Rundens utvalgte, runde 30

Etter noen heseblesende kamper i Champions League, skal det bli godt å nyte helga med en avslappende Fantasy-runde hvor clean sheetene florerer, ingen managere roterer på lagene sine og hvor det bare er å innkassere tolv rolige poeng på kapteinen. Eller vent litt…

Etter dagens og gårsdagens pressekonferanser ser det ut til at det blir full baluba denne helgen også, med usikkerhet rundt flere spillere. Det største spørsmålstegnet finner vi bak navnet til Wilfried Zaha, som nå kan være klar for kamp igjen. Hamstringskaden skal tydeligvis være leget, men Roy Hodgson virker ikke helt trygg på å slippe ut sin viktigste spiller på banen allerede denne helgen.

Det vi alle tenker på inn mot denne nydelige vinterhelgen i vårmåneden mars, er selvfølgelig Manchester United – Liverpool lørdag formiddag. Hos hjemmelaget er Eric Bailly klar for å stoppe Mohamed Salah, mens hos bortelaget er Andrew Robertson klar igjen etter en liten smell fra forrige runde, og vil etter all sannsynlighet gå inn i startelleveren for å hindre Alexis Sanchez.

Hvem som går seirende ut av den duellen kan du høre oss krangle om under! 

Men det er ikke bare i Manchester det skal spilles om poeng. De suverene serielederne står ovenfor sin årlige kalde, våte mandagskveld i Stoke, og etter at Gabriel Jesus spilte 90 minutter i midtuka og scoret, er spissdilemmaet tilbake for alvor hos de lyseblå. Raheem Sterling er tilbake i trening, så nå har Pep Guardiola plutselig litt flere alternativer å velge mellom helt fremst på banen.

Dermed er det verken plass til Agüero eller Sterling i denne rundens utvalgte – som ser slik ut:

Ederson har holdt nullen to kamper på rad, og på bortebane er Manchester City minst like solide defensivt som hjemme på Etihad. Azpilicueta får tillit når Chelsea skal reise den berømte kjerringa hjemme mot Crystal Palace, og vil plukke minst en clean sheet. Det samme vil Zanka gjøre hjemme mot Swansea, nå har Huddersfield to enkle hjemmekamper foran seg hvor kontrakten for neste sesong skal skrives under på og da er Huddersfield avhengige av å holde nullen. Det er også Dummett og Newcastle, som ikke har imponert defensivt denne sesongen, men holdt nullen i forrige hjemmekamp mot Manchester United. Klarer Newcastle å stenge igjen for United, klarer de det garantert også mot Southampton.

Arnautovic er ledestjernen i West Ham, og Burnley gidder ikke holde nullen noe mer, så da må Marko med. Salah er umulig å komme utenom, selv mot De Gea på Old Trafford, men kapteinsbindet får ikke egypteren denne runden. Mahrez er også den store stjernen i sitt lag, og er den eneste i Leicester som er verdt å ha på laget. Borte mot ligaens dårligste lag blir det flere målpoeng på lysluggen. Sané har herjet med alt av forsvar den siste tiden, og selv kald luft i Stoke skal prelle av på den unge tyskeren. Med litt usikkerhet rundt de andre plassene i City, blir Sané representanten fra ligaens beste lag. Usikkerhet har blitt til trygghet for Willian, som er en av de Conte må stole på når Chelsea skal hente inn poeng på lagene foran seg på tabellen. Dermed blir det minst ett målpoeng på brasilianeren hjemme mot Palace lørdag kveld.

Harry Kane er ikke bare god til å score mål, han kan jaggu meg slå gode innlegg også. (Foto: Scanpix)

Minst ett målpoeng er også forventningen til Harry Kane borte mot Bournemouth, til tross for at det “bare” ble en assist i forrige runde. Kane trives fryktelig godt på bortebane, og Bournemouth er ikke akkurat kjent for å stenge igjen bakover – dermed blir Kane denne rundens kaptein. Kapteinsbindet kunne også gått til Aubameyang, som fikk hvile i gårsdagens kamp mot Milan, hvor Arsenal plutselig fant tilbake til seg selv. Oppstandelsen hos the Gunners vil nå nye høyder mot Watford, og Aubameyang kan fort klinke til med hattrick nå som servitørene bak ham er tilbake i godt humør.

Husk fristen for å gjøre dine bytter og velge din kaptein, som går ut lørdag kl. 12.30, og lykke til alle sammen!