Mine favoritter til runde 31

En dårlig generalprøve gir alltid en god premiere. Runde 30 skulle være den runden som ga oss alle svarene på hvordan den mest omtalte Fantasy-runden denne sesongen vil bli. Problemet er bare at det var ekstremt lite svar å få hos de lagene som spiller kamp i den amputerte runden til helga.

Generalprøven til Liverpool er ikke så mye å bry seg om, men for en gangs skyld fikk vi se at det faktisk er mulig å stoppe Mohamed Salah. Det betyr ikke at Jose Holebas vil gjøre en perfekt imitasjon av Ashley Young, for slik Watford-forsvaret fremsto mot Arsenal ser lørdagens kamp ut som en perfekt anledning for Salah å komme tilbake på scoringstoget igjen.

For West Bromwich fungerer det nok ikke slik at en dårlig generalprøve gir en god premiere, for hvordan Craig Dawson og Ahmed Hegazi plutselig skal forvandles til gode Fantasy-spillere og trylle opp en clean sheet mot Bournemouth klarer jeg ikke se for meg. West Bromwich er dønn ferdige, både på tabellen og i mitt Fantasy-lag.

HØYAKTUELL: Junior Stanislas er den mest attraktive Fantasy-spilleren hos Bournemouth. (Foto: Scanpix)

I Bournemouth er det en mann som lyser mye sterkere enn sine lagkamerater  – nemlig Junior Stanislas. Med Callum Wilson ute av scoringsform, har Stanislas tatt ansvar offensivt og den engelske vingen skulle hatt to kasser mot Spurs. Mot West Bromwich kan det bli kalassifre, derfor er Stanislas den jeg vil ha fra Bournemouth.

Huddersfield har flere gode alternativer både defensivt og offensivt i Schindler, Zanka, Mounie og Pritchard. At Huddersfield ikke scorer med en mann mer på banen mot Swansea er et lite skremmeskudd, men Steve Mounie var fryktelig nære og er dermed min offensive spiller fra Huddersfield. Schindler får også sjansen i forsvarsrekka mi, selv om jeg ikke forventer at Huddersfield holder nullen.

For Wilfried Zaha er nemlig tilbake. Herlighet, så mye bedre fotballag Crystal Palace er med Zaha på banen. Crystal Palace rystet Chelsea de siste førtifem på Stamford Bridge, og alt som ørnene skaper offensivt stammer fra kongeørnen Wilfried. Selv om Zaha hadde en tørkeperiode før han ble skadet, ser jeg få med større poengpotensiale enn Zaha i runde 31 – utenom gutta på Anfield selvfølgelig.

Når jeg først er inne på noen luringer, må også Seamus Coleman og Leighton Baines nevnes. Plutselig holdt Everton nullen igjen, og denne runden var det Baines som også noterte seg for offensive poeng. Med prisforskjellen i bakhodet, er det Baines som er mest attraktiv til neste runde, spesielt siden Wayne Rooney brant nok en straffe. Så når Calwert-Lewin filmer seg til straffe mot Stoke på lørdag, er det Baines som går frem – og scorer.

SKADETRØBBEL: Theo Walcott blir mest sannsynlig klar til helgen, men Gylfi Sigurdsson risikerer å miste sommerens VM. (Foto: Scanpix)

Selv med Coleman og Baines endelig tilbake, er det ikke bare skyfri himmel over Everton. Det er blytunge dager for alle som har investert i Gylfi Sigurdsson for noen runder siden, med runde 31 som hovedårsak – og det gjelder vel også alle med Theo Walcott på laget. Walcott ble byttet ut med en liten skadebekymring, men neste runde skal ikke stå i fare for Walcott. Den største bekymringen med Walcott er at han har sluttet å score mål. Situasjonen til Sigurdsson er dessverre mer alvorlig, islendingen undersøkes for et røket leddbånd, og til og med flybilletten til Russland er satt på vent. Neste runde ryker garantert for Siggy, så er det bare å krysse fingrene for at Islands beste spiller blir klar til sommerens VM.

Om du sitter med Theo Walcott, beholder du selvsagt han til neste runde. Sitter du derimot med Sigurdsson, er det en ganske så frisk erstatter i samme løperekke hos Everton – ved navn Yannick Bolasie. Tryllekunstneren på vingen var veldig toneangivende mot Brighton, og Bolasie var uheldig som ikke fikk med seg mer enn en assist.

Den åpenbare erstatteren til Sigurdsson, men som nok de aller fleste har inne i laget fra før, er Xherdan Shaqiri. Selv om Everton ser smått fristende ut, har de blå fra Merseyside kun en seier og to clean sheets på femten bortekamper denne sesongen. To kamper uten målpoeng er ikke alarmerende for sveitseren, og skal Stoke holde seg MÅ de slå Everton.

TALISMAN: Xherdan Shaqiri spiller i en etasje over sine lagkamerater. (Foto: Scanpix)

Men runde 31 er først og fremst blottet for gode Fantasy-spillere, hvor poenget plutselig blir å finne gull i lag fulle av gråstein. Så hvordan kan Liverpool og resten av mølja være fristende og skape like god stemning som på Frognerseteren en lørdag i mars?

Ingen av lagene kan det. Det er det vi Fantasy-idioter som overtenker og henger oss opp i ubetydelige detaljer som kan – ved å gå all in og være fullstendig YOLO.

Det er alltid lurt å gå for minst risiko i Fantasy, men i en så avstumpet runde som den vi har foran oss – vil jeg gå høyt ut og bare la det stå til. Jeg har ikke mista det så voldsomt at jeg velger noen andre enn Mohamed Salah som kaptein, men noen høyoddsere kommer jeg til å gå for.

Så mest sannsynlig blir jeg sittende alene i sofaen med partyhatten min, men det er også en bittebittebitteliten mulighet for at runde 31 blir sesongens kuleste premierefest. 

And that’s how you enjoy Fantasy Premier League.