Rundens utvalgte, runde 21

Årets siste runde står på dørkarmen med nedkjølt champagne i hånda, klar til å ønskes velkommen inn og bli med på nyttårsfesten. 

Siden Tottenham og West Ham ikke har kamp denne runden, er det selvfølgelig ingen representanter fra de to London-lagene blant de elleve utvalgte for denne runden. Men om bare noen få dager kickstartes det nye året med sesongens første dobbelrunde, og med Kane i kalasform, er en runde uten kamp for Harry Kane forferdelig dårlig timing.

Og for å gjøre det enda verre, meldte Pochettino på dagens pressekonferanse at Kane er blitt syk, og at det er usikkert når Kane er tilbake i trening. Pochettino sa også at det ikke er noe “big issue”, så sjansene for at Kane er ute i runde 22 er tilstede, men forholdsvis små i mine øyne. Så ingen grunn til panikk – foreløpig.

Neste kamp for Spurs er neste år – da ryker vel Kane og co. på Fantasy-laget? (Foto: Scanpix)

Men da er vel “Free Hit” det beste å gjøre i runde 21 med spillere som en forkjøla Kane, Eriksen, Son, Ogbonna, Masuaku og co på laget?

Nei, “Free Hit” er ikke den beste løsningen denne runden.

Det er nemlig stor sannsynlighet for at runde 31 som spilles 17. mars, blir svært amputert – med kanskje bare halvparten av lagene i aksjon. 17.-18. mars spilles kvartfinalene i FA-cupen, med minst 5-6 Premier League-lag. I runde 31 møter ingen av topp seks-lagene hverandre, så hvis Liverpool, Manchester United, Manchester City og Chelsea spiller kvartfinale i FA-cupen, har heller ikke deres motstandere i ligaen noen kamp i runde 31. Dermed kan det bli som forrige sesong, hvor det kun var fire PL-kamper i runde 28. Så om du brenner Free Hit denne runden, kan jeg love deg at det vil svi hardt når kalenderen viser 17.mars.

Derfor er det beste valget denne runden å benke Kane og resten av gjengen du måtte ha fra Spurs og West Ham – og så langt det lar seg gjøre – spare byttet slik at du står med to bytter før dobbelrunden 01. januar. 

Om du derimot må gjøre noen endringer på laget ditt før deadline i morgen ettermiddag – her er mine elleve utvalgte for nyttårsrunden: 

ROB ELLIOT – Benitez vil gjøre alt han kan for å hente ny keeper i januar, men foreløpig er Elliot den beste målvakten i Newcastle. Selv uten clean sheet, har det blitt strafferedning og tretten redninger på Elliot på de siste tre, og når Brighton kommer på besøk skal Newcastle få sin første hjemmeseier og clean sheet på elleve kamper.

MARCOS ALONSO – Den dyreste forsvareren forsvarer endelig prisen, nå er Alonso den forsvarsspilleren med flest Fantasy-poeng. Alonso har faktisk like mange skudd på mål som Salah og Agüero på de siste fire kampene, og har snittet ekstreme ti poeng på disse fire kampene. I forrige kamp mot Brighton lå Alonso like høyt i banen som Morata, og da er £7.2 plutselig ikke så dyr prislapp lenger.

CHRISTIAN KABASELE – Hvordan jeg klarer å velge en forsvarer som har levert seks poeng på de siste fem kampene, er alene årsaken til at jeg er en fullstendig idiot. Men når Watford møter Swansea er det umulig å ikke velge en Watford-spiller, for Swansea har færrest skudd på mål i ligaen. Kabasele er også en trussel på offensiv dødball, slik Watford scoret sine to mål mot Leicester forrige runde.

ANDREW ROBERTSON – Med Alberto Moreno ute, er Robertson bankers på venstrebacken til Liverpool. Med en assist og tre clean sheets på de siste fire, har Robertson gitt stor verdi for pengene i julen. Liverpool har holdt nullen i syv av sine ti hjemmekamper denne sesongen og er i storform offensivt, så her skal Leicester få slite tungt med å henge med på valsen.

