Da Arsenal møtte veggen

Glem Skal vi danse, Stjernekamp, Narvestad og The Voice – bedre lørdagsunderholdning enn Arsenal – Manchester United finnes ikke.

Hvis ikke agendaen på styremøtet til Glazer-gutta i dag er hvorvidt statuen av David De Gea (5.8) skal være i diamanter eller smaragder, så skjønner jeg ingenting. De Gea var selve definisjonen på en levende vegg, og utenom en vanvittig Arsenal-scoring hvor Aaron Ramsey (7.2) leverer tidenes assist, stoppet De Gea absolutt alt. 14 redninger er ny rekord siden Opta begynte å føre statistikk i Premier League, som ga spanjolen hele fire redningspoeng.

De Gea topper poenglista for keeperne ganske overlegent, for denne sesongen har De Gea levert Fantasy-poeng på et helt annet nivå enn tidligere sesonger. Argumentet for å stå med en dyr keeper fra topp seks-lagene har vært tryggheten for clean sheets, mens argumentet for de billigere keeperne har vært redningspoeng. Men på femten kamper denne høsten har De Gea levert 54 redninger, kun Lukasz Fabianski (4.6) har flere enn De Gea.

Det er lov med god keeper – også i Fantasy. (Foto: Scanpix)

Spanjolen er også keeperen som scorer høyest av alle keeperne i bonuspoengsystemet, så at det er verdi for prisen til De Gea er ikke et spørsmål engang. Kombinasjonen av 36 clean sheet-poeng og 18 redningspoeng så langt denne sesongen er nok et bevis på at David De Gea er verdens beste keeper – også i Fantasy.

Og da er det faktisk greit å ha samme sveis som bartenderne på Ayia Napa.

Det offensive symfoniorkesteret i Liverpool har virkelig funnet tonen, og førstefiolinist Mohamed Salah (9.9) måtte pent bli vitne til at treblåsrekka med Philippe Coutinho (8.9) og Roberto Firmino (8.4) fikk være solister i helgens første adventskonsert. Coutinho var i en klasse for seg selv i samtlige nitti minutter, og ble fullt fortjent rundens poengkonge med atten poeng. Firmino som har vært inne i en måltørke i ligaen med bare ett mål siden august, fikk endelig ut potensialet vi har sett i Champions League. Dermed ble det kjærkomne tretten poeng på Firmino, som har en eierandel på 22.2% blant norske Fantasy-managere, nesten 5% mer enn på verdensbasis.

Etter å ha blitt benket i midtuka, slo Eden Hazard (10.8) kraftig tilbake og gikk hjem fra lekeplassen med to scoringer i bagen. Samspillet med Alvaro Morata (10.8) på topp bærer frukter for både Hazard og Morata, og det er ingen overraskelse at Chelseas spissduo topper lista for transfers inn før neste runde. Det blir veldig spennende å se laguttaket til Conte i morgendagens kamp mot Atletico Madrid, og om rotasjonen fortsetter også i Champions League. Uavhengig av rotasjon, er det bare å ønske god jul og godt nyttår til de 715 managere som har byttet UT Hazard det siste døgnet!

Tro det eller ei, så har Everton plutselig blitt et lag å følge med på. Med Sam Allardyce på benken, utstyrt med en klassisk gammel manns-bluetooth i øret, er entusiasmen tilbake på Goodison Park og Fantasy-alternativene har endelig blitt reelle.

Dominic Calwert-Lewin er Evertons nye spissjuvel. (Foto: Scanpix)

Dominic Calwert-Lewin (5.2) fikk starte foran Oumar Niasse (5.0), og med ett mål og en assist skal det mye til for at den unge engelskmannen mister plassen hos Allardyce. Det aller vanskeligste i Fantasy denne høsten har vært å finne en spiss under £7.0 som leverer poeng, slik at vi kan få plass til alle storkanonene på midten. Plutselig var ikke det så vanskelig lenger. Til kun £5.2 er Calwert-Lewin både det åpenbare og det beste valget, selv om Everton har noen tøffe kamper i desember. Calwert-Lewin er så billig at det er meningsløst å vurdere noen andre enn Evertons nye spissjuvel som din billige spiss – og til den prisen kan vi ikke forvente noe mer enn poeng hver tredje runde.

I motsetning til Harry Kane (12.8), som vi forventer poeng fra hver eneste runde. Denne rundens mest valgte kaptein, med 857 719 kapteinsbind på armen, gikk en ny runde uten scoring og tanken om å kvitte seg med Kane begynner å bli forståelig. Det frister enda mer enn før å sette de £12.5 millionene til disposisjon, spesielt når jeg drømmer om alle de nydelige midtbanespillerne jeg kan bytte inn hvis jeg setter inn Calwert-Lewin for Kane.

Men Kane har Stoke hjemme neste runde. Stoke som slapp inn etter tre minutter mot Swansea, Swansea som har færrest scorede mål og færrest skudd denne sesongen. Stoke-forsvaret er alt annet enn skuddsikkert, selv om Jack Butland er mirakuløst tilbake mellom stengene. I tillegg blir Harry Kane garantert hvilt i Champions League-kampen mot APOEL på onsdag, siden Tottenham allerede er videre og møter det svakeste laget i gruppa.

Så en liten pekefinger til slutt.

Det er blitt gjort 1,7 millioner transfers siden lørdag. Det er altfor mange!

På det mest kritiske punktet av Fantasy-sesongen, gjelder det å holde hodet kaldt og ikke hive seg utpå med tidlige bytter. Ja, flere av topplagene er videre i Champions League og vil spare sine beste spillere i midtuka, men regel nummer én i Fantasy er: Du vet aldri hva som skjer, så å øke risikoen for dårlige valg er sjelden noen god idé. Derfor er suksessoppskriften i Fantasy å vente med byttene til slutten av uken.

Samtidig er halve moroa å leve på kanten av stupet, men det gjør vi vel nok fra før av i dette forferdelige spillet?