Anarkiets time er kommet

Harry Kane, den definitivt mest populære kapteinen denne helgen, fikk bare en snau halvtime på banen mot Bournemouth, før han gikk av banen med det som så ut som en alvorlig ankelskade. Helt siden Kane forlot gressmatta i går ettermiddag har han blitt undersøkt uten at det har kommet noe tydelig svar, og den siste offentlige meldingen er at Kane skal undersøkes enda mer det neste døgnet.

På kort sikt har dette ingen betydning siden Tottenham ikke har ligakamp til helgen, og det uansett er tre uker til neste kamp. Men dette er ikke første gangen Harry Kane har pådratt seg en skade i ankelen. Tre ganger tidligere i karrieren har ankelen til Kane fått seg en trøkk, hvor de to seneste skadeavbrekkene kom i de to foregående sesongene.

I 2016/17-sesongen var Kane ute av spill i totalt 15 kamper. Blir skadeperioden den samme nå, er sesongen over for prins Harry.

TOMMEL OPP: Mike Dean hadde tydeligvis ikke Harry Kane som kaptein denne runden, i motsetning til alle oss andre. (Foto: Scanpix)

Og da blir alt plutselig snudd på hodet. Mannen med den dyreste prislappen vil stokke noe voldsomt om på kortstokken og alt vil handle om å få den best mulige hånda – uten selve ruteresset. 

Nå som Harry Kane først har fått denne ankelskaden, kunne det egentlig ikke vært bedre timing, både hvis Kane er ute resten av sesongen eller om ankelskaden ikke er så alvorlig som fryktet. Hvis Harry Kane kjører en reprise av sist han skadet ankelen, er Kane tilbake i spill til dobbeltrunden i runde 34. Om Kane mister de resterende ligakampene og heller sikter seg inn mot sommerens VM, blir de siste kampene av denne Fantasy-sesongen morsommere og mer spennende enn noensinne.

Om Kane er tilbake i runde 34, er det to kamper hvor Spurs må klare seg uten sin talisman. Det er også to runder som blir ekstremt avgjørende i Fantasy, hvor den sikreste plassen på laget plutselig må endres på. Ingen har råd til å sitte med tretten millioner på benken, og derfor har nærmere 90 000 byttet ut Kane allerede – som forventes å synke i pris allerede natt til i tirsdag.

Så hvem er egentlig den beste erstatteren for Harry Kane?

Sergio Agüero ble skadet på trening i helgen, og er ute i minimum to uker. Agüero har allerede blitt kald etter at Gabriel Jesus er tilbake fra sin skade, og alle vet at rotasjonsfrykten er tilbake på topp hos City. Det åpner opp for Gabriel Jesus, men med FA-cup til helgen og så rett på landslagsoppdrag, er det mye vann som skal renne ned i sluket før det åpner seg et solid spissalternativ hos de lyseblå.

Romelu Lukaku måtte ta plass i skyggen av Marcus Rashford, som ut av ingenting scoret to mål og slo Liverpool på egenhånd, men den kraftfulle belgieren viser tegn til den storheten som vi alle så da Lukaku var det åpenbare kapteinsvalget i starten av sesongen. Big Rom er 110% sikker i startelleveren, og har levert to mål og to assist på sine siste tre kamper. Med en meget hyggelig dobbeltrunde for United, er Lukaku en mann jeg vil følge ekstra nøye med på.

MÅLTYV: Pierre-Emerick Aubameyang scorer i sin andre kamp på rad, og seiler opp som den beste erstatteren for Harry Kane. (Foto: Scanpix)

Pierre-Emerick Aubameyang leverte mål og assist mot Watford, og best av alt; Gaboneseren er ikke spilleberettiget i Europaligaen – som Wenger tydeligvis satser hardt på inn mot sesongsavslutningen. Arsenal vil rotere, spesielt på midten, men Aubameyang er urørlig på topp. Derfor er Aubameyang mitt førstevalg blant spissene som skal erstatte Kane, spesielt med tanke på Arsenals neste kamper.

Alvaro Morata har fått seg en skikkelig vaksine, for spanjolen klarer virkelig ikke å score mål om dagen. I tillegg er Olivier Giroud minst like aktuell i startelleveren til Conte, som gjør at begge to lider av det samme rotasjonssyndromet som sine kollegaer i Manchester City. Chelsea holder jeg meg derfor unna.

Roberto Firmino er en del av såpass mange Fantasy-lag fra før av, så brasilianeren regner jeg ikke som en naturlig erstatter for Kane. Ei heller Jamie Vardy, som også befinner seg i en lavere prisklasse og ikke kan regnes på samme nivå som sin landsmann Kane.

Men det aller beste alternativet finnes ikke hos spissrivalene til Tottenham. Nøkkelen til hvem som skal erstatte Kane ligger faktisk hos Pochettino selv. 

FANTASY-ELSKLING: Heung-Min Son fortjener all kjærlighet han kan få etter nok en kamp med tosifret poengfangst. (Foto: Scanpix)

Da Kane forlot Vitality Stadium med skade, ble nemlig Fernando Llorente sittende på benken. Og der satt Llorente, kampen ut. Mannen som Pochettino stolte på helt der framme, var den smørblide Heung-Min Son.

Og det er ikke så rart, slik som Son leverer mål og poeng om dagen. Men det signalet Pochettino sender med å bruke Son som spiss, bør gjøre alle oss som spiller Fantasy minst like smørblide som sør-koreaneren selv. Den lille perioden Son hadde ute av laget, har tydeligvis gjort veldig godt og kan nesten virke som en liten og etterlengtet pause. I tillegg til å herje med Juventus, har Son levert 16 og 15 poeng på sine to siste ligakamper, og har et poengtak som svært få kan matche. Slike prestasjoner gjør at prislappen til £8.1 blir latterlig lav og øker voldsomt i verdi. Sleng på at Son nå er en spiller som spiller ute av posisjon, så vil eierandelen til Son på nåværende 13% minimum doble seg i ukene som kommer.

Uansett hvor lenge Harry Kane vil være skadet, er det fullstendig tullball å sitte med Kane mens han er skadet. Så bruk den store pengesekken på noe annet, og rist litt løs på laget.

Bytt inn en skikkelig joker og ønsk anarkiet hjertelig velkommen!