Rundens utvalgte, runde 28

Etter en liten OL, CL og FA-cup pause er det endelig tid for en ny runde i Fantasy!

Fantasy-overskriftene (kanskje litt å ta i) handler om planlegging og bruk av de berømte chipsene inn mot runde 31, hvor det etter alle solemerker bare vil spilles fire kamper. Vi snakket mye om dette i denne ukens sending, som du kan se i reprise på TV 2 Sportens sider på Facebook og YouTube, i tillegg til at vår alles Simen lanserte de fire spillerne som kommer til å ta flest poeng i helgens runde. Så om du trenger å hente inn poeng på rivalene i ligaen din, sjekk ut videoen under!

På dagens pressekonferanser har det ikke vært noe voldsomt med skadestorm, men det er alltid noe å tenke over før fristen går ut lørdag kl. 12.30.

Pep Guardiola meldte at Raheem Sterling har pådratt seg en muskelskade, og det er usikkert om Sterling vil spille ligacupfinalen mot Arsenal i helgen. Mest sannsynlig vil Sterling bli klar til det samme oppgjøret i ligaen bare noen dager senere, men med det tøffe kampprogrammet City går inn i nå, kan det være god timing å kvitte seg med Sterling nå. Gabriel Jesus er også tilbake i full trening, og blir bedre og bedre for hver dag ifølge Pep. Om Jesus spiller til helgen allerede er usikkert, men det er ganske sikkert at spilletiden skal fordeles på både Gabriel Jesus og Sergio Agüero i kampene fremover. Med andre ord; takk for nå Sergio, det har vært en glede å ha deg på laget!

Takk for alt, Sergio – det var gøy så lenge det varte. (Foto: Scanpix)

Liverpool har kost seg på en liten ferie i Syden, og kommet tilbake til England uten noen skader, tro det eller ei. Dermed vil det bli veldig spennende å se hvem som vil starte på backene mot West Ham lørdag ettermiddag, om Alberto Moreno får spille på bekostning av Andrew Robertson. 

Hos de blå byrivalene i Liverpool, er ikke Seamus Coleman 100% spilleklar enda, da iren sliter fortsatt litt med skade. Det er stor sjanse for at Allardyce vil bruke tid på å få Coleman inn i laget igjen, akkurat som med Leighton Baines som etter en lang opptreningsperiode nå skal ha en sjanse for å spille mot Watford lørdag kveld. Har du Cuco Martina, ville jeg ventet minst en runde med å bytte han ut, for det er nok lite sannsynlig at Baines hives innpå rett fra start.

Det lugger litt mellom José Mourinho og Paul Pogba om dagen, men at Mourinho benker sin store midtbanestjerne mot Chelsea vil være svært overraskende. Like overraskende vil det ikke være at Phil Jones ikke spiller, for Jones er fortsatt ute med skade og vil ikke være involvert i toppoppgjøret på Old Trafford på søndag.

Nok skadepreik – her er rundens utvalgte til runde 29:

Nick Pope står bakerst i goalen, til tross for at han ikke har holdt nullen på seks kamper. Pope får alltid en del redninger, og mot Southampton hjemme skal Pope få spise litt smultring igjen. Ben Davies ser ut til å være fast igjen etter mye rotasjonsprat, og er den mest populære spilleren å bytte inn før denne runden. Det gir veldig mening, etter å ha levert to assists og to clean sheets på sine siste fire kamper. Virgil Van Dijk ser også ut til å være klink i Liverpools forsvarsrekke, i motsetning til backene, og nederlenderen er alltid en trussel på offensiv dødball. Det er også Craig Dawson, som pleier å være West Bromwich sin toppscorer hver eneste sesong. Til nå har det bare blitt en scoring på Dawson, så hjemme mot Huddersfield er West Bromwich fullstendig avhengige av å holde nullen og score på dødball – slikt lukter det tosifret poeng av på Dawson.

Kongen av Danmark, Christian Eriksen, viste i Champions League hvor målfarlig han er, og i en tett bortekamp hvor Crystal Palace vil ligge lavt, er Eriksen boksåpneren Tottenham trenger. Mohamed Salah er både boksåpner, innkjøper og forhandler i Liverpool, og mannen som alltid leverer er denne rundens soleklare kaptein. Salah snitter målpoeng hvert 64. minutt på hjemmebane denne sesongen, og Liverpool har scoret trette mål på sine siste fire hjemmekamper. Fest setebeltet, folkens og la kaptein Salah styre dere trygt inn i horisonten. Nok sutring på Riyad Mahrez, som har skjønt at han må fortsette storspillet enda litt til for å bli solgt. Da passer det perfekt å møte ligaens dårligste forsvar på bortebane. Gerard Deulofeu er den nye stjernen i Watford, og vil få gode arbeidsforhold mot sine gamle lagkamerater i det vaklende Everton-forsvaret. Deulofeu er mannen som skal sikre Watford ny kontrakt, og den jobben vil få en flying start i helgen.

Jamie Vardy har scoret i fire kamper på rad, og med sin bestevenn Mahrez tilbake, vil det bli fem kamper på rad. Vi husker alle hvordan det gikk forrige gang Vardy var på en sånn streak, så tidligkampen på lørdag blir et nydelig vorspiel for Leicester-supporterne. Harry Kane er fortsatt umulig å komme utenom, når Harry skal pynte på sin fantastiske bortestatistikk mot et skadeskutt Crystal Palace-forsvar. Kane har fått kamp om toppscorertittelen, og det er akkurat det lille ekstra prins Harry trenger for å fortsette scoringsformen. Roberto Firmino har virkelig funnet tonen med Salah, og har nok allerede planlagt enda en akrobatisk målfeiring når West Ham kommer på besøk til Anfield. West Ham har sluppet inn åtte mål i de to siste kampene mot Liverpool, og vil få voldsomme problemer med å stoppe Firmino og co denne runden.

Husk fristen som går ut lørdag kl. 12.30, og masse lykke til alle sammen!