Rundens utvalgte, runde 17

Adventstid og julestri er tydeligvis hardere kost for spillerne i Premier League enn for oss Fantasy-managere. Med ny midtukerunde som sparkes i gang i kveld, er det større skadebekymringer og rotasjonsfrykt enn noensinne.

Alvaro Morata ble meldt uaktuell av Conte sent mandag kveld, grunnet en ryggskade og slitne bein. Samtidig som Morata-salget ble skutt i været, la spanjolen ut bilde på Instagram av magen til samboeren og annonserte at selv om beina er slitne, fungerer det tredje beinet i beste velgående. Jeg er ikke blant de 260 000 som har solgt Morata før denne runden, fordi Chelseas nummer ni er tilbake igjen til helgen og det er ingen grunn til å bruke et bytte for en runde når det er så mange andre skadeproblemer.

Aaron Ramsey er ute med hamstringskade i cirkus to ukus, Shkodran Mustafi er klar igjen til helgen, mens Mamadou Sakho må belage seg på noen uker, kanskje måneder, på sidelinja.

I tillegg skal forsvarsbautaen vi alle elsker, Ben Mee, testes før kampen mot Watford i kveld, det samme skal Kiko Femenia. Sjansen for at Mee spiller er større enn Femenia, men fortsatt er det ingen grunn til å hive ut to av de aller beste valgene i forsvarsrekka når de vil være tilbake igjen til helgen. Det er lett å tenke at -4 eller -8 er eneste løsning denne runden, men det er isåfall en dårlig løsning synes jeg. Å tjene inn disse minuspoengene på en runde skal godt gjøres, og du vil angre på fredag når Mee og Femenia er spilleklare igjen, hvis du har hittet de ut bare noen dager tidligere.

Og for å gjøre det enda verre, roteres det over den laveste skoen som finnes. Klopp og Liverpool er blitt det nye, slemme monsteret i rotasjonslabyrinten det er umulig å finne veien ut av, og spesielt blant topplagene har det blitt voldsom gjennomtrekk. Hittil har tanken om å finne de trygge spillerne i lagene som ligger midt på tabellen vært ganske åpenbar, men når Marco Silva hinter til at Richarlison trenger litt hvile, er det ikke mange lyspunkter igjen i denne fantasiverdenen.

Så nå gjelder det å puste dypt tre ganger, sette seg i fosterstilling og stappe kjeften full av juleskum.

Forhåpentligvis kan disse elleve tørke tårene våre denne runden: 

Burnley-fansen – og Fantasy-managere – har en ny Gud å tilbe. (Foto: Scanpix)

NICK POPE – Burnley ass, for en gjeng med deilige fotballspillere. Hadde jeg vært seks år gammel, hadde jeg fort endt opp som Burnley-fan. Pope og hans disipler er eksperter på å vinne 1-0 hjemme, og når Stoke uten selvtillit kommer på besøk til Turf Moor er det rimelig lav resultatodds i denne kampen. Om Mee spiller eller ikke, Pope redder alt som kommer hans vei og gleder seg til ny clean sheet på hjemmebane.

CHRIS SMALLING – Med Eric Bailly ute og Phil Jones fortsatt skranglete, er Chris Smalling blitt den nye forsvarssjefen på Old Trafford. United må slå tilbake etter tapet mot byrivalene i helga, og da passer det perfekt med hjemmekamp mot Bournemouth. Både King og Defoe går målløse av banen her, og Smalling har allerede bevist at han kan score på dødball.

ANDREW ROBERTSON – Mange hadde nok forventet mer spilletid på Robertson, men nå som Moreno er ute med skade er Robertson det tryggeste valget i Liverpools backrekke. Liverpool har imponert defensivt på hjemmebane i år, og mot et lavtliggende West Bromwich vil Robertson være mye med fremover også. Her blir det både clean sheet og assist på lille Andy.

