#AlwaysCaptainAgüero

AGÜEROOOOO! AGÜEROOOO! AGÜEROOOOO!

Så var vi her igjen. Det gikk som det måtte gå. Sergio Agüero stortrivdes mot Newcastle og er tilbake i godt gammeldags hattrickhumør. De drøyt 580 000 managerne som hadde argentineren som kaptein i Gameweek 24 kan kose seg med knallgrønne piler mens de ler hånlig av de av oss som ikke en gang hadde Agüero på laget… Så lenge Gabriel Jesus er ute med skade, ser det fryktelig skummelt ut å gå inn i de kommende rundene uten Sergio. På de 19 kampene han har spilt i Premier League i år har han 16 mål, kun Harry Kane (21) og Mohamed Salah (18) har flere denne sesongen.

Blant de andre populære kapteinsvalgene, var det egentlig bare Kane som leverte noe særlig denne runden. Tottenhams superspiss var rundens mest valgte kaptein, og fikk med seg ett mål og to bonuspoeng bort mot Southampton. En helt ok uttelling, men ikke akkurat noe å hoppe i taket av heller. Men for de som er skuffa over at Kane ikke klarte å matche scoringsformen til Agüero, er det alltid viktig å tenke på at det kunne vært verre. Nummer to på lista over mest populære kapteiner var nemlig Salah. 233 000 managere henta inn egypteren til runde 24, og 780 000 måtte se kapteinen sin rusle mål- og assistløs av bana mot tabelljumbo Swansea. Romelu Lukaku var den tredje mest valgte kapteinen, men stoppa på én assist og 0 bonuspoeng.

Eden sender et lite slengkyss til de 108 420 som solgte ham før runden. (Foto: Scanpix)

Mange managere hadde mista tålmodigheten med Eden Hazard, og selvfølgelig slo han nådeløst tilbake med 16 poeng. Hazard ga oss en kamp der han igjen så ut som en spiller man bare MÅ ha, Willian herja med både mål og assist og Victor Moses klinka med mål, assist OG clean sheet. Nacho Monreal klarte kunststykket å ta 16 poeng på tross av at han måtte byttes ut på grunn av skade allerede i det 34. minutt, mens Anthony Martial scora i sin tredje kamp på rad. Ellers er det verdt å merke seg at både Jamie Vardy, Riyad Mahrez og Alexandre Lacazette var tilbake på scoringslista, mens Phil Jones nok en gang klarte å snike seg til 3 bonuspoeng.

Flere av de store snakkisene fra de foregående rundene levde på ingen måte opp til forventningene vi hadde, og verken Heung-Min Son, Roberto Firmino eller Callum Wilson leverte varene i gameweek 24. Men før vi løper av gårde og selger Salah, Firmino, Kane, De Bruyne, Son, hus, hytte og høyre nyre for å finansiere GW24s poengkonger, er det et par ting det kan være lurt å ha i bakhodet.

Salah frustrerte både seg selv og alle sine eiere mot Swansea. (Foto: Scanpix)

Det er ikke seriekamper denne helga, men det skal spilles kamper i både FA-cupen og ligacupen før neste runde i Premier League sparkes i gang. Flesteparten av lagene skal i aksjon i cupen, og Chelsea og Manchester City spiller til alt overmål kamper i begge cupene før gameweek 25.  Vi veit aldri hva cupkamper kan gi oss av skader og suspensjoner, så jeg vil sterkt anbefale å vente med å gjøre bytter til cupkampene er unnagjort. Er det én ting jeg har lært denne sesongen, så er det at det er verdt å investere litt i å vente til man har mest mulig tilgjengelig informasjon. Jeg vil heller miste 0.2 på grunn av prisendringer enn å hente inn en spiller som blir skada eller selge en spiller som likevel blir spilleklar.

Den andre faktoren vi må ha med oss nå i januar, er overgangsvinduet. Det er fremdeles en drøy uke igjen av vinterens Silly Season, og det er fortsatt mange spillere som kan bytte beite. Theo Walcott var i aksjon for Everton allerede denne helga, og fikk med seg både assist og gult kort.

Overgangssoga om Alexis Sanchez er nå over, og chileneren er på plass i den røde delen av Manchester. Det gjenstår å se hvordan Mourinho vil bruke Alexis, og hvem som må vike fra dagens lagoppstilling. Alexis er definitivt en type spiller som kan være reint Fantasy-gull, men med en pris på 11.7 er han fortsatt den desidert dyreste midtbanespilleren – en drøy million dyrere enn Eden Hazard. Jeg er foreløpig ikke overbevist om at Alexis er verdt prisen.

Mkhitaryan og Sanchez har bytta by og lag. Kanskje gjør det dem mer interessante i et fantasyperspektiv? (Foto: Scanpix)

En spiller som derimot kan bli et skikkelig røverkjøp nå, er Henrikh Mkhitaryan. Etter at han falt i unåde i Manchester United, har prisen hans ramla helt ned til 7.6. Selv om tida i Manchester har vært en berg-og-dalbane, er det verdt å huske på hva Mkhi i toppform er i stand til: i sin siste sesong i Borussia Dortmund hadde han 11 mål og 20 assists på 28 kamper fra start. Vi har enda ikke sett hvilken rolle Mkhitaryan er tiltenkt i Arsenal-laget, men jeg kommer til å følge nøye med på Arsenals nye stjerne framover. Om Marko Arnautovic’ skade er alvorlig, eller Heung-Min Son er i ferd med å brenne litt ut, ser jeg ikke bort i fra at spilleren med Premier Leagues vanskeligste navn kan være en finfin erstatter.

Avslutningsvis må jeg komme med en liten hyllest til Simen og hans forslag til rundens poengkonger. Det er greit nok at han bommer med Walker i forsvar og Salah på midtbana – begge så ut som gode valg med solide sjanser for poengfangst. På spissplass treffer Simen midt i alle blinker ved å sette sin lit til Agüero, som haler i land hele 17 poeng. Men det er keeperplassen som er mest imponerende. Vi var flere som lo da Simen annonserte Jack Butland som kandidat på keeperplassen under sendinga vår på torsdag. Ingen har henta flere baller ut av nettet enn Stoke denne sesongen, men Simen er ikke ekspert for ingenting. For når runden er over står Butland igjen med 9 poeng, og dermed delt førsteplass blant keeperne.
Om noen av dere fulgte Simens råd og satte inn Butland, er det bare å gratulere!