløpige rapportene fra Liverpool-leieren tyder på at skaden er langt mindre alvorlig enn vi først frykta. Klopp sa på dagens pressekonferanse at de gjør alt de kan for å få Salah klar til derbyet mot Everton, men at de ikke vil ta en risk med mindre han er 100 % klar. Det mest sannsynlige er nok at Salah starter på benken denne helga, men er tilbake igjen til runde 34. Klopp sa også at Danny Ings hadde gode sjanser for å få starte derbyet, så det er bare å gjøre seg klar for rotasjon i Liverpool-laget.

Salah måtte av før det hadde gått en time mot City, men det ser ut som han er tilbake om ikke altfor lenge. (Foto: Scanpix)

Det er derbytid også i Manchester denne helga. Manchester City blir offisielt seriemestere hvis de slår Manchester United på lørdag. Det er nok lite som vil smake bedre for den blå delen av Manchester enn å sikre ligagullet mot byrivalen, men Pep må også tenke på returoppgjøret mot Liverpool. Det ligger en semifinale i potten, og med 0-3 i sekken på Anfield må City være helt i toppform om de skal ha håp om å slå tilbake. Selv om kampen om Manchester har alt som skal til for å kunne bli en helt fantastisk fotballkamp, forventer vi ikke all verdens med tanke på poenguttelling i denne matchen.

Dermed blir våre utvalgte denne runden helt uten representanter fra Liverpool, Manchester City og Manchester United:

Schmeichel var en av poengkongene i runde 32, og har gode muligheter for ny clean sheet hjemme mot Newcastle. Davies reiser til Britannia og bør kunne få både offensive og defensive poeng mot et skadeskutt Stoke. Bellerin leverte assist mot CSKA Moskva på torsdag, og vi satser på reprise når Arsenal får besøk av Southampton, som har scora null og sluppet inn seks mål på de siste tre seriekampene. Sistemann i forsvarsrekka er Dunk, Simens defensive poengkonge denne runden. Huddersfield har gått målløse av bana i sine fire siste kamper, dermed har Dunk og Brighton gode sjanser for clean sheet på hjemmebane.

På midtbana har vi troa på at Dele Alli flyter videre på den gode formen. Det har blitt tre mål og to assists på de tre siste kampene, og det er ingen tvil om at unggutten kan skape trøbbel for Stoke-forsvaret. Hazard har vært skuffende de siste rundene, men vi tror både Eden og Conte er mer enn klare for å slå tilbake når West Ham kommer på besøk. Det blir nesten alltid mye mål når West Ham spiller, og da er sjansen stor for at Hazard kommer til å være involvert. Leicester går sjeldent målløse av bana, og vi syns det lukter Mahrez-show lang vei mot Newcastle på lørdag. For å gjøre midtbana komplett, henter vi inn Groß. Tyskeren møter et Huddersfield-lag som ikke har holdt nullen på bortebane siden september, og Groß har vist denne sesongen at han både kan legge til rette for andre og score selv. Slikt blir det poeng av!

En billig spiss i superform? What’s not to like? (Foto: Scanpix)

På topp har vi et kapteinsdilemma. Kane fikk 20 minutter mot Chelsea, og er blant de mest populære spillerne å hente inn denne runden. Med åtte mål på de siste fire kampene mot Stoke, er Kane en åpenbar favoritt til kapteinsbindet hvis man er sikker på at han starter. Pochettino holder kortene tett til brystet og sier at Kane gjør det bra på trening, men at de trenger å se ham på en trening til før de tar en avgjørelse. Vi tror Kane starter mot Stoke, men usikkerheten gjør at kapteinsbindet går til Aubameyang. Arsenal er i form, og har bøtta inn mål både i Europa League og Premier League de siste ukene. Og så lenge Aubameyang ikke kan brukes ute i Europa, er det så godt som garantert at han kommer til å spille så mye som mulig i Premier League. Sistemann inn i laget er Wood. Burnley-spissen er i kanonform etter at han kom tilbake fra skade. På de tre siste kampene har han fire mål og én assist, og tar med seg bøttevis med selvtillit til Watford. Det er bare å finne fram popcornet og glede seg til festfotball à la Burnley!

Fristen for å gjøre endringer og velge kaptein er lørdag kl. 12.30. Lykke til alle sammen!