Rundens utvalgte, runde 32

Løypa er tråkket opp, sekken er tom for appelsiner og klisteret under skia begynner å slites av etter mange krappe svinger. Nå skimtes målseilet der fremme, det eneste som gjenstår er den avgjørende svingen inn mot mål hvor det gjelder å ta med seg størst fart inn på oppløpet. 

Sesongens siste landslagspause har vært preget av at mange, inkludert meg selv, har aktivert wildcardet og prøvd å få et forsprang  – eller hente igjen tapt terreng – på konkurrentene inn mot avslutningen på årets Fantasy-sesong. Med ankelskaden til Harry Kane så det for noen dager siden ut som at oppgaven med å planlegge et slagkraftig lag inn mot dobbelrunden om to uker skulle bli ganske så smertefri, men på gårsdagens pressekonferanse sørget Mauricio Pochettino for å helle litt ekstra snerk i kakaoen.

Harry Kane KAN rekke søndagens storoppgjør på Stamford Bridge, tro det eller ei. Pochettino kunne ikke si ja eller nei på spørsmålet om Kane vil være involvert i helgens kamp, men det som er sikkert er at Kane er raskere tilbake enn først antatt. 

HELBREDET: Harry Kane kan plutselig være tilbake i spill allerede 1. påskedag. (Foto: Scanpix) 

Hele poenget med å bruke wildcard er å få inn de spillerne som er nærmest umulige å hente inn med vanlige bytter, en kategori som Kane topper soleklart. Og nå som de aller fleste har byttet ut Kane, er det nærmest et perfekt tidspunkt å hente inn prins Harry igjen?

Dessverre – eller heldigvis – er det fortsatt for usikkert når Harry Kane er tilbake i spill, men planen min om å hente inn Kane til runde 37 har blitt endret til at Kane skal inn til runde 34. Hele denne Kane-sausen gjør også at Heung-Min Son ryker på mitt wildcard-lag, da utsiktene for sør-koreanerens spilletid som spiss ser ut til å vare mye kortere enn først antatt.

Dermed ender jeg på denne troppen inn mot de siste syv rundene av sesongen:

Å gå uten spillere fra Tottenham og Manchester City er isolert sett totalt hodemist, og en ganske stor risiko – som om noen uker vil vise seg å være kalkulert eller ikke.

For å hente igjen Simen “Treffer-på-alt” Stamsø Møller på toppen av TV 2s Ekspertliga går jeg også i mot mine egne prinsipper om å aldri putte mye penger i forsvaret, og satser på en bunnsolid United-mur resten av sesongen. Å stå uten både Agüero, Lukaku og Firmino på topp tør jeg ikke tenke konsekvensene av, her legges alle de offensive påskeeggene i ryggsekkene til Pierre-Emerick Aubameyang og Jamie Vardy. Det kan aldri gå bra. 

Nok wildcard-preik – her er de elleve utvalgte til helgens påskerunde!

Manchester United er tungt representert i de bakerste rekker, med De Gea og Bailly. Hjemme mot Swansea som mangler både Bony og Jordan Ayew, blir det en meget rolig dag på kontoret for United-forsvaret. Jeg er ingen fan av Otamendi, men argentineren er fast og fin i et City-forsvar som har holdt nullen på sine tre siste kamper og har sluppet inn færrest mål på bortebane denne sesongen. Da må jeg bite i det sure smågodtet og gi mannen som har ekstrajobb som tatovør i Buenos Aires tillit mot et traust Everton. Dummett har holdt nullen i sine to siste hjemmekamper, og er den billigste forsvareren som får spilletid. Når Huddersfield står på motsatt banehalvdel, er den walisiske backen en gavepakke det er umulig å overse.

Det er flere gavepakker i Newcastle, også til en nydelig pris litt høyere i banen. Kenedy scoret to sist, og kan fint gjenta bedriften denne helgen når Newcastle jakter sin sjette hjemmekamp uten tap. Salah er fullstendig sjef, uansett motstander, vær, baneforhold og medspillere. Åpenbart kapteinsemne hver eneste helg, men overtroen om å ikke ha kaptein i rundens første kamp blir for stor – selv med Salah. Mahrez er i fyr og flamme, og har syv skudd på mål på sine siste tre. Lysluggen har vært involvert i 21 mål på 28 kamper fra start denne sesongen, og møter Brighton som ikke har holdt nullen på ni kamper. Mkhitaryan er veldig opp og ned i prestasjonene, men Stoke kommer seg ikke opp av grøfta. Dermed kan det bli nok en runde med tosifret poengfangst på armeneren, så lenge Wenger ikke tuller det helt til med laguttaket siden Arsenal spiller Europa League på torsdag.

FRELSEREN: Ingen påskerunde uten Jesus på laget. (Foto: Scanpix)

Det er jo påske, så selvfølgelig må Jesus være med i rundens utvalgte. Agüero er på bedringens vei, men ikke kampklar helt enda. Frelseren selv spilte fulle nitti minutter forrige ligakamp, scoret for landslaget for noen dager siden – så på Goodison Park vil engelen Gabriel sørge for ordspillbonanza for alle sportsjournalister som skal oppsummere lørdagens kveldskamp. Lukaku har satt seg på poengtoget igjen, med to mål og to assist på sine siste tre kamper. Lukaku på hjemmebane mot dårlige lag er en suksessoppskrift, og Swansea skal ha høyere makter med seg om de holder nullen på Old Trafford denne helgen. Aubameyang er denne rundens kaptein, etter 18 poeng på sine to siste kamper. Stoke har sluppet inn 18 mål på de siste fem kampene mot topp seks-lag, og risikoen for rotasjon er fraværende – selv med Lacazette tilbake i trening – siden Aubameyang ikke kan spille for Arsenal i Europa denne våren.

Husk fristen for å gjøre dine bytter og velge din kaptein går ut lørdag kl. 12.30, lykke til alle sammen og nyt påskehelgen til det fulle!