En drøm som gikk i oppfyllelse

Selv om de aller fleste hadde forventet mye mål og to lag som ville angripe, var Liverpool – Manchester City en kamp som kunne gå alle veier. Ingen hadde blitt sjokkert om uslåelige City gikk enda en kamp uten å tape. Ingen hadde blitt satt ut om det var Liverpool som stoppet Guardiolas seiersmaskineri.

Men at gigantmøtet på Anfield skulle stå igjen som sesongens beste fotballkamp, var en drøm som gikk i oppfyllelse. 

Den lyseblå angrepsrekken som har blitt hyllet runde etter runde, sto plutselig igjen som statister. Selve beviset på ustoppelige City, Raheem Sterling (8.9), så ut som den juniorspilleren han var før han begynte å høre etter når Pep ga han instrukser. Sergio Agüero (11.7) har aldri scoret foran the Kop, og var et godt kakestykke unna å ta Anfield-jomfrudommen, selv om argentineren rasket med seg en assist på tampen. Og Kevin De Bruyne (10.3) var ikke like genial som han pleier å være.

Geniet, med hvit laboratoriefrakk og tjukke briller, og sitt bredeste signaturglis, heter nemlig Roberto Firmino (9.1). Brasilianeren er en stor favoritt både hos Jürgen Klopp og blant Liverpool-fansen, og nå er det på høy tid at Firmino også blir en Fantasy-favoritt.

Selv John Stones og hans uslåelige City klarte ikke stoppe Roberto Firmino. (Foto: Scanpix)

De 206 000 Fantasy-managerne som hadde solgt Firmino fra sitt lag før denne runden, sitter nok igjen med ei litta bismak i munnen etter den vanvittige festen på Anfield. Selv er jeg flau og forbanna på meg selv, etter å ha solgt Firmino etter runde 5. Etter scoring og assist på søndag, har Firmino nå levert flere poeng enn Agüero og er nummer to på poenglista for angriperne. Prislappen på £9.1 ser mer og mer ut som et soleklart varp, og det beste er at Liverpool har et nydelig kampprogram – helt frem til siste runde i mai.

Elleve av Liverpools resterende femten kamper denne sesongen er lysende grønne, den tolvte kampen er borte mot Everton (og burde vært kjempegrønn), og Firmino har allerede bevist at han kan prestere mot topplagene. Sammen med Mohamed Salah (10.2), er Liverpools dødelige duo min førsteprioritet å få inn på laget de kommende rundene. Salah er fortsatt den Liverpool-spilleren som ligger høyest i banen, og årets kjøp i Premier League er uten tvil også årets Fantasy-kjøp. Hvorfor jeg ikke har Salah på laget, har jeg allerede betalt titusenvis av kroner til psykolog for å få svaret på.

Apropos bismak – de 180 000 managerne som solgte Salah før denne runden, har nok konstant drukket munnskyllevann siden søndag kveld. 

Som om det ikke var nok med Firmino og Salah, ville plutselig Alex Oxlade-Chamberlain (5.6) også være med på leken. The Ox fikk tillit i Coutinho-rollen, og Chamberlains gjennomsnittlige posisjon var høyere i banen enn Sadio Mané (9.3). Potensialet til Chamberlain er stort, også i Fantasy, men sjansen for at engelskmannen fortsetter i samme spor helg etter helg, er dessverre ikke stor nok. Verdien til Chambo Rambo er åpenbar hvis Klopp fortsetter å gi tillit til engelskmannen, men spørsmålet er om det hentes inn en erstatter for Coutinho etter helgens prestasjoner, som Simen blogget om i går. Så min anbefaling er å la overgangsvinduet gå sin gang og være trygg på at Chamberlain er fast i startelleveren før du henter inn Liverpools nye helt på laget ditt.

Brennhete Arnautovic ble oengkongen i runde 23. (Foto: Scanpix)

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle hylle David Moyes, men det er en tid for alt. West Ham har, mot alle odds, blitt et interessant lag å følge igjen, takket være Marko Arnautovic (7.0) og Manuel Lanzini (6.8). Det er lite som er mer tilfredsstillende enn å se billige midtbanespillere levere store poengsummer, og med West Hams kommende kamper og form, ser poengfesten ut til å fortsette en stund til. Nå skal det sies at West Ham var dødelige effektive mot Huddersfield, for fire scoringer ut av seks skudd på mål er meget god uttelling. Den uttellingen vil selvfølgelig ikke fortsette, men så lenge Arnautovic og Lanzini er i form og West Ham har et nydelig kampprogram, er det bare å kose seg med the Moyes boys.

En annen du virkelig skal beholde – eller prøve å finne plass til – er Heung-Min Son (8.2). Som ventet ble det plankekjøring mot Everton, men det er verdt å merke seg at Son fyrte av flere skudd enn Harry Kane (13.0), som nå er oppe på 13-tallet og blitt high-end Fantasy-mann.

Kane og Son i storform herjet med Everton. (Foto: Scanpix)

Sammen med West Ham, slo Tottenham brutalt tilbake etter Double Gameweek-fiaskoen og leverte poeng sent, men godt. Grunnen til at akkurat Son er en gavepakke til oss Fantasy-folk, er hans direkte spillestil og enorme gjennombruddshissighet. Son har startet de ni siste for Spurs, inkludert alle kampene i det tøffe juleprogrammet, og skepsisen til rullering hos Pochettino er borte. Eksplosiviteten til Son gjør at sør-koreaneren bør bli stående i laget ditt også når Spurs møter Manchester United, Liverpool og Arsenal. I toppkamper tidligere denne sesongen, spilte Son i tospann med Kane på topp og det er sannsynlig at Pochettino vil gjøre noe av det samme nå. Tottenham trenger Son som alltid går rett på mål og truer bakrom i disse kampene, og Son er uansett i så god form at han aldri vil bli vraket heller, uavhengig av formasjon og taktiske grep.

Før du sovner av et altfor langt blogginnlegg på en trist tirsdag, er det litt gøy å nevne at Alvaro Morata (10.4) er denne sesongens Fantasy-jojo. Spanjolen er nemlig den spilleren som er byttet inn 3 766 148 ganger, og byttet ut 3 481 208 ganger – og topper begge lister denne sesongen. Før helgens runde er Morata fullt forståelig den spilleren flest har byttet ut, og jeg er en av de 68 492 som har fått nok av Moratas sjansesløsing.

Hvem jeg bytter inn? Ligaens hviteste glis, selvfølgelig.