Rundens utvalgte, runde 15

Vi har akkurat fått tørket tårene etter rotasjonsfiaskoen i midtuka, og heldigvis kommer det allerede en ny runde denne helgen, som kan gjøre det møkkete vannet vi drakk for noen dager siden om til en sødmefull årgangsvin med god ettersmak.

Forbannelsen som følger den mest populære spilleren å bytte inn før runden er tilbake, for det var kun den eminente Mohamed Salah (9.8) som kunne motstå de mørke Fantasy-kreftene før runde 12. De to siste rundene har både Paul Pogba (8.0) og Alvaro Morata (10.7) måtte gå av banen og tåle kritikk fra skuffede Fantasy-managere, og før denne runden er det Raheem Sterling (8.2) som flest Fantasy-managere har hentet til sine lag. 240 000 har hentet Sterling, som har blitt matchvinner i de to siste kampene og står med tre mål og to assist på sine fem siste kamper.

Men hvor lurt er det å hente Sterling før helgen?

Matchvinner Raheem Sterling – for andre kamp på rad. (Foto: Scanpix)

Den engelske lynvingen har nå spilt tre fulle 90 minutter på en uke, og vi har alle fått smake på Guardiolas rotasjonsbuffé. Senest for noen dager siden ble til og med David Silva (8.3) henvist til benken, etter å ha spilt alle de tretten første seriekampene. Selv om Manchester City er videre i Champions League, og vil bruke B-laget mot Shaktar til uka, tror jeg Sterling står i faresonen for å roteres denne helgen og derfor blir det de aller tryggeste fra Manchester City som får tillit i denne rundens utvalgte.

Dette er de elleve som jeg har troen på denne helgen:

LEE GRANT – Med Jack Butland ute med skade enda en gang for Stoke, har Lee Grant fått muligheten i buret. Til en meget hyggelig pris på kun £4.3, tilbyr Grant clean sheet-potensial til svært lav kilopris. Stoke har ikke vært synonymt med rene bur så langt denne sesongen, men hjemmekamp mot Swansea som ikke ser ut til å holde nivået i Premier League skal være null stress for Grant.

Alberto Moreno takker Jürgen Klopp for tilliten. (Foto: Scanpix)

ALBERTO MORENO – Hakkekyllingen på venstrebacken hos Liverpool har virkelig overbevist denne høsten, og blitt en saftig kyllingfilet med lang holdbarhet. Etter å ha holdt nullen for første gang på bortebane i midtuka, er det helt innafor å gi Moreno tillit også borte mot Brighton som vil ha nok med å forsvare seg på lørdag.

KYLE WALKER – Høyrebacken er Manchester City-forsvareren med høyest poengsum så langt i Fantasy, og og i Guardiolas spillestil trekker Walker veldig ofte inn i banen i det oppbyggende spillet. Det betyr større involvering i pasningsspillet og større treffprosent på pasningene, som gir Walker høy score i bonussystemet. Og jeg trenger vel ikke nevne at City møter forferdelige West Ham?

JONJOE KENNY – En spiller jeg gladelig innrømmer jeg aldri hadde hørt om før denne sesongen, fortjener nå mer oppmerksomhet. Unggutten har spilt seg inn på høyrebacken i Everton, og dro med seg sin første clean sheet og assist i midtuka. Big Sam vil sørge for en opptur og hjemmekamp mot Huddersfield blir en perfekt start.

MOHAMED SALAH (Visekaptein) – Ingen forbannelser stopper Premier Leagues toppscorer, og selv ikke rotasjon klarer å stoppe Mohamed Salah. To mål på tjuetre minutter er helt vanvittig, og Salah har hatt tosifret poengfangst i seks runder allerede. Liverpool kan få det tøft med å bryte gjennom Brighton, men Salah scorer uansett.

Selv ikke et svakt kneledd stopper Premier Leagues beste spiller. (Foto: Scanpix)

KEVIN DE BRUYNE (Kaptein) – Jeg meldte De Bruyne som sesongens poengkonge før sesongstart, og måtte fort spise de ordene til kvelds. Belgieren har vært ligaens beste spiller denne høsten, uten å levere poeng som forventet, men De Bruyne er det sikreste offensive kortet hos Guardiola og har endelig begynt å gi verdi for sin høye prislapp. West Ham-forsvaret blir lekestue for min kaptein denne runden.

XHERDAN SHAQIRI – Den sveitsiske pluggen med et hofteparti på størrelse med ferskvaredisken på Meny er den spilleren som skal skape noe for Stoke offensivt, og har to mål og tre assist på sine siste fem kamper. Shaqiri er også den midtbanespilleren under £7.0 som har skapt flest store sjanser de siste fem rundene, og selv om Swansea holdt overraskende bra unna mot Chelsea, blir det kosestund for Shaqiri denne helgen.

RUBEN LOFTUS-CHEEK – Det ble ikke noe målpoeng på Loftus-Cheek forrige runde, og Crystal Palace har fortsatt ingen borteseire denne sesongen. Men til den lave prisen har Loftus-Cheek det største potensialet for poeng, og West Bromwich er ikke til å kjenne igjen defensivt. Det hjelper heller ikke at Alan Pardew har tatt over The Baggies, som står for alt annet enn defensiv kontroll.

Etter kun et kort innhopp i forrige runde er Hazard klar til helgen. (Foto: Scanpix)

EDEN HAZARD – Conte sa det på pressekonferansen før kampen, og sett i ettertid burde jeg selvfølgelig skjønt at Hazard skulle hviles. Men jeg er deres Harvey Dent, for natten er mørkest rett før soloppgang – og soloppgangen kommer til helgen. Newcastle mangler fortsatt Lascelles, har begynt å surre på keeperplass og når du slipper inn mot Robson-Kanu, slipper du garantert inn mot Hazard. Eden er derfor Minas kaptein til denne runden.

HARRY KANE – Mens den ekte Prins Harry har fått mest oppmerksomhet den siste tiden, er det lett å glemme at Harry Kane faktisk har scoret to på rad. Debatten om Kane faktisk er verdt prisen bør være over nå, og borte mot Watford som så ekstremt skjelvne ut defensivt i midtuka, vil Kane få nok rom til å score minst ett mål. Simen velger derfor Kane som sin kaptein denne runden.

ALVARO MORATA – De siste to kampene for Morata har kun handlet om brente sjanser, med fire skudd på mål mot Swansea på onsdag. Med Hazard tilbake i startoppstillingen, økes Moratas sjanser for scoring og Newcastle har sluppet ni mål på sine tre siste kamper. Frykten for rotasjon er minimal, i motsetning til Agüero og Jesus, og derfor får Morata tillit denne helgen også.

Husk fristen som går ut lørdag kl. 11.30, måtte det bli gull og grønne piler for dere alle sammen!