Jesse Lingard er plutselig blitt Uniteds viktigste angriper. (Foto: Scanpix)

JESSE LINGARD – Nok en engelsk unggutt som virkelig har slått ut i full blomst denne sesongen – Lingard har gått fra å være innbytter annenhver kamp i høst til å bli Uniteds viktigste offensive spiller. Lingard har levert seks mål og to assist på sine siste syv, og trengte bare en omgang på å putte to mot Burnley – det betyr friske bein og nye målpoeng mot Southampton som lekker som en åpen brønn defensivt.

KEVIN DE BRUYNE – Plutselig var man skuffet over Kevin De Bruyne igjen, etter bare en assist på to kamper mot Bournemouth og Newcastle. Men maestroen fra Belgia burde hatt scoring i midtuka, og dirigerer hele City-angrepet som han selv ønsker. De Bruyne tåler også det tette kampprogrammet bedre enn veldig mange, og vil garantert stå for mye av underholdningen mot Crystal Palace på nyttårsaften.

Philippe Coutinho inviterer til nyttårsfest i helgen. (Foto: Scanpix)

PHILIPPE COUTINHO – Fire mål og fem assist på sine siste seks har Coutinho, som virkelig er i storform om dagen med et poengsnitt på 11,3 på de siste tre kampene. Brasilianeren er umulig å stoppe, og da er også Liverpool rimelig ustoppelige. De tre siste møtene mellom Liverpool og Leicester har gitt oss fjorten mål, og da lukter det ny tosifret poengfangst på lille Phil.

EDEN HAZARD (Visekaptein) – En større berg-og-dal-bane i Fantasy enn Hazard skal du lete lenge etter. Hadde man fått poeng for hælflikker og førstetouch, hadde Hazard vært soleklar kaptein hver eneste runde. Med en assist på de siste fem kampene, har 77 000 Fantasy-managere byttet ut Hazard før hjemmemøtet med Stoke. Det er en fryktelig dårlig ide, for Stoke har sluppet inn flest mål denne sesongen og mangler hele forsvarsrekka i årets siste kamp. Nå smeller det fra Eden!

Raheem Sterling er selve beviset på uslåelige Manchester City. (Foto: Scanpix)

RAHEEM STERLING – Plutselig er Sterling blitt must-have i Fantasy, tro det den som kan. Tre mål, tre assists og førtifem poeng på de siste fire er det bare å bøye seg i hatten for, og Sterling ser nå ut til å være ganske så fast i laget til Pep. Sterling har blitt det giftigste angrepsvåpenet til City, og selv om jeg kjenner rotasjonsfrykten komme krypende, ser jeg ingen grunn til å ta sorgene på forskudd.

ROBERTO FIRMINO – Og jammen er ikke Roberto Firmino blitt et must-have også, etter tosifret poengfangst tre kamper på rad. Det er bare Kane som har flere poeng enn Firmino denne sesongen, og det lille uforløste potensialet vi har sett i ligaen denne høsten er borte for godt. Firmino er den mest populære spilleren å hente før denne runden, men den forbannelsen stopper ikke Firmino og Liverpools nyttårsfest på Anfield.

Alvaro Morata tilbake i scoringsform er denne rundens kaptein. (Foto: Scanpix)

ALVARO MORATA (Kaptein) – Stoke mangler altså Shawcross, Zouma, Martins Indi, Johnson og mest sannsynlig Pieters. Det lukter Diouf og Berahino som stoppere, og med Morata som scoret hat-trick sist han møtte Stoke, kommer det til å bli fullt fyrverkeri på Stamford Bridge. Moratas bevegelser i motstanderens boks er umulig å stoppe, og med Hazard som ofte trekker ned i banen, er det Morata som skal avslutte angrepene for Chelsea. Så finn frem tversoversløyfa, og nyt poengfangsten til denne rundens kaptein!

Dermed ser rundens utvalgte slik ut – som preges sterkt av Liverpool, Chelsea og Manchester City:

Husk deadline for runde 21 lørdag 30. desember kl. 15.00, så ikke glem å velge din siste kaptein for året, og måtte du forlate 2017 med et smell og grønne piler!

GODT NYTT ÅR!