NICOLAS OTAMENDI – Fire mål på sine siste elleve kamper er ett mål mer enn Lukaku, så bulldogen i midtforsvaret til Manchester City kan tydeligvis mer enn å komme seint inn i taklinger og dra på seg gule kort. At det blir en ny ellevepoenger skal godt gjøres, men at rekken til City uten tap skal stoppe på Liberty er som å tro på julenissen.

Farao Salah er denne rundens kaptein. (Foto: Scanpix)

MOHAMED SALAH (Kaptein) – Hvor lenge fortsetter denne mannen å leke med motstanderen? Minst en runde til! Den overlegne poengkongen etter seksten runder har åtte mål og en assist på sine siste seks, og uansett om Klopp benker sin farao, blir det målpoeng på Salah. Vinner spurten om kapteinsbindet på photofinish, da jeg tror Brighton vil stenge bedre igjen enn West Brom.

HEUNG-MIN SON – Sør-koreaneren sørger ikke bare for en voldsom salgsboost for Spurs i Asia, men at Spurs i det hele tatt fortsatt henger med i toppen. Med sin eksplosivitet og arbeidskapasitet har Son storspilt de siste to kampene og er mannen som får utdelt nøkkelknippet av Pochettino når de liljehvite skal finne veien gjennom betongdøra til Brighton onsdag kveld.

RAHEEM STERLING – Jeg gir meg ikke, og hiver meg ut i rotasjonsdansen til Pep igjen. Når Sterling ligger som Citys fremste mann, selv med Gabriel Jesus på banen, er det tydelig at Pep faktisk elsker Raheem Sterling. Engelskmannen ser giftigere ut enn rekkekamerat Sané, og frykten for at Sterling roteres nå etter seks kamper på rad fra start, velger jeg å overse og heller stole på at Guardiola ikke endrer på hans winning team.

EDEN HAZARD – Et lite arbeidsuhell forrige runde blir fort glemt når Chelsea skal møte Huddersfield. Nivåforskjellen skal være stor nok til at Hazard får med seg minst ett målpoeng her, og med Morata ute kan Hazard fort ende opp som midtspiss. Eden tar straffer, Chelsea må slå hardt tilbake og kommer det en tidlig scoring, blir dette en estetisk nytelse for alle med Hazard på laget.

Mahrez har funnet tilbake til storformen fra 2015/16. (Foto: Scanpix)

RIYAD MAHREZ – Den nye sveisen til Mahrez blir nok ikke nominert til noen pris på Costume Awards, men fintene, flikkene og scoringene alene fortjener en hederspris. Mahrez er i form, og alle husker forrige gang han var i form. Tjuefire poeng på sine siste tre er nydelige tall for en nydelig mann, og dette blir nok en runde med målpoeng på mannen som spiller med vanter året rundt.

HARRY KANE (Visekaptein) – Ja, Kane er fortsatt med. Det blir mer og mer uaktuelt å vrake Kane for hver kamp som går, spesielt etter to scoringer sist. Det gjorde nok godt for Harold, så at Brighton skal klare å holde unna for Kane, tror jeg ikke et snøfnugg på. Åpenbart kapteinsemne også denne runden, da han er en av de få som aldri blir benket, uansett motstander.

CHARLIE AUSTIN – Oh, good old Charlie! Det er så gøy med Charlie Austin, og det skulle bare mangle at han endelig får tillit av Pellegrino. Austin er Southamptons klart beste spiss, og med fire mål på sine tre siste har ikke Soton råd til å benke mannen som garantert eier fire-fem puber på sørkysten. Klarer Austin tre på rad? Å jadda, lukter målfest på St. Mary’s, spør du meg.

Etter at jeg tapte forrige rundes Fantasy-derby, har Mina fått ansvaret om å velge min kaptein – og hun kan selvfølgelig ikke velge Kane, Hazard eller Coutinho. Så hvis du har en skikkelig dårlig følelse før denne runden, kan jeg garantere at den ikke blir verre enn min! 

Husk deadline allerede i kveld kl. 19.45, og lykke til!