All I Want for Christmas Is Roo

Han ble avskrevet og utskjelt av alle. Allerede før han hadde tatt på seg den blå drakta igjen, var jeg overbevist om at mannen var ferdig på toppnivå. Selv etter å ha blitt matchvinner i seriepremieren, ga jeg ikke den hjemvendte sønn noe håp. 

Men nå kryper jeg til korset som aldri før. 

Seks mål og tre assists har Wayne Rooney (7.6) levert på sine siste fem kamper. Seks mål og tre assists. Det er helt spinnvilt fra en spiss som ikke er spiss lenger, og som definitivt har sine beste år som fotballspiller bak seg. Etter en forferdelig start på sesongen for Everton, har Big Sam snudd opp ned på alt – nærmest ut av ingenting. Og plutselig er det bare Harry Kane (12.7) og Romelu Lukaku (11.3) som har flere poeng enn Rooney.

Glem Morata (10.7), glem Agüero (11.5) og glem Lacazette (10.4). Wayne Rooney er årets beste julegave. 

Julestemninga har nådd nye høyder på Merseyside denne helgen, og både den blå og den røde delen av Liverpool ser ut til å få en av sine bedre julefeiringer på lenge. Klopps lille hjelpere leverer så det synger etter offensivt, og de Liverpool-supporterne som spiller Fantasy med hjertet tar innersvingen på de aller fleste av oss. Mohamed Salah (10.0) er fortsatt toppscorer, og med Philippe Coutinho (9.0) og Roberto Firmino (8.6) i prakthumør er det veldig fristende å doble opp på Liverpool offensivt. Med både Kane og Morata ute av scoringsform, ser spissene på Merseyside ut som minst like god verdi for pengene enn de store hundene fra London.

Nok er nok med Watford nå. (Foto: Scanpix)

Watford fikk en mann utvist for tredje kamp på rad, og gikk i tillegg på sitt tredje tap på rad. Marco Silva og Watford har blitt hyllet hele denne høsten, men nå er det nok skryt. Ja, så har Watford store skadeproblemer, og ja, Richarlison (6.6) er fortsatt en gutt laget av gull, men Silvas menn har bare holdt nullen to ganger på sine siste fjorten. Selv ikke det overkommelige kampprogrammet med Brighton, Leicester og Swansea på de tre neste kan redde Watford-forsvarerne, det er altfor mye kaos og kokos i Watford om dagen. Selv om det er urimelig å forvente at Kiko Femenia (4.6) og co. skal levere defensive poeng på høyde med Burnley, har Watford fått mer enn nok skryt nå. Og altfor mange runder på laget mitt.

Kontrasten blir fryktelig stor til West Ham hvor David Moyes på en eller annen sinnsyk måte har klart å holde nullen i tre kamper på rad. Angelo Ogbonna (4.4) har levert 29 poeng på sine siste fire, og er et varp til kun £4.4 millioner – spesielt med dobbeltrunden West Ham har fått dumpa i fanget på nyåret. Manuel Lanzini (6.8) har også vært fryktelig heit de siste kampene, og sluttet ikke å leke med Stoke-forsvaret før han hadde tre assists.

Men de 23 000 Fantasy-managerne som har henta inn den lille argentiner før helga, får ikke noen mandel i grøten i år. FA har siktet Lanzini for filming og må etter all sannsynlighet stå over de to neste kampene for West Ham. Så da blir det en liten juleferie på Lanzini – som er tilbake akkurat i tide til Double Gameweek.

Noen julemarsipan fortjener heller ikke de snaue 44 000 managerne som hentet inn James Tarkowski (4.8) etter tre nuller på rad. FA har nemlig også en høne å plukke med Tarkowski etter helgens runde, og vil mest sannsynlig være utestengt de neste tre kampene. Heldigvis er Burnley-muren helt umulig å trenge gjennom, uansett hvem som spiller.

David Silva tok Fantasy-forbannelsen til nye høyder. (Foto: Scanpix)

Og akkurat hvilke elleve som spiller har ingenting å si for Manchester City. David Silva (8.3) løftet forbannelsen som følger rundens mest populære spiller å hente inn til et nytt nivå, og måtte se lagkameratene sine herje med Tottenham på TV-en hjemme. Det er uvisst hvorfor den skallede spanjolen ikke en gang var på benken, men ryktene vil ha det til at Silva sto over av personlige grunner. Dermed er det vanskelig å si når Silva er tilbake, og før vi vet noe mer anbefaler jeg å vente med et eventuelt bytte.

Den mest populære transferkomboen før helgen er ut med David Silva, og inn med Raheem Sterling (8.5), som egentlig gir veldig mye mening. Problemet er bare å bruke opp et bytte på hoppe et steg til siden i City-laget, i den mest hektiske perioden av sesongen. Samtidig er det ikke noe tvil lenger om at midtbanespillerne til Pep er umulige å komme utenom. Med et snilt juleprogram bør du ha minst en lyseblå stjerne på midtbanen din, og det er Kevin De Bruyne (10.3) og nevnte Sterling som lyser sterkest på toppen av julegrana.

Om du sitter med en tom grøtskål som meg, og ikke har noe poeng å pynte treet med, klinker vi til med ny sending på torsdag – så tune in og fyr løs med spørsmål på bittebittelille julaften kl 12.00!