Julens utvalgte, runde 19 og 20

It’s the most wonderful time of the year!

Det blir ikke bedre enn å dumpe ned i sofaen med julestrømpa på fanget, glefse i seg pinnekjøtt og medisterkaker, mens øynene festes på deilig Premier League-fotball som så og si spilles hver eneste dag gjennom julen. 

Som en perfekt aperitif sparker Arsenal og Liverpool i gang juleprogrammet allerede i kveld, og grunnet det tette kampprogrammet, er denne rundens utvalgte blitt til julens utvalgte som inneholder den beste elleveren å ha på Fantasy-laget ditt både i runde 19 og 20. Som alle av oss har fått erfart denne høsten, er Fantasy en risikosport, så jeg får bare krysse fingrene for at julenissen synes jeg har vært en snill gutt og ikke legger noen hamstringskader eller uventede suspensjoner under treet i år.

Det blir ingen julefest på Harry Kane. (Foto: Scanpix)

Akkurat på grunn av potensielle uhyggelige overraskelser, får Harry Kane juleferie fra rundens utvalgte – ene og alene grunnet faren for suspensjon i runde 20. Får Kane gult kort mot Burnley, må han stå over mot Southampton før Tottenham ikke har kamp i runde 21. La oss alle håpe Kane holder seg i ribbefettet lille julaften, slik Alvaro Morata ikke klarte mot Bournemouth i midtuka. Siden spanjolen må stå over helgens runde, blir det heller ikke noe julegrøt til Morata i år.

Disse elleve er julens utvalgte for runde 19 og 20:

DAVID DE GEA – Det er ikke noe poeng i å diskutere hvem som er det beste keepervalget på Fantasy denne sesongen. David De Gea er helt overlegen, og allerede skaffet mange poeng for United. De Gea er rimelig dyr, men verdt hver eneste pesetas. Leicester og Burnley vil slite med å score på den spanske veggen, og med Phil Jones tilbake i laget igjen, ser United-forsvaret enda tryggere ut.

MARCOS ALONSO – Vi hadde kanskje for høye forventninger til Alonso etter forrige sesong, men etter mål og assist på sine to siste kamper, er Alonso tilbake i godt, gammelt slag. Spanjolen er faktisk på sølvplass blant forsvarerne med flest poeng, og uten noe konkurranse på vingbacken er Alonso et trygt og godt valg. Med Everton og Brighton som motstandere lukter det både defensive og offensive poeng på Alonso i julen.

NICOLAS OTAMENDI – Snøfreseren fra Argentina har allerde scoret fire mål denne sesongen, og selv om clean sheet-poengene ikke har eksistert de fire siste kampene, har Otamendi plukket respektable tjueni poeng. Med Stones ute og Kompany kronisk skadet, er Otamendi bankers når City skal møte Bournemouth og Newcastle. Endelig blir det smultringer på Otamendi igjen!

ANGELO OGBONNA – At David Moyes fortsatt er en okei fotballtrener, er julens største mirakel. Scoring og tre nuller har Ogbonna levert i desember, og italieneren står høyt oppe på Fantasy-ønskelista til de aller fleste av oss. Akkurat som City, møter West Ham også Newcastle og Bournemouth, og dermed vil nok Ogbonna få smake på julebaksten til Otamendi.

MOHAMED SALAH (Visekaptein) – Krølltoppen med krøller sikkert over hele kroppen fortsetter å levere poeng runde etter runde. Når Salah faktisk er så vanvittig god som han er, velger jeg å tro at han er utenfor rotasjonsfare, for Salah MÅ jo spille for at Liverpool skal score mål. Liverpool elsker å møte Arsenal, og har scoret fjorten mål på fire kamper mot the Gunners. Dermed blir det garantert mål på Salah både mot Arsenal og hjemme mot fortapte Swansea på Boxing Day.

Kevin De Bruyne er årets Fantasy-gave under treet. (Foto: Scanpix)

KEVIN DE BRUYNE (Kaptein) – Det tok litt tid, men nå er ligaens beste spiller også det beste Fantasy-objektet. Det er bare De Bruyne som kan være et røverkjøp til £10.3 millioner, for basert på prestasjonene til belgieren burde prisen hans vært minst £120 millioner. De Bruyne fikk hvile i midtuka, og skal være uthvilt til å fortsette storspillet i julens kamper. Fyll skålen med svor, her skal det knaskes med åpen munn når julens kaptein plukker poeng like fort som gavepapiret rives av på julekvelden.

WILFRIED ZAHA – Etter tidenes verste sesongstart, har Crystal Palace faktisk ikke tapt på syv kamper. Roy Hodgson har kanskje litt av æren for det, men det er først og fremst Zaha som skal hylles for ørnenes snuoperasjon. Zaha har målpoeng i tre kamper på rad, og den rekka stopper ikke når Crystal Palace skal møte Swansea – til og med Arsenal skal få problemer med å stoppe driblefanten Zaha.

EDEN HAZARD – Hovmesteren på brua inviterer til høytidsfest i disse dager, og selv uten en suspendert Morata vil Eden Hazard servere poeng. Hazard slapp unna med en liten halvtime i midtuka, og vil være ekstra giftig når Chelsea går inn i det fineste kampprogrammet i hele ligaen. Everton var ikke imponerende defensivt mot Swansea, og Brighton hjemme på 2. juledag er det bare å ta på seg finstasen.

Enda et Pogback – denne gangen med perfekt timing før juleprogrammet. (Foto: Scanpix)

PAUL POGBA – Maestroen på Drømmenes teater er selve definisjonen på å være fast i laget. Når Pogba i tillegg har levert ti målpoeng på de åtte kampene han har spilt i ligaen denne sesongen, er franskmannen årets lille Jesusbarn til bare £7.9 millioner. Leicester imponerte ikke defensivt mot Crystal Palace, og et skadeskutt Burnley vil ikke klare å stenge igjen slik de har gjort denne høsten med Pogba tilbake på banen for Manchester United.

ROBERTO FIRMINO – Med Liverpools statistikk mot Arsenal holder det ikke bare med én Liverpool-spiller i julen. Firmino ser kanskje ut som et fordervet juletre, men hva gjør vel det når brasilianeren på sine siste to bortekamper har levert tre mål, en assist og tjuefem poeng? Firmino er en liten rotasjonsrisk hjemme mot Swansea, men fristelsen av å spille alle i Fab Four blir for stor for Klopp. Med en betydelig lavere pris en Agüero, Lukaku og Kane, passer Firmino perfekt for juleprogrammet.

ANDRE GRAY – Dette er julens store joker. Julen er en tid for å være gavmild, og Andre Gray får muligheten både av Marco Silva og i julens utvalgte. Watford er i forferdelig form, takket være tre utvisninger på rad, men for å få plass til alle midtbanestjernene, må det bli litt sjansespill på topp. Superspissene har ikke levert de siste rundene, og med Troy Deeney ute i fire kamper, er Gray mannen som skal score mål mot Brighton og Leicester. Dette blir enten lutefisk eller kalkun, men herlighet – det har skjedd større under på denne tiden av året enn at Gray putter noen kasser.

Husk fristen som er allerede i kveld, fredag kl. 19.45, så er alt klart for en nydelig julefeiring – lykke til og riktig god jul!