Rundens utvalgte, runde 29

Etter en ekstra lang runde med en maktdemonstrasjon av en torsdagskamp, er det bare å komme seg opp på hesten igjen og feste setebeltene for en ny Fantasy-runde.

Den engelske vinteren er i full vigør, og det er fortsatt litt usikkerhet om alle av helgens kamper vil bli spilt. I skrivende stund er det ikke kommet noen utsettelser, og det ser lovende ut for at vi får en full runde med alle lag i aksjon.

Det er derimot ikke alle spillere som har takla vinterkulda like godt, men Raheem Sterling blir mest sannsynlig klar til søndagens storkamp mot Chelsea. Så er spørsmålet om Pep vil bruke Sterling allerede nå med Sané og Bernardo Silva i storform, eller vente til møtet med Basel i Champions League. I den røde delen av Manchester er Phil Jones fortsatt skadet, og det er vanskelig å si når engelskmannen med verdens beste grimaser er tilbake på banen for United.

To gamle Fantasy-helter ønskes hjertelig velkommen tilbake fra skade. (Foto: Scanpix)

Til helgen vil vi også ønske velkommen tilbake til de to gamle Fantasy-heltene Seamus Coleman og Leighton Baines. Begge skal være med i troppen til Burnley, og basert på tidligere prestasjoner kan det være gull å finne i backene hos Everton. Gerard Deulofeu så også ut som gull en liten periode, før spanjolen gikk ut med skade forrige helg. Det er uvisst hvor lenge Deulofeu er ute, men Watford håper at kantspilleren er tilbake før sesongen er ferdig. En som derimot er tilbake denne helgen, er Jan Vertonghen, men med et tøft oppgjør mot Juventus til uka, er det store usikkerheter rundt lagoppstillingen Pochettino sender ut på Wembley på lørdag.

Dermed er det ingen defensive Tottenham-spillere i denne rundens utvalgte – som ser slik ut: 

Fabianski har svært gode muligheter for både clean sheet og redningspoeng hjemme mot West Ham, etter å ha holdt nullen i to av sine tre siste hjemmekamper. Valencia er garantert til å holde nullen borte mot Crystal Palace og kan fint raske med seg noen offensive poeng også. Robertson har kapret venstrebacken i Liverpool og har endelig begynt å levere målpoeng, mens Bauer møter et Southampton-lag som bare har vunnet en av sine siste femten fotballkamper. Stoke ser bedre ut defensivt, og denne helgen kommer det endelig en smultring og seier på bortebane for Stoke.

Eriksen hjemme mot Huddersfield er til å få vann i munnen av, og dansken har scoret i to av sine siste tre hjemmekamper. Legg på en god porsjon assists også, så har du et nydelig måltid til tippekampen på lørdag. Salah er så bankers som man får det, uansett motstander leverer egypteren poeng og selv om Newcastle har stengt godt igjen mot topplag tidligere, ser Salah helt ustoppelig ut. Mahrez var fryktelig nære scoring sist, og denne runden løsner det for Leicesters beste spiller, som Bournemouth-forsvaret vil slite voldsomt med å håndtere. Shaqiri er on the roll med scoring i tre kamper på rad, og er the main man i Stoke som har vunnet 1-0 de to siste bortekampene mot Southampton. Alle gode ting er tre, og Shaqiri scorer igjen.

Kontroversielle Troy Deeney er denne rundens joker. (Foto: Scanpix)

Helt fremme er det umulig å stå imot den store fristelsen ved navn Troy Deeney. Watfords kaptein har scoret i to hjemmekamper på rad, og møter et West Bromwich-forsvar som allerede har begynt å titte på terminlista i Championship. Denne rundens kaptein er Harry Kane, som fikk hvile i midtuka og er klar for å gjenta bedriften fra forrige møte med Huddersfield. Hvis Eriksen er hovedretten, er Kane den beste desserten du kan få denne helgen. Lukaku så bedre ut enn på lenge mot Chelsea sist, og dette kan være starten på en nydelig rekke av Lukaku-poeng. Crystal Palace sliter voldsomt med skader, og Lukaku elsker å møte lag på nedre halvdel.

Husk å gjøre dine bytter og velge din kaptein før fristen som går ut lørdag kl. 12.30, og måtte det bli gull og grønne piler for dere alle sammen!