Rundens utvalgte, runde 27

Nå er det stille før stormen. Utover mot horisonten ligger både doble og blanke Fantasy-runder og vaker i vannkanten, og etter helgens runde vil vi få øye på hvilke lag og spillere som fortjener et ekstra fokus inn mot slutten av sesongen.

I løpet av den neste uken spilles det kvartfinaler i FA-cupen, som vil si at jo flere lag fra Premier League som går videre til semifinaler, jo færre kamper spilles i runde 31. De kampene som utgår i runde 31 vil spilles i runde 34, og hvordan du får flest mulig poeng ut av disse rundene holdt Mina et mini-foredrag om i gårsdagens sending. Om du ikke har sett det, er det bare å klikke seg inn på TV 2 Sportens Facebook-side og se sendingen i reprise! 

I tillegg til FA-cup, begynner også sluttspillet i Champions League til uken. Tottenham, Liverpool og Manchester City skal reise på bortekamp i Europa om bare noen dager, og rotasjonsspøkelsene begynner å sveve igjen. Pep Guardiola var tydelig på dagens pressekonferanse at dette er et kritisk punkt i sesongen, og uttalte at han helst ønsket å hvile Sergio Agüero i helgen, men har ikke noen annen spiss. Om Raheem Sterling plutselig spiller falsk nier vil ikke være noe sjokk, men magefølelsen tilsier at Agüero spiller fra start og blir tatt av midtveis i andre omgang. John Stones er kampklar igjen, og dermed er det nærmest umulig å spå hvem som starter i midtforsvaret for City i helgen. Om du har City-stoppere på Fantasy-laget ditt, bør du slukke flammene i peisen så raskt som mulig og ikke utsette deg selv for rotasjonsflammene.

Hvor er, hvor er, hvor er Riyad? (Foto: Scanpix)

Riyad Mahrez har vært en sak for Tore Strømøy den siste tiden, men alle episoder av Tore på sporet har en lykkelig slutt, så Mahrez har møtt opp på trening igjen i dag. Om Mahrez går rett tilbake i startoppstillingen er usannsynlig, for Mahrez vil nok bli sittende igjen i City-garderoben etter kampen og nekte å bli med hjem igjen til Leicester. Alvaro Morata er fortsatt ikke kvitt ryggskaden og spiller ikke denne runden, mens Andreas Christensen sliter fortsatt med hamstringen og sliter med å rekke hjemmemøtet med West Bromwich mandag kveld. Joe Gomez blir heller ikke spilleklar til helgen, men Phil Jones er frisk igjen og er med på bussen nordover til Newcastle. Stephen Ward er også med i Burnley-troppen som reiser til Swansea, men mangler kamptrening, i likhet med Marko Arnautovic som har trent denne uken, og med tanke på den begredelige formkurven til West Ham, vil Arnautovic være tilbake på London Stadium igjen lørdag ettermiddag.

Rent fysisk er det ingen problemer med Jay Rodriguez, men West Bromwich-spissen er blitt anklaget for rasisme denne uken og står i fare for å bli suspendert i flere kamper. Rodriguez selv bedyrer sin uskyld, men sjansen for at Rodriguez er på blokka til Alan Pardew denne runden er ganske liten.

Dermed er Rodriguez naturlig nok ikke med i rundens utvalgte – som ser slik ut: 

Bakerst i buret står Pope, som har levert seksten poeng på sine to siste kamper uten å holde nullen. Foran paven står Daniels enda en runde, ettersom Huddersfield har glemt hvordan man scorer mål i fotball. Alexander-Arnold får spille i skadefraværet til Gomez, og borte mot Southampton skal det være gode sjanser for både smultring og assist. Bauer har gått rett inn i Stoke, som ser mye bedre ut defensivt under Lambert, og Brighton er et mye dårligere lag borte i Stoke-on-Trent enn hjemme på sørkysten.

Tottenham er et mye bedre lag med Eriksen på banen, og dansken i storform vil kose seg mot Arsenal-forsvaret som aldri holder nullen. Denne sesongens Fantasy-gud, Mohamed Salah, får kapteinsbindet fordi egypteren er den mest stabile poengplukkeren etter å ha levert målpoeng i femten av sine siste sytten kamper. Etter tre assists forrige runde, får Mkhitaryan tillit i Nord-London derbyet. Arsenal må score minst to for å vinne, og det betyr at Mkhitaryan plukker enda flere målpoeng. Sterling trives mye bedre på hjemmebane, har levert førtini poeng på sine siste fem kamper på Etihad – og bommer aldri på åpent mål igjen. Shaqiri komplementerer midten denne runden, nå scorer sveitseren til og med på hodet, og scorer Stoke, er Shaqiri alltid involvert.

Helt framme er det umulig å komme utenom Harry Kane og Sergio Agüero. Kane har scoret fire mål på sine siste tre hjemmekamper mot Arsenal, og topper fortsatt skuddstatistikken helt overlegent. Tross rotasjonsrisiko på Agüero, har ikke City andre spisser i nærheten av nivået til argentineren. Agüero har syv mål på sine siste fire hjemmekamper, og skulle Pep hvile sin stjernespiss siste halvtimen, har Agüero garantert gjort nok skade på Leicester-forsvaret før den tid.

Husk deadline lørdag kl. 12.30, lykke til alle sammen!