Rundens utvalgte, runde 18

Kampene kommer tett som hagl i desember, og enkelte spillere ser ut som de allerede har tatt juleferie. Selv om mange av oss banna kraftig over julebrusen da lagoppstillingene for runde 17 tikka inn, er det bare å legge midtuka bak seg så fort som mulig. Helga er her, og vi er mer enn klare for runde 18 og grønne piler. 

Helga byr blant annet på storoppgjør på Etihad, og dermed blir rundens utvalgte rensa for Tottenhamspillere. Selv om Son er i kjempeform, vil nok Pochettinos gutter få det tøft når de besøker ligaens beste lag. Jeg unngår også Agüero/Jesus-bingoen, dette er ikke tida for å gamble på at man klarer å lese tankene til Pep. Men det er ingen grunn til å deppe over det, for det finnes mer enn nok av poengplukkere lenger ned på tabellen.

Her er rundens utvalgte:

NICK POPE – Burnley er i ferd med å forsvare seg inn i konkurransen om å få spille i Europa, og det er ingen grunn til å ikke la Pope få ta plassen mellom stengene også denne runden. Burnley møter Brighton, som kun har scora ett mål på de fem siste kampene. Du trenger ikke være Snåsamannen for å spå ny clean sheet for Pope og co.

SEAD KOLASINAC – Kolasinac fikk hvilke i midtuka, og bør derfor være mer enn klar for å levere når Newcastle kommer på besøk. Bosnieren vil være involvert i mye av det offensive spillet til Arsenal, og har også gode sjanser for å få med seg poeng for clean sheet hvis Mustafi er tilbake i midtforsvaret.

Phil Jones er endelig tilbake med sitt legendariske fotofjes! (Foto: Scanpix)

PHIL JONES – Bonusmagneten Phil Jones er tilbake! Han stakk av med to bonuspoeng forrige runde, og bør levere igjen når Manchester United gjester West Brom. West Brom har gått målløse av bana de siste tre kampene, og når De Gea i praksis har blitt en levende vegg er det bare å sette hus og hytte på ny clean sheet for Phil Jones.

JONJOE KENNY – Ole Martin måtte pga tapt veddemål ha Kenny som kaptein forrige runde. Det skulle egentlig være en straff, men nå som Big Sam virkelig fått skikk på Everton-forsvaret ble det et glitrende kapteinsvalg i ei runde der mange av kanonene skuffa. På de siste fire kampene er det kun Salah som har klart å score mot Everton, og nå møter de laget som har scora færrest mål så langt denne sesongen. Det er bare å glede seg til at poengene renner inn for Kenny og co.

MOHAMED SALAH (Kaptein) – Salah gikk målløs av bana i midtuka, men jeg er sikker på at han er tilbake for fullt nå i helga. Egypteren har levert offensive poeng i 13 av 17 runder, og møter Bournemouth som ikke har holdt nullen siden de møtte Swansea i runde 13. Og selv om Klopp er i ferd med å bli den nye kongen av rotasjon, har Salah vist at han også leverer når han kommer inn fra benken. Jeg spår nytt Salah-party på søndag!

EDEN HAZARD – Eden gikk også mål- og assistløs av bana forrige kamp, men til helga blir det ny poengbonanza. Hazard ble tatt av tidlig mot Huddersfield, og bør derfor være frisk og fin når det braker løs på lørdag. Southampton har sluppet inn mål i åtte kamper på rad, og slapp inn fire mål mot Leicester forrige runde. Det blir garantert mål på Stamford Bridge også, og Hazard kommer til å være involvert i dem!

David Silva – Ikke bare assistkonge, nå også måltjuv av rang. (Foto: Scanpix)

DAVID SILVA – Fire mål på de tre siste kampene. Vi er ferdige med Sterling og Sané, nå er det David Silva som gjelder! Spanjolen er i kanonform, og bør kunne skape trøbbel for et skadeplaga Tottenham-forsvar. Et poengsnitt på 6.8 per kamp de siste fem rundene for prisen 8.2 er det jeg kaller en god deal!

RIYAD MAHREZ – Når Mahrez er i form, er han rent fantasy-gull. Og det er ingen tvil om at magikeren fra Algerie ligner mer og mer på en spiller som har vunnet seriegull. Han har 32 poeng på de siste fire kampene, og jeg har lite tro på at Crystal Palace skal klare å stoppe lysluggen når runden sparkes i gang lørdag formiddag.

RICHARLISON – Marco Silva har nettopp bekrefta at Richarlison er spilleklar, og at han bare slet litt med “fatigue” i midtuka. Watford har vist at de kan score mot hvem som helst denne sesongen. Denne runden får de besøk av Huddersfield, som har sluppet inn 12 mål på de siste fem kampene. Dermed bør det være gode sjanser for et par brasilianske samba-mål på lørdag.

Rooney er hjemme igjen, og har fått en ny vår i Evertondrakta. (Foto: Scanpix)

WAYNE ROONEY – Man skal aldri avskrive gamle sluggere. Wayne Rooney har henta fram igjen både spillegleden og målteften nå som han er tilbake i gamleklubben. Det er bare Salah, Kane og Agüero som har flere mål enn Wayne så langt, og Evertons Sjuende far i huset har levert fem mål og én assist på de siste fem kampene. Det gir et poengsnitt på 9 poeng per kamp, og det er så vakkert at jeg gir ham sjansen denne runden.

ALEXANDRE LACAZETTE (Visekaptein) – Lacazette ble hvilt mesteparten av midtukekampen, og kommer til å være fit for fight mot Newcastle. Newcastle har sluppet inn mål i åtte kamper på rad, og jeg tror de går på en ny smell på Emirates. Lacazette kommer til å lede angrepet for et Arsenal som er sultne på revansj etter midtuka. Det er bare å finne fram popcornet!

Husk at fristen for transfers, bytter og kapteinsvalg er lørdag kl 12.30, og lykke til alle sammen!