Rundens utvalgte, runde 25

Etter en uke med Carabao Cup og FA-cup, er det fryktelig deilig med litt ordentlig fotball igjen! 

Cupkampene har vært nok et bevis på at regelen om å aldri gjøre tidlige bytter, fortsatt fungerer i beste velgående. Det har nærmest haglet med skader og suspensjoner, og spesielt i West Ham-leiren. Manuel Lanzini (6.9) er ute i minst en måned, mens rekkekamerat Marko Arnautovic (7.1) også er ute i noen uker. For å toppe hele greia, spyttet Arthur Masuaku (4.5) seg til seks kamper på tribunen – og både David Moyes og oss med West Ham-spillere på laget befinner oss i en liten skadekrise.

På andre siden av London har også Antonio Conte sitt å stri med, ikke får han den spissen han vil ha, nå som førstevalg Alvaro Morata (10.4) sliter med ryggen og er svært tvilsom til midtukerunden. Formspiller Willian (6.8) – hentet inn av 111 000 før denne runden (!) – er også mest sannsynlig ute etter å ha strukket hamstringen i ligacupen forrige uke.

Leroy Sané (8.4) ble regelrett kvestet og skal prise seg lykkelig for at leggbeinet fortsatt sitter der det skal. Tyskeren er tilbake tidligst i mars, og det åpner rom for en liten joker i denne rundens utvalgte:

Kasper Schmeichel har levert clean sheet i tre kamper på rad, og møter et formsvakt Everton som har færre skudd enn Brighton og Burnley. De få mulighetene Everton kommer til, skal dansken fint klare å stoppe. Nacho Monreal som leverte mål og assist på ei litta halvtime forrige runde, og Swansea er ikke akkurat et fyrverkeri offensivt tross sjokkseieren mot Liverpool forrige runde. Cedric er tilbake for Southampton, som har bedret seg litt, og har gode muligheter for smultring mot Brighton på hjemmebane. Også er selvfølgelig Marcos Alonso med. Clean sheet, assist og mål mot Newcastle på søndag kunne Alonso fint spart til hjemmemøtet med Bournemouth, men herlighet som den mannen leverer poeng.

Riyad Mahrez leverer også vilt med poeng og har snittet 7,7 poeng på sine siste ti kamper. Xherdan Shaqiri er den åpenbare Arnautovic-erstatteren, sveitseren har skapt like mange sjanser som Alexis Sanchez denne sesongen og spiller hovedrollen i comeback-filmen til Paul Lambert og Stoke. Mohamed Salah er selvskreven, selv etter fadesen i Wales, mens Bernardo Silva er en av jokerne denne runden. Den portugisiske playmakeren vil skinne i skadefraværet til Leroy Sané hjemme mot West Brom, som ikke strutter av defensiv selvtillit lenger.

Roberto Firmino møter et vaklete Huddersfield-forsvar som har sluppet inn ni mål på sine siste tre kamper, og vil vise at Swansea-kampen var et engangstilfelle. Tidenes joker, Michy Batshuayi, vil starte mot Bournemouth med både Morata og Willian ute, og spiller for sin videre karriere i den blå drakta. Og helt der fremme, som denne rundens kaptein, er det umulig å komme utenom Sergio Agüero. Fikk hvile en omgang i helgen, og vil garantert score igjen denne runden.

Er du fortsatt usikker på hvem du skal hente inn for Arnautovic, eller om det er for tidlig å klinke til på Alexis Sanchez eller Henrikh Mkhitaryan? Ole Martin og Mina sitter klare på TV 2 Sportens Facebook-side i morgen (tirsdag) kl. 16.30 for å svare på dine spørsmål!

Har du derimot full kontroll på laget må du gjerne holde oss gjerne med selskap likevel, men husk deadline i morgen, tirsdag, kl. 19.45 – og lykke til alle sammen!