Rundens utvalgte, runde 16

Jula kommer jaggu tidlig i år.

Større og finere pakker enn menyen på superderby-søndag med Liverpool – Everton og Manchester United – Manchester City, setter både pinnekjøtt og ribbe i skyggen. Spesielt Manchester-derbyet synes jeg er mer åpent enn noen gang, og både Mourinho og Guardiola har garantert noen ess i ermet når de skal angripe hverandre søndag ettermiddag. I tillegg til små usikkerheter rundt David Silva (8.2) og Phil Jones (5.3), står denne rundens utvalgte uten spillere for en gangs skyld uten spillere fra Manchester-lagene.

Dette er de elleve jeg tror vil plukke flest Fantasy-poeng denne helgen: 

LUKASZ FABIANSKI – Keeperen under £5.0 som har levert flest poeng så langt denne sesongen, nyter godt av at forsvaret foran han ikke holder Premier League-nivå. Det betyr flest redninger og redningspoeng i ligaen, og så kommer det jo en clean sheet i ny og ne. Hjemme mot West Brom er en sånn kamp, hvor Fabianski vil gjenta bedriften fra forrige hjemmekamp og kose seg med en varm smultring fra boden utenfor stadion på vei hjem etter match.

Sakho har latt beina – og ikke håret – tale for seg denne høsten. (Foto: Scanpix)

MAMADOU SAKHO – Stopperen som er mest kjent for å herje på Snapchat og ha med seg bilde av Pogba når han går til frisøren, har begynt å vise potensialet som Klopp aldri var interessert i. Sakho har helt spinnville tall på sine tre siste kamper; ett mål og to clean sheets har gitt 28 poeng og 8 bonuspoeng. Slike tall er umulig å overse, så Sakho bør du både hente på Fantasy og følge på Snapchat.

MARCOS ALONSO – Chelseas spanske back har vært i skyggen av sine landsmenn Morata og Azpilicueta så langt denne høsten, og har ikke levd opp til forventningene etter braksuksessen forrige sesong. Men tross få offensive bidrag, er Alonso alltid en trussel – spesielt på frispark utenfor seksten. Alonso fikk etterlengtet hvile i midtuka, og det lover godt før London-derbyet mot West Ham.

BEN CHILWELL – Det unge talentet i Leicester har ikke vært fast denne høsten, men etter to gode kamper fra start er det innafor å prøve seg på Chilwell – som har holdt Fuchs ute av laget. Til bare £4.3 er Chilwell en nydelig vei inn i et Leicester-forsvar som har strammet seg opp og møter Newcastle som bare har ett lite poeng på sine siste seks kamper.

Coutinho er den mest populære spilleren å hente før helgen – vil han bryte forbannelsen? (Foto: Scanpix)

PHILIPPE COUTINHO – Å forklare hvorfor Coutinho er med i rundens utvalgte, er helt meningsløst. I mine øyne er brasilianeren Liverpools beste og viktigste spiller, og selv Big Sam skal få slite med å stable en defensiv mur som stopper Coutinho. Klarer Coutinho å opprettholde formen, er han årets røverkjøp til £8.9. Coutinho ser i tillegg ut til å være Liverpools straffetaker, og er dermed et solid kapteinsemne denne helgen.

AARON RAMSEY – Assisten til Lacazette forrige helg er selvfølgelig bevisst, og det beviser hvor smart og god denne waliseren er. Med sine dype løp fra midten er Ramsey den Arsenal-spilleren med flest poeng så langt, og er akkurat nå det beste valget blant midtbanespillerne i den midtre prisklassen. Southampton har bare holdt nullen to ganger på sine tolv siste kamper, så Forster er ikke akkurat noen De Gea heller.

DEMARAI GRAY – En ny, engelsk frekkas fra Leicester får tillit denne helgen. Med fart og uforutsigbarhet har Puel skjønt at Gray er en god mann å ha på banen, som fikk både scoring og en dårlig date med stolpen forrige helg. Igjen er den lave prisen en fordel, og Gray gleder seg til å løpe fra Newcastle-forsvaret som kun har en clean sheet på de siste elleve kampene.

Eden Hazards form de siste kampene har vært intet annet enn priceless. (Foto: Scanpix)

EDEN HAZARD (Visekaptein) – Trollmannen fra Belgia er ganske dyr i Fantasy, men prestasjonene og poengene Hazard har levert de siste ukene har forsvart prisen til det fulle. Hazard er ikke bare playmaker, men ligger ofte og lurer som bakromspiss og siktepunkt for gjennomspillene til Fabregas. Han tar straffer lett som en lek, og er i så godt humør om dagen at West Ham-forsvaret vil bli brukt som kjegler på lørdag.

ROBERTO FIRMINO – Forrige gang Firmino var i rundens utvalgte, varmet han benken. Argumentet for Firmino er fortsatt de samme, og nå har potensialet for poeng virkelig slått ut i full vigør. Mohamed Salah har måttet dele på målpoengene de siste kampene, og Firmino står med tre mål og en assist på sine to siste kamper. Det lover ikke godt for Everton-forsvaret, men desto enda bedre for oss Fantasy-managere.

Denne helgen vil Harry Kane reise seg igjen. (Foto: Scanpix)

HARRY KANE (Kaptein) – Fortsatt har jeg ikke mistet troen på Harry Kane. Tottenham har hatt en trøblete høst i ligaen, men sprudlet i Champions League. Da passer det perfekt for Kane at Stoke som har sluppet inn femten mål på syv bortekamper denne høsten kommer på besøk til Wembley. Kane fikk også hvile i midtuka, og bærer derfor kapteinsbindet denne runden.

ALVARO MORATA – Jeg savner fortsatt Diego Costa, men Morata har gitt Chelsea en ny dimensjon på topp. Moratas konstante involveringer foran motstanderens mål er grunnen til at spanjolen er spissen med flest poeng etter femten runder. Fem mål og to assist på seks bortekamper sier sitt før bortemøtet med West Ham, og den statistikken vil se enda penere ut når Anthony Taylor blåser av kampen lørdag ettermiddag.

Husk fristen som går ut lørdag 12.30, måtte det – rett og slett – bli gull og grønne piler for dere alle sammen!