Hvem skal ut?

Ferien nærmer seg slutten, og mange av oss har brukt påska på å snekre sammen det perfekte laget for sesonginnspurten. 139 266 managere valgte å aktivere wildcardet til runde 32, og mange infløkte planer har blitt lagt mens familien har momsa kvikklunsj og appelsiner. Men i Premier League kommer tvistene hyppigere enn på Paradise Hotel, og runde 32 ga oss mer enn nok av nye dilemmaer. 

Lukaku var den spilleren som ble henta inn av flest før deadline, og han belønna sine drøyt 400 000 nye eiere med scoring og to bonuspoeng. Men det var lagkamerat Alexis Sánchez som ble poengkongen da Manchester tok i mot Swansea på Old Trafford. Chileneren leverte både scoring og assist, og endte totalt med 14 poeng. Med en eierandel på 2,9 % kan han bli en interessant differential i de kommende dobbelrundene for de som liker å gamble litt.

Spørsmålet er om han er verdt prisen (11.5), med tanke på at han har levert fryktelig ustabilt denne sesongen.

Er det verdt å ta sjansen på Alexis Sánchez? (Foto: Scanpix)

Aubameyang var den nest mest populære spilleren inn mot runde 32. Han takket for tilliten med å levere sin beste runde så langt, med totalt 13 poeng. Han kunne også ha fått sitt første hattrick i Premier League, om ikke Lacazette hadde tatt straffe nummer to for Arsenal. Én ting er sikkert: Lacazette var ikke blant de snaut 200 000 som hadde Pierre-Emerick som kaptein.

Rotasjonskarusellen går for fullt i Arsenal, men Aubemeyang er det absolutt sikreste kortet i og med at han ikke kan spille Europa League. Han har fått 25 000 nye eiere i løpet av det siste døgnet, og tallet vil nok stige betraktelig fram mot runde 33, når Arsenal får besøk av Southampton.

Den eneste ulempen med Aubameyang er at Arsenal ikke har dobbelrunde i runde 34.

No Kane? No problem! Men hva nå som Kane er tilbake? (Foto: Scanpix)

Tottenham har vist at de ikke trenger Kane for å kunne levere drøssevis med offensive poeng. Dele Alli fikk med seg to scoringer i derbyet mot Chelsea, og med sine 15 poeng havna han på delt andreplass på poengtoppen denne runden. Christian Eriken viste at han kan mer enn å tilrettelegge for andre, og dundra inn sitt åttende mål for sesongen. Heung-Min Son var den midtbanespilleren flest hadde henta inn i løpet av påsken, etter 31 poeng på de to siste kampene. Mot Chelsea ble det “bare” én assist, men han er likevel blant de spillerne flest har henta inn det siste døgnet.

På tross av at flere Tottenhamspillere leverte målpoeng mot Chelsea, er den største snakkisen at Harry Kane var frisk nok til å spille det siste kvarteret av kampen. Det har vært mye spekulasjon rundt når Kane ville være tilbake i aksjon, men de fleste hadde nok gjetta på at han skulle være plassert på sidelinja ei stund til. Nå er han tilbake, og det store spørsmålet er om man skal kaste seg rundt å få ham inn med en gang, koste hva det koste vil, eller om man skal ha litt is i magen.

Min opprinnelige plan var å spare byttet i runde 33, og så ha to bytter for å gjøre Firmino til Kane før runde 34. Men nå må jeg innrømme at en spillesugen Kane mot Stoke i runde 33 er veeeeeldig fristende. 

Arnautovic viste nok en gang at han kan være en fantastisk fantasyspiller når han først er i det rette humøret. Etter tre kamper med null og niks, ble det full pott mot Southampton og hans gamle trener Mark Hughes. Med to mål og tre bonuspoeng, troner han på toppen av rundetabellen med 16 poeng. Men i og med at West Ham skal møte Chelsea, Arsenal og Manchester City i løpet av de neste fire kampene, er jeg ikke supergira på å hoppe på Arnietoget akkurat nå.

Tør man virkelig gå inn i sesonginnspurten uten den gjengen her? (Foto: Scanpix)

David Silva og Manchester City ruller videre, og med to assists og tre bonuspoeng  har spanjolen i snitt levert 11 poeng per kamp de siste fire rundene. Sané  og Sterling var også tilbake på scoringslista mot Everton, og selvfølgelig scora Gabriel Jesus også. Det var tross alt påskeaften. Likevel velger jeg og mange andre å ha lag uten City-spillere nå i innspurten. Det er bare et spørsmål om tid før ligatittelen formelt er sikra, og da spørs det om ikke Pep vil gå all inn på Champions League hvis de slår ut Liverpool og tar seg til semifinale. City har også to tøffe kamper nå, først Manchester United og så Tottenham. De har heller ikke dobbelrunde i runde 34, noe som gjør at det er mer fristende å bruke pengene på offensive spillere hos Manchester United, Chelsea og Tottenham.

Det kan hende man graver sin egen grav ved å fokusere mer på dobbeltrunden og potensiell rotasjon enn det faktum at City-gutta fortsatt scorer for moroskyld. Men av og til må man bare gamble.

Avslutningsvis må det jo nevnes at Salah selvfølgelig scora denne runden også. Dermed har han scora i åtte av de ti siste kampene han har spilt, og han har nå en eierandel på hele 62 %. Selv om Liverpool ikke har noen doble runder, ser jeg ingen grunn til å selge Salah. Liverpool har seks kamper igjen av sesongen, og med unntak av Chelsea i runde 37, møter de bare lag fra niende plass og nedover. Det gjenstår selvsagt å se hvor langt Liverpool kommer i Champions League med tanke på rotasjon, men det er et godt tegn at Salah starta mot Palace selv om Liverpool skal spille kvartfinale mot City på onsdag.

Med Salah spikra ut sesongen og Kane tilbake på bana blir de kommende rundene tidenes hardeste “Hvem skal ut”-oppgave.