Gutten med gullstøvlene

Uansett hvilket lag ditt hjerte ligger nærmest, er det aldri kjedelig å se Liverpool spille fotball. Uansett hvilke spillere du har på Fantasy-laget ditt, er det aldri lurt å ikke gi kapteinsbindet til Mohamed Salah. Selv hjemme mot Spurs. 

Med den ene spilleren foran Salah på toppscorerlista på den andre banehalvdelen, lå alt til rette for en durabelig head-to-head mellom denne sesongens to viktigste – og beste – Fantasy-spillere på Anfield søndag kveld. Alt handlet selvfølgelig om Mohamed Salah og Harry Kane, men vi som lever i fantasien var ikke enige om hvem av de som ville skinne størst i flomlyset på Anfield. 17.1% hadde prins Harry som sin kaptein denne runden, mens 13.1% hadde gitt bindet til farao Mohammed. Og de av oss som tenkte at forbannelsen om å ha kaptein i tidligkampen på lørdag plutselig ikke er sann lenger, siden det tross alt var Manchester City som spilte mot et skadeskutt Burnley, tryglet og ba til Fantasy-gudene om at de to spillerne med den høyeste eierandelen – Salah 56.4% og Kane 43.9% – skulle ta seg en liten pust i bakken fra all denne poengplukkinga. Dessverre kan man ikke få alt man ber om.

Som om det ikke var noe tvil om det fra før, beviste Mohamed Salah nok en gang hvor umenneskelig god han er – og hvor vanvittig viktig han er for Liverpool. Ut av ingenting scorer egypteren to mål og dunker nye femten poeng rett i kassa. Salah scorer når som helst, mot hvem som helst, fra hvor som helst på banen. Dermed finnes det ingen forklaringer på hvorfor Salah ikke skal ha kapteinsbindet i hver eneste runde fram til sesongslutt, med mindre han blir skadet.

Det eneste argumentet er Harry Kane.

Kane beholdt roen etter å ha brent den første straffen på Anfield. (Foto: Scanpix)

Ja, han bommer på straffe, men når du går frem bare fem minutter etter at du har prøvd å være smart ved å skyte midt i mål, og laget ditt i tillegg har sluppet inn i mellomtiden, er presset så vanvittig mye større. Det vitner om en mental styrke jeg bare kan drømme om å ha, og det beviser at Harry Kane også kan score når som helst, mot hvem som helst. At Kane totalt ender på fire poeng er kanskje en skuffelse, men det er fortsatt dobbelt så mye poeng som Sergio Agüero og Kevin De Bruyne leverte dagen før. Og Kane bommer aldri på en straffe igjen denne sesongen.

Derfor er det store – og det eneste – dilemmaet resten av denne sesongen om hvem du skal ha som kaptein av Salah og Kane. Står du uten en av dem, eller til og med begge, hadde jeg gjort noe med den saken noe så brennkvikt. For både Liverpool og Tottenham har blant de fineste kampene ut sesongen. Liverpool møter bare to av topp seks-lagene (United i runde 30 og Chelsea i runde 37) på sine siste tolv kamper, i tillegg til at Liverpool er en av fire lag som med all sikkerhet har kamp i runde 31. Tottenham møter tre av topp seks-lagene på sine siste tolv, og starter allerede neste runde mot Arsenal på Wembley – deres argeste rival som avviste Kane da han var ung gutt og som Kane senere har scoret seks mål på seks kamper mot.

Selv “nye” Arsenal skal få problemer med å stoppe Kane. Men Spurs skal jaggu meg få svetta litt når Mkhimeyang kommer på besøk også. 

Bestekompisene fra Dortmund er gjenforent – og fant tonen fra første sekund mot Everton. (Foto: Scanpix)

Showfaktoren på Emirates var skyhøy, og Arsenals offensive lekenhet, finesse og tempo gledet både supportere og Fantasy-hjerter. Pierre-Emerick Aubameyang var meldt pjusk før kamp, men lysten til å være med på leken med en gang ble for stor for Arsenals nye nummer fjorten. Siden Aubameyang ikke kan spille i Europa for Arsenal, vil gaboneseren garantert være et trygt valg fremover, og jeg sikler allerede. Selv en lang halvmeter offside kunne ikke stoppe Mkhitaryan fra å assistere sin partner in crime fra tiden i Borussia Dortmund, og vrakgodset til Mourinho så ut som alt annet enn en spiller som ikke var god nok for et topplag i Premier League. Lille Mickey noterte seg for hattrick i assists, men må finne seg i å stå pent i køen bak hattrick-hero Aaron Ramsey som stjal alt av rampelys og flomlys. Waliseren scoret tre mål på tre skudd, var ekstremt giftig med sine sene løp inn i sekstenmeteren, og det skal bare enda en skade til for at Ramsey ikke er fast i startelleveren.

Spørsmålet er om Ramsey vil fortsette å levere, og svaret på det har dessverre ingen, men det er verdt å merke seg at Ramsey har kommet til flere skudd og store sjanser på bare seksten kamper fra start denne sesongen, enn i sin enorme 13/14-sesong. Selv om Ramsey er en million billigere, ville jeg valgt Mkhitaryan siden jeg tror Mkhitaryan har et jevnere og høyere poengsnitt i seg.

De neste ukene er det lurt å tenke seg ekstra nøye om, for etter kommende runde begynner cup-kjøret. Alle topp seks-lagene skal ut i Europa etter neste runde, og spesielt Manchester City og Liverpool vil nok rotere før de reiser til bortekamp i Champions League tre dager senere. Tottenham og Arsenal vil kjøre på med toppet mannskap i Nord-London derbyet, mens Manchester United skal innom FA-cupen før de drar ut i det store utland, så der er det ingen grunn til rotasjonsbekymring. Chelsea har også FA-cup og Champions League etter neste ligakamp, men hos de regjerende seriemesterne er det ikke bare bekymring, det er full alarm. Marcos Alonso var ikke i troppen mot Watford, men vil etter all sannsynlighet være klar til neste kamp mot West Bromwich.

Hvor lenge er Antonio Conte manager i Chelsea? (Foto: Scanpix)

Spørsmålet er heller om mektige Abramovich begynner å rotere på trenerbenken.