Rundens utvalgte, runde 14

Om bare to dager kan vi endelig knekke opp den første luka med masseprodusert sjokolade med smak av øst-europeisk fabrikkråte, og som en perfekt oppladning til adventstida slenger Premier League inn en deilig midtukerunde – en forlokkende aperitif som gir oss smaken på selve gourmetstykket av sesongen.

Desember og hele SYV runder på en måned.

Ingen av disse rundene er Double Gameweek, så de kommende rundene gir oss enda flere muligheter til å trikse litt på laget, kanskje ta noen sjanser og gamble litt på kapteinsvalget. Det aller viktigste med Fantasy er å ha det gøy med dette merkelige spillet! Ikke dra seg selv lenger ned i møkka enn nødvendig. Kjører du i grøfta, kommer det en runde bare noen dager etter hvor du kan rette opp og komme deg opp på motorveien igjen.

Midtukerunder er alltid like deilig, og med kamper både tirsdag og torsdag blir det Fantasy-fest midt i uka også. Derfor skal vi, sammen med BigOne, stelle i stand til fest hjemme hos Joakim Pettersen onsdag kveld – og du kan selvfølgelig være med på festen! Vi skal prøve oss på noe helt nytt, nemlig Fantasy FotballXtra. Vi skal følge onsdagens kamper og gi deg alle oppdateringene live på TV 2 Sportens Facebook-side. Så slå på feeden din kl. 20.45 onsdag kveld, kom med spørsmål og innspill, så skal vi gi deg all info du trenger mens vi har kjeften full av BigOne-pizza.

Men før vi setter pizzaen i ovnen – her er rundens utvalgte:

NICK POPE – Burnley har vært denne sesongens store gledesspreder, og Nick Pope har virkelig stått i bresjen for å dele ut positive opplevelser for alle som er glad i fotball. Tatt forutsetningene i betraktning, er Burnley blant verdens beste bortelag denne sesongen, og borte mot Bournemouth skal vi alle sitte i sofaen og håpe på 0-0.

SEAD KOLASINAC – Arsenal-fansen hadde troen på Kolasinac før sesongen, men at han skulle være såpass solid hadde ikke de fleste trodd. Kolasinac har snittet på 8 poeng i sine seks hjemmekamper denne høsten, og er den perfekt hybrid av defensiv trygghet og offensiv kvalitet. Huddersfield har ikke scoret på bortebane siden første serierunde, så dette blir smultring med krem for Arsenals forsvar.

ANDREAS CHRISTENSEN – Den danske dreng har alltid blitt sett på som fremtiden i Chelsea-forsvaret, og jaggu har ikke fremtiden kommet raskere enn antatt. David Luiz  vil få spille en kamp i ny og ne, men Christensen har blitt førstevalget til Conte og når dansken er så vanvittig mye billigere enn sine kollegaer i rekka, er han fryktelig spennende.

CHARLIE DANIELS – Jepp, du leste riktig, her klinker jeg til med defensive spillere fra både Bournemouth og Burnley. Daniels har levert clean sheet i tre kamper på rad, og Burnley er først og fremst ikke et lag det sprudler av offensivt. Kampbildet vil bli jevnt, og begge lag vil være ekstremt gira på å holde nullen. Jeg tror det smultringer på begge. 

MOHAMED SALAH – Ligaens toppscorer er udiskutabel. Salah hadde ingen problemer med å putte mot Chelseas femmanns-mur, og vil hvert fall ikke ha noen problemer mot Stoke på onsdag som bare har holdt nullen to ganger denne sesongen. Salah er involvert i alt Liverpool gjør offensivt, og poengkongen så langt i Fantasy vil ikke få noen formdupp med det første. 

AARON RAMSEY – En tidligere Fantasy-favoritt har virkelig begynt å finne tilbake til sitt gamle jeg. Med tre assists og to mål på de siste fem, og Huddersfield på den andre banehalvdelen, skal det bli en god kveldsvakt på jobben for Ramsey. Når waliseren koster nesten halve prisen av Sanchez, og har allerede gitt mer poeng, er Ramsey mannen å ha fra Arsenal fremover.

RAHEEM STERLING – Ny mann fra City-ruletten får plass i rundens utvalgte, og er kanskje blitt litt oversett den siste tiden. Sterling er i fantastisk form, og er alltid en trussel offensivt. Når Sterling i tillegg har den laveste prisen av City-gutta, gjør det minst vondt å satse på Sterling i frykten for å bli pissa på av Pep og hans laguttak.

RUBEN LOFTUS-CHEEK – Det har vært mye snakk om at Loftus-Cheek sin potensielle verdi, men først nå har all praten faktisk blitt til handling. Med skadeproblemer store deler av høsten, har unge Ruben begynt å plukke assist og mål og fått debuten på landslaget. Til tross for at Crystal Palace enda ikke har scoret borte denne sesongen, er det dekket for Loftus-Cheek å bryte den statistikken.

EDEN HAZARD (Kaptein) – Selve definisjonen på uforløst Fantasy-potensiale denne høsten, har vært Eden Hazard. Nå er det ingen tvil lenger, etter storspill og tre mål og tre assist på de siste fem kampene. Den belgiske magikeren får i tillegg lov til å trylle helt fremme på topp, og selv om Swansea har klart seg bra på bortebane denne sesongen, inviterer Eden til hagefest på onsdag – og får kapteinsbindet denne runden.

HARRY KANE (Visekaptein) – Scoringen kom sent, men godt for Harry Kane og alle som var lure nok til å stole på Kane enda en runde mot West Brom forrige runde. Tottenham har sett litt tyngre ut de siste kampene, men det er fortsatt ingen tvil om at Kane liker seg aller best borte denne høsten. Prins Harry har fryktelig gode minner fra forrige kamp mot Leicester, da det ble fire mål og en assist, så da er det lov å drømme om en rekonstruksjon.

ALVARO MORATA – Med Chelseas nye rekord i grønt kampprogram, er Alvaro Morata spissen å stole på. Tolv målpoeng på tolv kamper er bunnsolid for en spiss som både er fast i laget og billigere enn de fleste andre toppspissene. Morata fikk hvile i Champions League forrige uke, og skal være 100% klar for å sende Swansea hjem som slakt fra Stamford Bridge onsdag kveld.

Følg gjerne med på vår Fantasy FotballXtra LIVE på onsdag, og HUSK FRISTEN I KVELD 19.45! Måtte det bli gull og grønne piler for dere alle sammen, mine venner!