Rundens utvalgte, runde 24

Etter en heseblesende gameweek 23 med målfest og praktscoringer, er vi klare for ny helg og nye muligheter. 

Med skader, Silly Season og rykter alle veien blir det stadig viktigere å følge pressekonferansene i forkant av hver runde. Fra de siste pressekonferansene veit vi nå at Fabregas og Cahill er ute med skade. Både Morata og Pedro må sone karantene etter å ha pådratt seg røde kort mot Norwich i cupen. Tottenham melder at Hugo Lloris er pjusk, og må testes nærmere før kamp på søndag. Bakteriene herjer i Liverpool også. Både Salah og Klavan mista treninga på torsdag på grunn av sjukdom, men Klopp satser på at de er kampklare på mandag. van Dijk er også tilbake i normal trening, og skal være klar for innsats.

Skaden til Loftus-Cheek er verre enn først antatt, og han er ute i minimum 2-3 uker. Han kan bli nødt til å operere, og det er nok på tide å si takk og farvel til et av de beste budsjettalternativene på midtbana. Billigspiss Quaner skal derimot være tilbake og kampklar igjen.

Vi går inn i ei runde der mange av sesongens beste poengplukkere har finfine kamper. Det preger også rundens utvalgte, som er en miks av gamle helter og nye formspillere:

Foster får plassen mellom stengene når han møter et Everton-lag som har slitt med å få ballen i nettet de siste kampene. Forrige oppgjør endte 0-0, og jeg blir ikke overraska om Foster holder nullen også denne helga.

Alonso beholder plassen i forsvaret, med gode muligheter for både målpoeng og å holde nullen mot Brighton. Han får selskap av Danilo og Robertson, som møter henholdsvis Newcastle og Swansea. Moreno er tilbake i trening etter skaden, men Klopp har selv sagt at han ikke vil rushe spanjolen tilbake for fort. Dermed er det gode sjanser for at Robertson beholder plassen mot Swansea. Og med Delph  ute er Danilo en fin og billig vei inn i City-forsvaret.

Arnautovic er on fire for tida, og vi satser på at det fortsetter også denne helga. Det samme gjelder Son, som nå må regnes som bankers i lagoppstillinga til Spurs. Salah har som nevnt vært litt pjusk, men Liverpool spiller ikke før på mandag. Vi satser på at egypteren rekker å bli frisk og klar for en ny runde med scoringer og assists. Etter sesongens første tap, forventer vi at Manchester City skal slå nådeløst tilbake. Sané var en av dem som også leverte poeng mot Liverpool, og blir de lyseblås representant på midtbana vår. Sistemann på midten er Leicesters Albrighton, som har vært i strålende fantasyform de siste fem rundene. Solid poengfangst kombinert med fine underliggende stats gjør det verdt å ta sjansen når Leicester får besøk av Watford.

På topp dunker vi inn to kanoner.  Man trenger vel egentlig ikke å begrunne valget av verken Kane mot Southampton eller Agüero mot Newcastle. Det er de to spillerne som er mest troendes til å slå til med hattrick i helga, og begge er glitrende kapteinsvalg. Men vi har landa på Agüero som rundens kaptein. Vi husker alle da han scora fem mot Newcastle i 2015, og etter at han gikk målløs av bana på Anfield bør Sergio være mer en klar for å slå tilbake.

Husk at deadline er lørdag klokka 12:30, og lykke til alle sammen!