Sim Salah bim

Så var den endelig her. Den sagnomsuste runde 31. Vinterens heiteste snakkis og største mareritt, i hvert fall for oss fantasynerder. Uker med nøye planlegging og grubling kuliminerte i litt over fire intense timer på lørdag. Det viktigste runde 31 har lært oss, er at man ikke trenger mange lag i aksjon for å høste drøssevis med poeng. Det holder lenge at Mohamed Salah spiller, og at man er gir ham kapteinsbindet.

For i en runde der mange av oss så for oss sesongens laveste poengscore, slo Liverpools magiker til for fullt. Han ga seg ikke før han sto med fire mål og én assist. Og selv om Salah ofte har bonuspoengallergi, kunne han ikke unngå å få med seg tre bonuspoeng etter en slik opptreden. Dermed klokka han inn på 29 poeng, og sesongens høyeste rundescore. Salah er nå oppe i 266 poeng totalt, og har allerede gått forbi de spillerne med høyest totalscore de tre siste sesongene. Med sju kamper til gode…

Nesten to millioner spillere (33.8 %) hadde satsa på Salah som kaptein, og jeg tar hatten av for de 20 137 som i tillegg hadde ham som triple captain. Well played. Samtidig tenner jeg et lite lys for de av dere som valgte å gamble med en annen kaptein denne runden. Selv om både Roberto Firmino, Sadio Mané og Junior Stanislas leverte, blir det en fattig trøst når man ser at alle andre har håva inn 58 poeng på kaptein Salah.

Mange planlegger nå å aktivere wildcardet for å rydde ut GW31-spillere og gjøre plass til spillere som skal ha doble runder framover. Men selv om Salah og Liverpool ikke har noen doble runder i år, er det bare å sette et stort «la stå» rundt egypteren. Han har foreløpig et snitt på 8.9 poeng per kamp denne sesongen, og den formduppen vi har gått rundt å venta på glimrer fortsatt med sitt fravær.

James Tomkins jubler for clean sheet, scoring og bonuspoeng. (Foto: Scanpix)

Selv om Salah og Liverpool leverte varene, bø runde 31 også på både skuffelser og overraskende helter. Callum Wilson og Steve Mounie var blant de mest populære kjøpene denne runden, men begge endte opp med to fattige poeng. Kun Crystal Palace og Liverpool holdt nullen, og dermed var det få defensive poeng å hente. De som hadde satsa på budsjettalternativet James Tomkins borte mot Huddersfield traff imidlertid blink. Med scoring, clean sheet og tre bonuspoeng dro han i land rundens nest høyeste poengfangst. Miraklenes tid er ikke forbi!

Cenk Tosun scora i sin tredje kamp på rad, og ble rundens tredje beste spiller med totalt 13 poeng. Det er likevel verdt å merke seg at han og Everton møter Manchester City og Liverpool i de to neste kampene. Selv om tyrkeren er i form, er det ikke det rette tidspunktet å hente ham inn.

Nesten 450 000 managere valgte å bruke free hit denne runden. I forrige sending satte vi opp vårt forslag til free hit-lag, og det laget endte med 98 poeng. Liverpools angrepstrio står for 74 av poengene, og ellers er det bare Stanislas som leverer. Nevnte Tomkins er selvfølgelig trygt plassert på benken.

Våre utvalgte for runde 31.

Med runde 31 unnagjort og et par uker med landslagspause, har vi god tid til å planlegge for de kommende rundene. Nå som kvartfinalene i cupen er ferdigspilt, vet vi endelig hvilke lag som har kamper i runde 35. Blant lagene som spiller, er det verdt å merke seg at Liverpool besøker tabelljumbo West Brom, Manchester City tar i mot Swansea og Arsenal møter West Ham. De som ikke har brukt free hit enda bør dermed ha flere gode alternativer å velge mellom i runde 35.

Dette er de seks kampene som spilles i runde 35.

Det er foreløpig ikke bekrefta når de utsatte kampene fra runde 31 og 35 skal spilles, men det bør være like rundt hjørnet.  Det vi uansett vet, er hvilke lag som får to doble runder i løpet av våren: Brighton, Chelsea, Leicester, Manchester United, Southampton og Tottenham.

Det dilemmaet mange har nå, er om man skal bruke wildcardet nå med en gang eller om man skal vente til runde 33 for å få mest mulig ut av de doble rundene og sesonginnspurten. Slik jeg ser det, er det både fordeler og ulemper ved begge strategiene. En viktig fordel ved å wildcarde nå, er at man kan få inn populære spillere med én eller flere doble runder før de stiger for mye i pris. Flere har allerede steget én gang, og kan stige igjen i løpet av landslagspausa. For de av oss som nå sitter med mange spillere vi kun har fordi de hadde kamp i runde 31, er det en også fordel å få gjort en skikkelig opprydning. Crystal Palace møter Liverpool, Everton møter Manchester City og Stoke møter Arsenal. Da kan man ikke forvente seg all verden hvis man sitter med spillere som Baines, Shaqiri og Benteke.

Ulempen ved å bruke wildcardet nå, er at mye fortsatt kan endre seg fram mot de doble rundene. Spillere kan bli skada, spillere kan komme tilbake fra skade og spillere kan få formdupper og røde kort. Fordelen ved å vente en runde til, er at man sitter med mer informasjon. En annen fordel ved å vente til runde 33, er kampoppsettet i runde 32. Liverpool har som nevnt ingen doble runder, men har en veldig fin kamp i runde 32. Chelsea og Tottenham derimot, har to doble runder, men møter hverandre i runde 32. Det er derfor gode sjanser for at de Liverpoolspillerne man sitter med fra runde 31 vil levere langt flere poeng i runde 32 enn de spillerne man henter inn fra Chelsea og Tottenham.

Selv aktiverte jeg wildcardet i går kveld, og skal bruke landslagspausa på å gruble meg gjennom ca 100 forskjellige utkast til nytt lag. Med det laget jeg satt med etter runde 31, var behovet for å rydde større enn behovet for mest mulig informasjon. Planen er å spare byttet neste runde, så jeg kan rette opp eventuelle feil med to bytter til runde 34. Så får det briste eller bære.